تاريخ : یک شنبه 17 تير 1393 | 2:10 | نویسنده : علی رضا جعفری |

ضیافت اثر و کاری جدید از بهرام نازمهر که برای برنامه ضیافت از شبکه تلوزیونی قران در ماه مبارک رمضان تولید شده است.

برای دانلود وپخش آنلاین

آهنگ ضیافت اینجا کلیک کنید 


موضوعات مرتبط: موسیقی تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : سه شنبه 29 تير 1393 | 14:6 | نویسنده : علی رضا جعفری |

Download New Music Bahram-Naazmehr-Ashke-Shogh

اثر جدید از بهرام نازمهر به نام اشک شوق که آهنگ آن توسط  بهنام کریمی، تنظیم بهروز صفاریان ،شاعر سید محمد کاظمی. امیدوارم خوشتون بیاد 

برای دانلود وپخش آنلاین

آهنگ اشک شوق اینجا کلیک کنید


موضوعات مرتبط: موسیقی تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : سه شنبه 14 تير 1393 | 13:28 | نویسنده : علی رضا جعفری |

امام زاده محمد (افطسی)این امامزاده جد مقام معظم رهبری و محل دفن محمد بن حسن افطس بن علی اصغر بن امام زین العابدین (ع) می باشد.

متن شعر موجود در ایوان سردر، حاکی از آن است که این ایوان در سال 1050 ه.ق توسط خواجه مومن و در زمان در دوران صفویه (قرن دهم هجری ـ شاه عباس دوم)  ساخته شده است و جزء آثار ملی به ثبت رسیده است.

 این بنای تاریخی در مركز شهر تفرش واقع شده و دارای گنبدی دوپوش بوده كه 
 نمای پوسته بیرونی از كاشیهای نره رنگی و خطوط نوشته ای تشكیل یافته و زیر  سقف گنبدخانه دارای مقرنس كاری و تزئینات نقاشی می باشد سقف ایوان ورودی به زیر گنبدخانه نیز دارای مقرنس كاری بوده كه تزئینات كاشی با رنگهای مختلف  آنرا تزئینداده است .

 این آرامگاه، چهار ایوان دارد که جز ایوانشمالی بقیه دارای جدار سفیدکاری با سقفی رومـی پوش اند. در طرف ضلع شمال و جنوب آن ورودی به ایوان است و در سمت شرق و غرب ایوان  بدون ورودی احداث شده , اصل بنا مربوط به دوره ایلخانی می باشد و تزئینات و نقوش روی سقف در دوره صفوی انجام گرفته است. امامزاده محمد از دیگر آثار به ثبت رسیده ملی درعصر صفویه قرن دهم و زمان شاه عباسی دوم می باشد

 ادامه عکسها در پایین صفحه 

گزیده ای از فرمایشات مقام معظم رهبری در اجتماع پرشور مردم تفرش

 برای من روز بسیار خوبی است که توفیق پیدا کردم پس از سالهای طولانی این شهر را که زادگاه و پروشگاه سلسله پدران ماست را از نزدیک زیارت کنم . هر چه انسان در طول تاریخ نظر بیافکند ، این سرزمین (تفرش) را سرشار از استعداد های بزرگ و انسانهای با ارزش مشاهده می کند ، در همه رشته هایی که برای مردم این دوران ها مطرح بوده است . درعلوم مختلف ، در ادبیات ، در سیاست ، پدران ماهم در همین منطقه قرنها زندگی می کردند 

 من حالا به زیارت امامزاده بزرگوار حضرت سلطان سید محمد مشرف شده ام . ایشان در راس سلسله ی سادات حسینی هستند حضرت سلطان محمد پدر سلطان سید احمد است که در هزاوه مدفونند و این بزرگوار فرزند با چهار واسطه ، می رسد به امام سجاد (ع)که این مزار این بزرگوار مشهد حضرت سید محمد است ، ایشان به شهادت رسیده اند . اینجا کما اینکه مشهد میقان که الان در راه اراک زیارت کردیم  مشهد حضرت سلطان محمد عابد است ،اینها همه شهادتگاه هستند . 

سلسله ی سادات حسینی تا جناب سید قطب الدین یک سلسه ی مستمری است ، بعد از قطب الدین ، دو رشته می شوند . یک رشته ، رشته سید ظهیر الدین و سید فخر الدین است معروف به میر فخرا که سلسله ی ماست . حضرت سید فخر الدین جز اجداد ماست که از اولاد قطب الدینند
یک سلسله دیگر یک شعبه دیگر از اولاد سید قطب الدین ، خانواده قائم مقام فراهانی هستند که از آنها هم بزرگانی بودند تا می رسند به میرزا عیسی و بعد میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی که آنها هم جز همین سلسله ی سادات حسینی هستند که از قطب الدین ، سلسله ی ما سادات تفرشی منطقه تفرش و آشتیان و اینها ، از سلسله آنها جدا می شوند ، اینها بیشتر مردم علم و دیانت بودند ، آنها بیشتر مرد سیاست بودند 
سید فخرالدین که معروف به میر فخرا است نوه ی سید فخر الدین  مرحوم سید محمد تقی است که پسر سید محمد تقی جوانی است بنام سید محمد از تفرش بلند می شود می رود به طرف آذربایجان ، آنجا این سلسله می شود خامنه ای .  سید محمد که از تفرش به خامنه رفته بود 
و در آنجا ساکن شده بود ، آن سید تفرشی را شهر خامنه نگه می دارد و پدرمن نوه آن سید محمد است . از تبریز می روند مشهد . ما حالا از مشهد برگشتیم تفرش . در همه دوران جنگ تحمیلی و از آغاز نظام جمهوری اسلامی تا امروز از تفرش جز نیکی و نیکنامی و حسن عمل و حسن نظر مشاهده نکردیم  . 

حضور رهبر معظم انقلاب در امام زاده محمد تفرش

جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

حضور رهبر انقلاب در مرقد امام‌زاده‌ سید محمد تفرش (تفرش عصرمدرن)

جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

حضور رهبر انقلاب در مرقد امام‌زاده‌ سید محمد تفرش (تفرش عصرمدرن)

حضور رهبر انقلاب در مرقد امام‌زاده‌ سید محمد تفرش (تفرش عصرمدرن)

جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

 جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

جد مقام معظم رهبری امامزاده محمد (افطسی) درتفرش + عکس

 

 


موضوعات مرتبط: جد مقام معظم رهبری در تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : یک شنبه 29 تير 1393 | 9:9 | نویسنده : علی رضا جعفری |

تفرش : شهرستان و شهری در استان مرکزی

1) شهرستان تفرش . در شرق استان مرکزی واقع است . از شمال به شهرستان ساوه ، از مشرق به شهرستان قم ، از جنوب به شهرستانهای اراک و آشتیان و از مغرب به شهرستان اراک محدود می شود و مشتمل است بر دو بخش به نامهای مرکزی و فراهان ، شش دهستان ، و دو شهرِ فَرمَهین و تفرش (مرکز شهرستان ). 

از کوههای مهم آن ، کوه گُوجِه (بلندترین قله ح 141 ، 3 متر)، دو بَرادران (بلندترین قله ح 921 ، 2 متر) و قرِه گُوزیل قَرِلان (بلندترین قله ح 420 ، 2 متر) است (جعفری ، ج 1، ص 258، 401، 482). در این شهرستان غارهایی وجود دارد، از جمله : گاوخور/ گاوخُل (خل در اصطلاح محلی : سوراخ )، علی خورنده ، و اَمْجَک .

رودهای مهم این شهرستان عبارت اند از: آبْکَمَر که از ارتفاعات جنوبی تفرش سرچشمه می گیرد و در حدود 23 کیلومتری شمال غربی شهر تفرش به رود قَره چای می پیوندد؛ فرمهین که از دهستان رودبار سرچشمه می گیرد و پس از آبیاری بخشهایی از اراضی شهرستان ، به کویر میقان می ریزد؛ قَره چای که بخشهایی از اراضی شمالی شهرستان را آبیاری می کند و سپس به دریاچة نمکِ قم می ریزد (جعفری ، ج 2، ص 87 ، 329ـ331؛ فرهنگ جغرافیائی آبادیها ، ج 48، ص 41).

شهرستان تفرش از گیا، گل خطمی ، شیرین بیان ، گل بابونه ، خاکشیر، کاسنی ، شاتره ، ریواس و گون کتیرا دارد و از زیا، دارای گرگ ، روباه ، جوجه تیغی ، خرگوش ، بزکوهی ، کبک ، قرقاول و قرقی است .

اهالی تفرش عمدتاً به زراعت ، باغداری ، دامداری (عمدتاً کار طوایفی از عشایر شاهسَوَن ) و صنایع دستی اشتغال دارند. محصول مهم این شهرستان ، گندم و جو و حبوبات است . بادام و گردو و سیب و انگور و گلابیِ آنجا صادر می شود. قالی و قالیچه و گلیم از محصولات صنایع دستی آنجاست . فرشهای تفرش ارزش صادراتی دارند و مهمترین بازار فروش آنها در ایران ، شهرهای همدان و تهران و در خارج از ایران کشور آلمان است ( فرهنگ جغرافیائی آبادیها ، ج 48، ص 42).

این شهرستان ، معادن گچ ، سنگ ساختمانی ، خاک نسوز، سنگ تراورتن و سنگ آهک دارد. صنایع آن عبارت اند از: کارگاههای یخ سازی ، ریخته گری ، پِرِس کاری ، مبل سازی ، گونی بافی ، موزاییک سازی و آسفالت سازی (همان ، ج 48، ص 41ـ42).

اهالی تفرش به فارسی و ترکی سخن می گویند. در سرشماری 1375 ش ، جمعیت این شهرستان 227 ، 52 تن بود که از این میان ، 913 ، 14 تن (ح 28%) شهرنشین و بقیه روستانشین بودند.

به لحاظ تقسیمات کشوری ، تفرش تا قبل از 1336 ش نام یکی از دهستانهای اراک در استان یکم (مرکزی ) بود (ایران . وزارت کشور. ادارة کل آمار و ثبت احوال ، ج 1، ص 77). در 1336 ش ، قسمتی از بخش فراهان به نام «فراهان بالا» از توابع شهرستان اراک ، قسمتی از بخش خَلَجستان از توابع شهرستان قم (شامل دهستانهای دستجرد، راهجرد و وَزوا)، و دهستان آشتیان ، شهرستان تفرش را تشکیل دادند. در 1337 ش ، دهستان آشتیان یکی از بخشهای شهرستان تفرش شد ( د. فارسی ، ذیل «آشتیان » و «تفرش »). در 1356 ش ، آشتیان شهرستانی مستقل ، و تفرش شامل بخشهای حومه و فراهان و دهستان رودبار در استان مرکزی شد. در 1358 ش ، دَه آبادی از بخش فراهانِ تفرش جدا و جزو بخش مرکزی شهرستان آشتیان گردید (سیفی فمی تفرشی ، ص 46ـ47). در 1366 ش ، در شهرستان تفرش چهار دهستان (بازرجان ، فِشْک ، رودبار، فرمهین ) ایجاد شد. در 1369 ش ، این شهرستان مشتمل بود بر بخش مرکزی به مرکزیت شهر تفرش شامل دهستانهای بازرجان و رودبار، و بخش فراهان به مرکزیت آبادی فرمهین شامل دهستانهای فرمهین و فشک (ایران . قوانین و احکام ، ص 728، 816). در تقسیمات کشوری 1374 ش ، دهستانهای خرازان و کوه پناه نیز جزو این شهرستان ذکر شدند و تاکنون به همین صورت در تقسیمات کشوری باقی مانده اند.

آثار قدیمی و زیارتگاههای تفرش عبارت اند از: امامزاده احمد، از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام ، متعلق به سدة نهم در آبادی کوهین ایوان ؛ قلعة مراد سلطان متعلق به دورة زندیه در بازرجان ؛ ویرانه های برج آقابیک در بازرجان ؛ امامزاده بی بی خاتون در آبادی فَرَسْمانه ؛ امامزاده بی بی / بی بی ستین در طرخوران / ترخوران ؛ مقبرة عُزَیْر نبی ، متعلق به 957 در آبادی دینجرد/ دینگرد؛ و بقایای قبرهای قدیمی با سنگ قبرهای سفالی در آبادی کبوران ( فرهنگ جغرافیائی آبادیها ، ج 48، ص 42، 139؛ سیفی فمی تفرشی ، ص 15).

2) شهر تفرش ، مرکز شهرستان . در ارتفاع حدود 878 ، 1 متری ، در 85 کیلومتری شمال شرقی شهر اراک و در مسیر جادة اراک ـ آشتیان قرار دارد.

کوههای قشلاق (ارتفاع ح 362 ، 2 متر) و گندم کوه (ارتفاع ح 156 ، 2 متر) از شمال و منار (ارتفاع ح 237 ، 2 متر) و نقره کمر (ارتفاع ح 379 ، 3 متر) از جنوب شرقی شهر را احاطه کرده اند؛ ازینرو تفرش را «چال تفرش » هم خوانده اند (سیفی فمی تفرشی ، ص 50).

رود آب کمر در شهر جریان دارد. آب و هوای شهر نسبتاً سرد و خشک است . حداکثر دمای آن ْ32 در تابستانها و حداقل آن ْ15- در زمستانها و میانگین بارش سالانة آنجا حدود

260 میلیمتر است . شهر تفرش با راه اصلی به اراک و با

جادة سراسری تهران ـ اصفهان ، از طریق شهر دستجرد (در استان قم ) و دلیجان ، به مرکز استانِ اصفهان مرتبط می شود. تفرش در 1333 ش به شهر تبدیل شد (ایران . وزارت کشور. معاونت سیاسی و اجتماعی . دفتر تقسیمات کشوری ، 1380، ص 81). در سرشماری 1375 ش ، جمعیت آن 555 ، 12 تن ذکر شده است .

آثار تاریخی و قدیمی این شهر عبارت اند از: بقعة ابوالعلی مهدی بن محمد، از نوادگان امام جعفرصادق علیه السلام ؛ امامزاده محمد، فرزند امام جعفرصادق علیه السلام ، متعلق به دورة خوارزمشاهیان ؛ مسجدجامع فَم در مرکز شهر تفرش ؛ آرامگاه آقامؤمن تفرشی (داعی انجدانی )، حکیم و عارف و شاعر سدة یازدهم و دوازدهم ، در باغ ملی فم ؛ آب انبار قدیمی به نام بلور که امروزه موزه شده است ، و مسجدجامع شِشْناو/ شش ناو، که یکی از قدیمترین مساجد تفرش است و مقصوره و شبستان و ایوان و صحن دارد و به سبب داشتن کاریزی قدیمی در صحن مسجد، که آب آن از طریق شش ناودان توزیع می شده ، ششناو خوانده شده است . مقصورة ششناو، گنبدی به شکل کلاهخود متعلق به دورة سلجوقی دارد. به روایتی این مقصوره بر روی قبر محمد محدّث ، از صحابة امام حسن عسکری علیه السلام ، ساخته شده است . در سمت شمالی 

مقصوره ، ایوانی متعلق به دورة صفوی دیده می شود ( فرهنگ جغرافیائی آبادیها ، ج 48، ص 42؛ سیفی فمی تفرشی ، ص 92ـ 95، 100، تصاویر بین ص 120ـ121، 200).

پیشینه . برخی نام شهر تفرش را، به سبب آنکه در سده های قبل از اسلام و حتی پس از آن زردشتیان در آن سکونت داشتند، «گَبْرِش » به معنای «جایگاه آتش » می دانند و برخی نیز گفته اند که نام آن از نام بانی تفرش ، طبرش بن همدان یا به گفتة بعضی آرش کمانگیر، گرفته شده است (نوبان ، ص 147؛ قمی ، ص 78ـ79). نام تفرش در منابع به صورتهای طیرس ، طَبْرَش ، طبرس ، تبرس ، طبرتو، تپرش ، تبرش و طفرش آمده است (یعقوبی ، ص 274؛ قمی ، ص 78 ؛ جوینی ، ج 2، ص 191؛ دهگان و هدائی ، ج 1، ص 145؛ وصاف الحضره ، ص 106؛ سیفی فمی تفرشی ، ص 13).

از تفرش در دورة پیش از اسلام اطلاع چندانی در دست نیست . ابن مقفع بنای آن را به «طبرش بن همدان » نسبت داده است (قمی ، ص 78ـ 79). ظاهراً در دورة ساسانیان جزو حصة قباد، که آن را «خورة قباد» می گفتند، بوده است ؛ چنانکه حسن بن محمد قمی در تاریخ قم (ص 91) به تپه ای در قم مشرف بر تفرش به نام «تلّمآستر»، که یکی از سیزده تفریحگاه «مملکت قباد» بوده ، اشاره کرده است . ظاهراً در دورة خلافت عمربن خطاب (13ـ23) هم زمان با فتح قم و اصفهان و کاشان ، تفرش نیز فتح شد ( رجوع کنید به بلاذری ، ص 305ـ306). در قرن دوم تفرش یکی از رستاقهای قم بود ( رجوع کنید به قمی ، ص 263). در زمان هارون الرشید (170ـ193) سلمة بن سلمه همدانی رستاق تفرش و مزارع آن را به مهاجران عرب اشعری واگذار کرد (همان ، ص 263). در قرن سوم ، یعقوبی (همانجا) نیز تفرش را یکی از رستاقهای قم ضبط کرده است . پس از رحلت حضرت معصومه در 201، قم به یکی از مراکز مهم شیعه تبدیل شد و مذهب شیعه از آنجا به ناحیة تفرش راه یافت . به نوشتة راوندی (ص 395)، تفرش و آوه (آبه ) و قم و کاشان در دوران وی ، قرن ششم ، از مکانهای رافضیان بوده است . در قرن هشتم ، حمداللّه مستوفی 

(ص 68) آن را ولایتی با سیزده دیه ، هوای معتدل ، غله ، میوه و شش هزار دینار حقوق دیوانی خوانده و اهالی تفرش را شیعه و فم و طرخوران را از روستاهای بزرگ آن ذکر کرده است . از این دوره دستِکم تا قرن دهم مطلب چندانی در بارة تفرش دیده نشده است . ظاهراً تفرش در دورة صفوی (ح 906ـ 1135) و حتی پس از آن برای شکار موقعیت مطلوبی داشته و از شکارگاههای شاه اسماعیل اول (حک :905ـ930) محسوب می شده است ( جهانگشای خاقان ، ص 412). در دورة صفوی ، بویژه در زمان حکومت شاه عباس اول (996ـ 1038)، تفرش آباد شد و بزرگان آن توانستند به دربار راه یابند (سیفی فمی تفرشی ، ص 121؛ نیز رجوع کنید به اسکندر منشی ، ج 2، ص 756). در اوایل قرن یازدهم ، امین احمد رازی (ج 2، ص 490) تفرش 

را ولایتی در اقلیم چهارم ، با آب و هوای معتدل و میوه های خوب وصف کرده و نوشته که آب آنجا از چشمه و کاریز

تأمین می شود (همان ، ج 2، ص 491). وی در بارة غار گاوخور نیز سخن گفته است . میرزا یحیی سرخوش (ص 10ـ11)

در دورة ناصرالدین شاه قاجار (1264ـ1313) تفرش را ییلاق ممتاز عراق (اراک ) خوانده و گفته است که خشکبار آن 

به خارج از کشور صادر می شود. وی (ص 12) اهالی آنجا

را خوش سیما و صاحب ذوق و هنر و دانش وصف کرده 

است . اعتمادالسلطنه (ج 1، ص 756) نیز در همین دوره ،

به شکارگاه خوبی در حوالی تفرش که در آن ارغالی (قوچ کوهی ) و کبک بسیار بوده و نیز به قلعه ای در آبادی خرازان 

و قناتی قدیمی در طرخوران به نام خرزنویه و امامزاده ای 

به نام احمدبن موسی علیه السلام اشاره کرده است .

برخی بزرگان منسوب به تفرش عبارت اند از: نظامی گنجوی ، شاعر سدة ششم ؛ ابوعلی فضل بن حسن معروف به طبرسی ، فقیه و محدّث و مفسر و از بزرگان علمای امامیه در سدة ششم ؛ میرزا عیسی فراهانی معروف به قائم مقام اول ، از منشیان و رجال بزرگ اوایل دورة قاجار؛ میرزا ابوالقاسم فراهانی ، معروف به قائم مقام ثانی ، صدراعظم محمدشاه قاجار؛ میرزا تقی خان امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار؛ میرزا مهدی بدایع نگار، دولتمرد و ادیب دورة قاجار؛ عباس سحاب ، جغرافیدان معاصر؛ و محمود حسابی ، فیزیکدان مشهور معاصر.

منابع : علاوه بر مشاهدات شخصی مؤلف ؛ اسکندرمنشی ؛ اعتمادالسلطنه ؛ امین احمدرازی ، هفت اقلیم ، چاپ جواد فاضل ، تهران : مؤسسة مطبوعاتی علمی ، ] بی تا. [ ؛ ایران . قوانین و احکام ، مجموعة قوانین و مقررات مربوط به وزارت کشور: از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال 1369 ، تهران 1370 ش ؛ ایران . وزارت کشور. ادارة کل آمار و ثبت احوال ، کتاب اسامی دهات کشور ، ج 1، تهران 1329 ش ؛ ایران . وزارت کشور. معاونت سیاسی و اجتماعی . دفتر تقسیمات کشوری ، اسامی عناصر و واحدهای تقسیماتی همراه با مراکز ، تهران 1379 ش ؛ همو، سازمان تقسیمات کشوری جمهوری اسلامی ایران ، تهران 1374 ش ؛ همو، نشریة تاریخ تأسیس عناصر تقسیماتی به همراه شمارة مصوبات آن ، تهران 1380 ش ؛ بلاذری ؛ عباس جعفری ، گیتاشناسی ایران ، ج 1: کوهها و کوهنامة ایران ، ج 2: رودها و رودنامة ایران ، تهران 1368ـ1376 ش ؛ جوینی ؛ جهانگشای خاقان : تاریخ شاه اسماعیل ، چاپ اللّه دتّا مضطر، اسلام آباد 1364 ش ؛ حمداللّه مستوفی ؛ د. فارسی ؛ محمدابراهیم دهگان و ابوتراب هدائی ، تاریخ اراک ، ج 1، اراک ?] 1329 ش [ ؛ محمدبن علی راوندی ، راحة الصدور و آیة السرور در تاریخ آل سلجوق ، به سعی و تصحیح محمد اقبال ، بانضمام حواشی و فهارس با تصحیحات لازم مجتبی مینوی ، تهران 1364 ش ؛ یحیی بن عبدالغنی سرخوش ، دیوان ، چاپ سنگی تهران 1316؛ مرتضی سیفی فمی تفرشی ، سیری کوتاه در جغرافیای تاریخی تفرش و آشتیان ، تهران 1361 ش ؛ فرهنگ جغرافیائی آبادیهای کشور جمهوری اسلامی ایران ، ج 48: قم ـ اراک ، تهران : سازمان جغرافیائی نیروهای مسلح ، 1374 ش ؛ حسن بن محمد قمی ، کتاب تاریخ قم ، ترجمة حسن بن علی قمی ، چاپ جلال الدین طهرانی ، تهران 1361 ش ؛ مرکز آمار ایران ، سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1375: نتایج تفصیلی کل کشور ، تهران 1376 ش ؛ نقشة تقسیمات کشوری ایران ، مقیاس 000 ، 500 ، 2:1، تهران : گیتاشناسی ، 1377 ش ؛ مهرالزمان نوبان ، نام مکانهای جغرافیایی در بستر زمان ، تهران 1376 ش ؛ عبداللّه بن فضل اللّه وصاف الحضره ، تحریر تاریخ وصاف ، به قلم عبدالمحمد آیتی ، تهران 1346 ش ؛ یعقوبی ، البلدان .

/ یحیی درمانلو /


موضوعات مرتبط: معرفی جامع و کامل از تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : یک شنبه 29 تير 1393 | 8:28 | نویسنده : علی رضا جعفری |

حجت الاسلام محمد مومنی  در خطبه های آیین عبادی و سیاسی جمعه این هفته در تفرش گفت : حضرت علی (ع) پدر معنوی همه بشریت است که تمام علم ها را دارا بود ، با زبانی ساده وپرمعنا سخنانی را در نهج البلاغه بیان می کند که اساس زندگی را برای پیروانش ترسیم کرده است .

وی با اشاره به آخرین وصیت آن حضرت (ع) ، اظهار داشت : حضرت علی (ع) در آخرین روزهای  عمرش در قالب یک وصیت  توصیه هایی  را به مومنین می کند که سفارش به تقوا از مهمترین آنان است .
امام جمعه تفرش در تشریح معنای تقوا ، اذعان داشت : تقوا یعنی خداترسی و مواظبت بر اعمال و رفتار که اگر اعمالی رضایت خداوند در آن است به دنبال آن باشیم در غیر این صورت آن را ترک نماییم و تقوا نقش اساسی در عافیت انسان در دنیا و آخرت دارد .
حجت الاسلام مومنی ادامه داد : حضرت علی (ع) در ادامه وصیتش  پیروانش را به اتحاد ، رسیدگی به ایتام ،قرآن ،نماز ،همسایگان ،امر به معروف و نهی از منکر و رعایت عدالت فرا می خواند که توجه در هریک از این مسائل می تواند برکات زیادی در زندگی فردی و اجتماعی در پی داشته باشد .
وی با اشاره به لیالی قدر ، تاکید کرد : باید قدر این شبها را دانست که عاقبت انسانها در این شبها رقم می خورد و آنچه که در لیالی قدر مهم است بیداری دل و زنده دلی است و انسان باید در این شبها از یک عمر غفلت بیدار شود .
خطیب نماز جمعه تفرش با اشاره به مشکلات فرهنگی تصریح کرد : مشکل ما در عصر حاضر رخنه های فرهنگی و رخوت های فرهنگی است .دشمنان از طریق  ماهواره ها و سایت های مخرب بی بند و باری و بی عفافی را ترویج می کنند که بی تفاوتی برخی از مسلمانان بر این مسائل دامن می زند .
منبع : http://www.nedayetafresh.ir/   

 شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 28 تير 1393 | 23:57 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 امام جمعه شهرستان تفرش گفت: قدرت مقاومت و ایمان به پیروزی حق علیه باطل از سوی مبارزان فلسطینی صهیونیست ها را در غزه به وحشت انداخته است.

حجت الاسلام سید محمد مومنی در خطبه های این هفته نماز جمعه تفرش افزود: مبارزان فلسطینی با امکانات کم، ضربه سنگینی را در چند روز گذشته به رژیم صهیونیستی وارد کردند که در صورت مقاومت و جهاد آنان و گرفتار نشدن در بند توطئه های دشمن به پیروزی خواهند رسید

وی با بیان این که فلسطین در قلب جهان اسلام و مسلمین قرار دارد اظهار داشت: امت اسلام با حضور یکپارچه خود در راهپیمایی روز قدس پاسخ کوبنده به اسرائیل و دشمنان اسلام داده و حمایت خود را از فلسطین اعلام می دارند.

امام جمعه تفرش افزود: رخنه فرهنگی و غفلت فرهنگی اکنون دو مشکل عمده جهان اسلام است و دشمنان در برابر بی تفاوتی مسلمانان مجال حمله های نرم فرهنگی در جهان اسلام را می یابند و از بین بردن اعتقادات و باورهای دینی مسلمانان را نشانه گرفته اند.

حجت الاسلام مومنی ماهواره را یکی از ابزار رخنه فرهنگی دشمن در جوامع اسلامی عنوان نمود و اضافه کرد: این توطئه خطرناک غرب باورهای دینی جوامع اسلامی را نشانه گرفته که در این امر نظارت بیشتر دستگاه های ذیربط به منظور خنثی کردن توطئه دشمن ضروری است.

غنیمت شمردن فضیلت شبهای قدر و محکوم نمودن جنایت صهیونیسم در نسل کشی مردم غزه از دیگر محورهای نماز جمعه این هفته تفرش بود

منبع : http://www.irna.ir/theme1/fa/firstpage.aspx?lang


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : شنبه 28 تير 1393 | 23:46 | نویسنده : علی رضا جعفری |

نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت: سکوت سازمان ملل و دیگر مجامع جهانی در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی شرم آور است

عباس صلاحی روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: جنایت های ضد بشری رژیم صهیونیستی علیه مردم مسلمان و روزه دار غزه درهیچ دین و قانونی نمی گنجد. 
وی ادامه داد: برای محکوم کردن حمله وحشیانه هوایی رژیم صهیونیستی به مردم بی دفاع غزه باید تمام مسلمانان و کسانی به حقوق انسانیت اعتقاد دارند با هم متحد شوند. 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حقوق مردم فلسطین بارها از سوی رژیم اشغالگر اسراییل نقض می شود و مدعیان حقوق بشر در سازمان ملل و اتحادیه اروپا در برابر این اقدامات بی شرمانه رژیم صهیونیستی سکوت کرده اند. 
وی اضافه کرد: هدف صهیونیست ها از این وحشیگری ها فشار بر حماس است و با این بهانه تراشی به منطقه غزه حمله کرده اند اما این کشتارهای بی رحمانه عاقبت اسراییل را به نابودی می کشاند.
صلاحی گفت: صهیونیست ها همواره علیه مردم بی دفاع فلسطین، سیاست تهاجمی اتخاذ کرده و اقدام های این رژیم در زمره فجیع ترین جرایم جنگی در جهان محسوب می شود.
وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تلاش می کند تا با فضاسازی و حمله به مردم غزه، تجاوز نیروهای خشن افراطی و تروریستی داعش و القاعده را در سوریه و عراق کمرنگ جلوه دهد و با پوشش فضای بین المللی و منطقه ای به نفع داعش، توجه ملت ها و جهانیان را به خود مشغول سازد.
صلاحی خاطرنشان کرد: مردم ایران اسلامی با تمام قدرت از برادران دینی خود در غزه حمایت کرده و کشتار بی رحمانه ظالمان در این منطقه را محکوم می کنند.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد: ملت مسلمان ایران حامی مردم مظلوم فلسطین بوده و در راهپیمایی روز قدس حمایت یکپارچه خود از مردم غزه و محکوم کردن رژیم صهیونیستی اعلام می کند. 
بر اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی از طریق هوا، زمین و دریا به نوار غزه،در هفته گذشته بیش از 237 فلسطینی به شهادت رسیده اند. در این حمله ها حدود یکهزار و 780 تن نیز زخمی داشته است
.

منبع : http://www.irna.ir/theme1/fa/firstpage.aspx?lang


موضوعات مرتبط: سیاسی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : شنبه 28 تير 1393 | 23:22 | نویسنده : علی رضا جعفری |

این بنا مدفن شاهزاده قاسم بن حمزه بن امام موسی کاظم (ع) و حمزه بن علی بن حمزه می باشد.ساختمان مزبور در دوران صفویه (قرن دهم هجری) بنا شده است و مشتمل بر یک بقعه و گنبد باچهار ایوان و چهار حجره غرفه‌دار مى‌باشد.در وسط بقعه، صندوق منبت و نفیسى به تاریخ 923 هـ.ق و کار استاد یعقوب قمى قرار گرفته است. همچنین این بقعه درى بسیار قدیمى به تاریخ 800 هـ.ق دارد. این بنا در روستای کهک قرار دارد و در کنار آن یک درخت چنار کهنسال قرار دارد.این بنا در تاریخ 25/12/1379 با شماره 3531 جزو آثار ملی به ثبت رسیده است.


موضوعات مرتبط: امام زاده های تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : شنبه 28 تير 1393 | 23:14 | نویسنده : علی رضا جعفری |

این روستا  درارتفاع 2110 متر از سطح دریا و  کوهپایه ای دارای آب وهوای معتدل در سه کیلو متری شرق تفرش قرار دارد.کوه بیدیران در شمال کوه تخته سنگی در شمال شرقی و کوه زید الدین در یک کیلو متری جنوب شرقی آبادی واقع است.

دره زید الدین در شرق آبادی است به گفته ریش سفیدان و قدیمی های روستا پیدایش اولیه روستا در جنوب امامزاده قاسم روستای کهک می باشد که عوامل پیدایش روستا را عمدتاْ آب فراوان و موقعیت مناسب قرار گیری روستا و همچنین امامزاده می دانند در مورد تاریخچه امامزاده قاسم چنین به نظر می رسد که امامزاده از دوره صفوی وجود داشته وسال تأسیس آن به حدود 400 سال قبل برمی گردد.گویش اهالی روستای کهک لهجه کیکی می باشد که در نوع خود درحال حاضر خیلی جالب می باشد.نام اولیه روستا بنا به گفته ریش سفیدان قدیم کوهک بوده که دلیل واقع شدن در دامنه کوه و سنگی بودن منطقه و بستر روستا می باشد که بعداْ به کهک تبدیل شده است.

منطقه مرسک درشرق روستا مکانی زیباودیدنی دارای آبی بسیار گوارامیباشدوهمچنین امامزاده قاسم که همیشه موردتوجه

گردشگران میباشد

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: روستاهای تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 28 تير 1393 | 22:52 | نویسنده : علی رضا جعفری |

شهید حسین درودیان فرزند عباس در دوم اردیبهشت سال 1341در روستای نقوسان پای بر عرصه ی هستی نهاد . تا پایان دوره ابتدایی را  در دبستان روستای زادگاهش،به تحصیل ادامه داد ، اما به دلیل محرومیت و عدم وجود امکانات کافی ، موفق به ادامه ی تحصیل نشد .
جوانی سخت کوش و پر تلاش بود و دفاع از تمامیت ارضی میهن اسلامی و حراست از انقلاب و دستاوردهای آن را یک فریضه و واجب شرعی به شمار می آورد ،
بر همین اساس و بر پایه ی این اعتقاد در حماسه ی دفاع مقدس ، آرام ننشست و پس از تن کردن لباس سربازی و فراگیری فنون نظامی عازم جبهه های دفاع از انقلاب اسلامی شد و با امید به پیروزی ، در سنگر دفاع از کیان اسلام باقی ماند و پس از 9 ماه انجام وظیفه و ادای دین و رزم بی امان ، سرانجام در 23/12/60 در سر پل ذهاب ، مورد اصابت تیر خصم دون قرار گرفت و روحش به ملکوت اعلی پیوست .
پیکر مطهر شهید ، خاک زادگاهش را مقدس و فضای آن را عطر آگین کرده است .


موضوعات مرتبط: شهدای تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : شنبه 28 تير 1393 | 21:57 | نویسنده : علی رضا جعفری |

بنای قدیمی خلچان 120سال قدمت داشته اما امروزه در پی باز سازی این تکیهبا استفاده از تزیینات چوبی و منبت کاری یک شاهکار هنری مجلل در این تکیهبر پا شده که در نگاه اول چشم هر بیننده ای را خیره می کند این تکیه در شبعاشورا میزبان تمامی دسته جات عزاداری سایر محله ها ی شهر می باشد. 


موضوعات مرتبط: آثار تاریخی تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : شنبه 28 تير 1393 | 21:39 | نویسنده : علی رضا جعفری |


فروغ فرخ زاد عراقی در ظهر 8دی 1313 در خیابان معزالسلطنه کوچه خادم آزاد درمحله امیریه تهران به دنیا آمد پدرش سرهنگ محمدخان فرخ زاد اهل بارزجان تفرش ومادرش بتول (توران) وزیری تبار اهل کاشان بود فروغ بامجموعه های اسیر.دیوار.وعصیان درقالب شعر نیمایی کار خود را آغار کرد. 

پوران فرخزاد خواهر بزرگتر فروغ چندی پیش اعلام کرد فروغ روز هشتم دی ماه متولد شده و از اهل تحقیق خواست تا این اشتباه را تصحیح کنند

فروغ فرزند چهارم توران وزیری‌تبار و محمد فرخزاد است. از دیگر اعضای خانواده او می‌توان برادرش، فریدون فرخزاد و خواهر بزرگترش، پوران فرخزاد را نام برد   

ازدواج با پرویز شاپور

فروغ فرخزاد و همسرش پرویز شاپور که بعد از وی جدا شد

فروغ در سالهای ۱۳۳۰ در ۱۶ سالگی با پرویز شاپور طنزپرداز ایرانی که پسرخاله مادر وی بود، ازدواج کرد. این ازدواج در سال ۱۳۳۴ به جدایی انجامید. حاصل این ازدواج، یک پسر به نامکامیار بود.

فروغ پیش از ازدواج با شاپور، با وی نامه‌نگاری‌های عاشقانه‌ای داشت. این نامه‌ها به همراه نامه‌های فروغ در زمان ازدواج این دو و همچنین نامه‌های وی به شاپور پس از جدایی از وی بعدها توسط کامیار شاپور و عمران صلاحی درکتابی به نام «اولین تپش‌های عاشقانهٔ قلبم» منتشر گردید.

شکلک های محدثه

 

 


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 27 تير 1393 | 23:47 | نویسنده : علی رضا جعفری |

وقتی انسان به ضیافتی دعوت می شود خود را برای حضور در آنجا مهیا می کند. برای حضور در ضیافت خدا، اول باید خود را پاکیزه کنیم. سپس باید بار خود را سبک کنیم تا برای مهمانی خدا آماده شویم. پاکیزگی با گناه نکردن حاصل می شود و سبک‏باری با توبه.

شب‌های قدر فرصتی است برای بازگشتن به سوی حضرت حق و توبه کردن از گناهان و پیمودن راه درست. شب قدر، فرصتی است برای پاک کردن ظاهر و باطن از هر آلودگی. شب قدر شب زاری و سبک شدن روح از بار گناهان و رهایی از دوزخ است، فرصتی دوباره برای اظهار شرمساری و پشیمانی از گذشته‌ها است. مبادا این فرصت را از دست دهیم و در این شب روحانی، از امور معنوی غافل شویم. مبادا شب قدر بگذرد و ما همچنان غرق در ناپاکی‌ها باقی بمانیم و خود را از عمق منجلاب به معراج پاکی و وارستگی نرسانیم. مبادا شبِ نماز و تلاوت بگذرد و ما از برکات این لحظه‌های شکوهمند و شیرین بی بهره بمانیم.

اهمیت احیاء در شب قدر

یکی از موضوعاتی که در ارتباط با شب قدر در احادیث اهل بیت(علیه السلام) مطرح شده است شب زنده‌داری است چیزی که از روایات بدست می‌آید خود احیاء و شب زنده‌داری موضوعیت دارد.
 
احیاء عذاب را برمی‌دارد

مرحوم کلینی در کافی و صدوق در من لایحضره الفقیه از رسول خدا (صلی الله و علیه وآله) نقل کرده‌اند که فرمود: هرکس شب قدر را زنده بدارد تا سال آینده عذاب از او برگردانده می‌شود.

 
خواب در شب احیاء نهی شده است

مرحوم علامه مجلسی در بحارالانوار از امام باقر(علیه السلام) و او از پدرانش نقل کرده‌اند که: پیامبر خدا (صلی الله و علیه وآله) نهی کرده که از شب 21 و 23 غفلت شود و نهی کرده که کسی در آن شب بخوابد.
شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 27 تير 1393 | 22:52 | نویسنده : علی رضا جعفری |

هنگامی که از این بازارچه قدیمی عبور می کنیم شاهد بسته شدن ، تخریب مغازه ها و در کل فراموشی این بازارچه هستیم.

در کوچه های شهرمان که قدم می زنم می بینم تاریخ قدیمی تفرش روز به روز در حال فراموشی است و ساختمان ها و بناهای جدید جای ساختمان های قدیمی را می گیرد و این مسئله نشان دهنده پیشرفت شهر و به روز شدن رنگ شهر است .اما در این بازار شغل هایی وجود دارند که با به روز شدن  رنگ شهری در حال فراموشی اند .

مشاغلی که در گذر ماشینی شدن زندگی ها ، شاید کمتر به آن ها احتیاج شود ، ولی باز هم رمز و رازهایی در این مشاغل وجود دارند که ماشین های امروزی نتوانستند آنها را به ارث ببرند .

یکی از این بازارچه های قدیمی تفرش، بازارچه آهنگران است که در حال حاضر فقط ۳ نفر هستند که به آهنگری سنتی در این بازارچه می پردازند و هنگامی که از این بازارچه قدیمی  عبور می کنیم شاهد بسته شدن ، تخریب مغازه ها و در کل فراموشی این بازارچه هستیم.

مشاغلی که به گفته شاغلینش درآمد زیادی نداشته ولی به خاطر رفاه حال مردم پای کوره های آتش ایستاده و با زدن پتک  به دنبال یک لقمه روزی حلال هستند .

منبع : http://dana.ir/


موضوعات مرتبط: سیاسی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : جمعه 27 تير 1393 | 22:37 | نویسنده : علی رضا جعفری |

همزمان با هفته بهزیستی دو باب منزل مسکونی مددجویی در شهرستان تفرش افتتاح شد.

غلامرضا ونایی در حاشیه افتتاح این منازل اظهار کرد: بهزیستی بعنوان یک سازمان کمک رسان تمام تلاش خود را در راستای توانمندسازی مددجویان بکارگرفته است.

معاونت بازرسی استان مرکزی بهزیستی شهرستان تفرش افزود: توانمند سازی مددجویان دغدغه اصلی بهزیستی است و در حوزه پیشگیری و اجتماعی نیز توانمندسازی افراد هدف اصلی است. وی تصریح کرد: تامین مسکن و ایجاد اشتغال مددجویان بهزیستی نیازمند آموزش معلولان، دریافت آموزش های فنی و حرفه ای است که اداره بهزیستی با پرداخت وام های خود اشتغالی به مددجویان سبب نیازمندسازی مددجویان می شود. ونایی تفرش را از موفق ترین شهرستان های اجرای طرح سی بی آ عنوان کرد و افزود: در این طرح بهزیستی موظف است کلیه معلولین در خانواده های شهری و روستایی را پیدا کرده و از نزدیک به مشکلات آنان رسیدگی کند وی با اشاره به اجرای برنامه های رفاهی و توانبخشی در سطح تفرش ویژه معلولان، گفت: طرح مراقبتی معلولان که هم اکنون به صورت پایلوت در حال اجرا است و سپس در تفرش اجرا خواهد شد ،طرح نگهداری معلولان در مراکز سالمندان و نگه داری در مراکز روزانه شهرستان تفرش همراه با آموزش های توانبخشی که مرکز سینا در این شهرستان نمونه ای از آن است. معاونت بازرسی استان مرکزی بهزیستی شهرستان تفرش با اشاره به افتتاح موسسات مشاوره ای غیر دولتی در تفرش، افزود:  این مسئله نیازمند ظرفیت سنجی است افراد متقاضی بومی بایدبا مراجعه به بهزیستی نسبت به فعالیت خود اقدام نمایند. وی مراکز مشاوره را یکی از مراکز توانمندسازی دانست و تصریح کرد: بهزیستی یکی از سازمان های ارائه مجوز در تاسیس مراکز غیردولتی است و با تاسیس این مراکز گام هایی موثر در توانمندسازی مددجویان برداشته می شود. ونایی با اشاره به هزینه ساخت این منازل گفت: دو باب مسکن مددجویی با اعتبار 240میلیون ریالی ویژه یک زن سرپرست خانوار و یک مددجوی بهزیستی به بهره برداری رسید. معاونت بازرسی استان مرکزی بهزیستی شهرستان تفرش افزود: بیش از 300مددجو از خدمات بهزیستی تفرش در حوزه های درمانی،توانبخشی،اجتماعی استفاده می کنند.

 منبع : http://www.tasnimnews.com/


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : جمعه 27 تير 1393 | 22:13 | نویسنده : علی رضا جعفری |

در مجاورت مسجد تاریخی ششناو تکیهای قرار دارد که بیش از 120 سال قدمت دارد این تکیه دارای سه درب در ضعلهای شرقی و غربی وجنوبی می باشد که اب

قنات ششناو پس از عبور از صحن مسجد از داخل تکیه عبورکرده ودر بیرون از تکیه در پای یک درخت چنار کهن سال توسط شش ناودان تقسیم می گردد هم چنین

یک نخل بزرگ نیز در تکیه قرار دارد که در ماه محرم تزیین شده و توسط گروه انبوهی حرکت داده می شود.


موضوعات مرتبط: آثار تاریخی تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 21:52 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 


این امامزاده دربین روستای کوهین ومنطقه طرخوران واقع است و صحنی وسیع دارد. گویند صاحب مدفن، از فرزندان امام هفتم (ع) است، ولی بین پسران آن امام فقط یک نفر احمد وجود داشته که آن هم به نام شاه چراغ در شیراز مدفون است.

ظاهراٌ مدفون این بقعه باید ابوعبدالله احمدبن موسی الابرش بن محمدبن موسی ابی السبحه بن ابراهیم المرتضی باشد که سیدی صالح و با تقوا و نیکوکار بود. بنای امامزاده، مشتمل بر قبه و چند ایوان و حجره و غرفه و صندوق منبت کاری و صحن است. بقعه از داخل و خارج، هشت ضلعی مختلف الاضلاع به دهانه 8 و ارتفاع 9 متر است که در عهد شاه طهماسب صفوی، تعمیر و تجدید شده است.
این بقعه از چهار جهت اصلی به خارج راه دارد و جلوی هر دری، ایوانی واقع شده است که سراپا سفیدکاری و فاقد تزئینات کاشی و گچبری است. پوشش این ایوانها رسمی بندی است. و تنها ایوان شمالی، مختصر تزئینی دارد. در منتهی الیه قسمت هشت ضلعی، بر فراز هر درگاه، دریچه هواکش و نورگیری است که جلوی آنها را با مشبک بدیعی از گچبری پوشانده اند.
[
IMG][/IMG
بر فراز این قسمت، گنبدی کلاه خودی به سبک قرن نهم و با عنقی به ارتفاع 5 متر از آجر تراش و تارکی آجرکاری شده به ارتفاع 9 متر قرار دارد. ایوان شمالی بقعه به دهانه 6 و عرض 4 متر، مرکب از دو چشمه با دو ستون آجری مضلع و دو نیم ستون از بناهای سال 1300 ه.ش است که در سال 1336 ه.ش نیز مرمت و تعمیر شده است.
در طرفین تالار، دو حجره یا دو ایوان و بالای آنها دو غرفه و جنبین آنها دو راه پله قرار دارد. در میانه بقعه ضریحی مشبک قرار دارد و در زیر آن، صندوقی منبت است.
این صندوق، نفیس و آراسته به کتیبه های متعدد افقی و عمودی به خط ثلث مرغوبی است که در کمال مهارت منبت شده است و تنکه های آن قابسازی و خوانچه بندی است. نویسندگان خطوط، سه نفرند و سازنده و منبت کار آن هم سه استاد بوده اند که هر یک، قسمتی را نوشته و هر کدام، ضلعی را ساخته و پرداخته اند.
بانی و واقف این صندوق، سید خالد حسینی و تاریخ ساخت و پرداخت آن 957 ه.ق است.


موضوعات مرتبط: امام زاده های تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 16:5 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 در شجاعت او همین بس که بیش از سی ماه از دوران جوانی را داوطلبانه در منطقه ای  جنگیدکه دشمن نه از یک طرف ،بلکه از شش جهت او را محاصره می کرد.

آن شاهد همیشه ی تاریخ و شمع فروزان ظلمت ، نمونه ی ایثار و فداکاری، مجسمه ی ادب و پرهیزگاری و شهاب درخشان آسمان ایثار ،در سال 1342 در روستای کهک تفرش در خانواده ای مذهبی و مومن متولد شد .پدرش مرتضی ، نام محسن را زینت بخش شناسنامه اش کرد

نوای مجالس عزاداری امام حسین (ع) ، با لالایی های مادر ، د رگوشش طنین می افکند و عشق به حسین و خاندانش را با شیر مادر می نوشید و می بالید .

دوران ابتدایی و راهنمایی را در شهرستان تفرش ، پشت سر نهاد ، میز و کلاس دبیرستان شهید مطهری، طبع جوشانش را آرام نمی کرد و زمزمه ی محبت را در دانشگاه جبهه و جهاد  جست و جو می کرد و عظمت و بزرگی را با خطر کردن در کام شیر می جست ،و چه دلیرانه و جاودانه بر بلندای قله ی شهادت ایستاد .
مگر نه این است که شهید همیشه  حاضر و ناظر است و در تاریخ جریان دارد و حضورش را در همه جا احساس می کنیم .
در شجاعت او همین بس که بیش از سی ماه از دوران جوانی را داوطلبانه در منطقه ای  جنگیدکه دشمن نه از یک طرف ،بلکه از شش جهت او را محاصره می کرد ؛ در جبهه ی نفاق و کفر می رزمید و افتخارش پیروی از فرمان امام شهیدان ، حضرت امام خمینی (ره ) بود .

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 16:1 | نویسنده : علی رضا جعفری |

کبوران در5کیلومتری شمال غرب تفرش درمسیربخش رودبار قرار دارد.ارآثار وازبقایای قلعه هایموجوددرآن میتوان قدمت آنرا به دوران قبل از اسلام تخمین زد.کبوران دارای باغها ومزارع زیبا با محصولاتی مانند بادام گردو گندم وجو وسایر غلات وصیفی جات میباشد.منظره بسیار زیبای کبوران را از جاده عبوری کنارروستاوهمچنین گشتی درروستامیتوان مشاهده کرد.


موضوعات مرتبط: روستاهای تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 16:1 | نویسنده : علی رضا جعفری |

همزمان با پنجمین روز از هفته بهزیستی بهره‌برداری از دو باب واحد مسکونی مددجویی در شهرستان تفرش آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، ظهر امروز و در مراسمی با حضور فرماندار و رئیس اداره بهزیستی تفرش و جمعی از مسئولان، از دو باب واحد مسکونی مددجویی در این شهرستان بهره‌برداری شد.

بر اساس این گزارش این پروژه‌ها شامل یک باب منزل مسکونی مددجویی به متراژ 110 متر ویژه زن سرپرست خانوار و یک باب منزل مسکونی به متراژ 95 متر ویژه یک معلول توانبخشی است که با پرداخت تسهیلات 120 میلیون ریالی از سوی بهزیستی تکمیل و به بهره‌برداری رسیده‌اند.

رئیس اداره بهزیستی تفرش در مراسم بهره‌برداری از این واحدها گفت: همزمان با هفته بهزیستی بیش از 10 ویژه‌برنامه در شهرستان تفرش اجرا می‌شود.

به گفته وی دیدار با امام جمعه شهرستان تفرش، افتتاح دو واحد مسکونی مددجویی، برگزاری کوهنوردی خانوادگی، برگزاری جشن به مناسبت هفته بهزیستی و تجلیل از همکاران، بازدید از منزل مددجویان و مراکز نمونه به همراه مسئولین استانی، ارائه رایگان خدمات توانبخشی و مشاوره از جمله خدمات فیزیوتراپی و کار درمانی و مشاوره و برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی و... بخشی از این برنامه‌ها است.

امینی گفت: در حال حاضر 400 مددجو زیر پوشش حمایتی این نهاد قرار دارند.

منبع : http://khabarfarsi.com/


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 16:44 | نویسنده : علی رضا جعفری |

خبرگزاری تسنیم: فرمانده انتظامی تفرش گفت: باند ۶ نفره سارقان حرفه ای در تفرش با تلاش مأموران انتظامی این شهرستان دستگیر و روانه زندان شدند.

سرگرد سیروس دالوند با اشاره به دستگیری باند سارقان حرفه ای در تفرش اظهار کرد: در پی وقوع چندین فقره سرقت های مختلف در سطح شهرستان تفرش در یک ماهه اخیر و شکایت تعدادی از شهروندان در این زمینه تحقیقات برای شناسایی سارقان آغاز شد.

وی افزود: جرم سرقت مورد نکوهش همه قوانین و ادیان بوده که در اعصار گذشته تا به حال مجازات های متفاوتی برای آن مقرر ساخته اند که خداوند در قرآن قطع دست دزد را مقرر فرموده است. فرمانده انتظامی تفرش تصریح کرد: همه انسانها، فطرتی پاک خلق شده و پس از تولد در دوران اولیه زندگی، پاک و معصومند و این تا زمانی که توسط شرایط خاص به سمت اشتباه نروند، شرایط فردی مثل خصوصیات رفتاری و ذاتی هر شخص و یا به چگونگی محیط اجتماعی، اقتصادی، تربیتی و فرهنگی آنها بستگی دارد. دالوند با اشاره به اینکه قبل از ارتکاب به جرم باید انگیزه وقوع جرم را اصلاح کرد، گفت: از سوی دیگر هیچ مجرمی از مادر خود مجرم و تبهکار زاده نشده است، بنابراین توجه به این واقعیت ضروری بنظر می رسد که جرم و جنایت یا به عبارت بهتر بیماریهای اجتماعی مانند بیماری های جسمی مسری هستند و اگر قبل از ایجاد انگیزه وقوع جرم بفکر اصلاح و از بین بردن علل ارتکاب جرم نیافتند ممکن است به دیگران نیز سرایت کند که عواقب سنگین و غیر قابل جبرانی در پی دارد. وی افزود:  بر اثر ازدیاد جرم و جنایت قدرت کنترل در جامعه هر روز ضعیف تر و به طبع بر مقدار مجرمان افزوده می گردد و در نهایت حتی بر قوانین منطقه ای و کلان هم در طولانی مدت تاثیر می گزارد. فرمانده انتظامی تفرش تصریح کرد: در تمامی دوره های تاریخی جامعه انسانی، مواجه با دردها و آسیب های ناشی ناهنجاری ها بوده که در هر عصری شکل خاصی پیدا کرده و نوع برخورد با آن هم گوناگون بوده، در عصر ما بدلایلی چون افزایش فاصله طبقات اجتماعی، عدم توجه به جنبه معنوی انسان، سستی و تزلزل ارکان اخلاقی، سقوط خانواده، گسترش مکاتب مادی و پوچ گرائیها و لذت طلبی ها و بالاخره عدم توان کنترل زمامداران توسعه بیشتری یافته که از دید بسیاری از جامعه شناسان امیدی به اصلاح اوضاع آینده نیست.

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: حوادث ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 16:33 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تذکرهای شفاهی خود درمورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی، احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی و حفاظت از محیط زیست به دولت یازدهم و وزیران اخطار دادند

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، «مهرداد بذرپاش» پیش از پایان جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس در تذکری به رییس جمهوری گفت: جناب آقای رییس جمهوری در تبلیغات انتخاباتی علت اصلی مشکلات اقتصادی کشور را تعطیلی سازمان مدیریت و برنامه ریزی عنوان کردید و بسیاری از مشاوران آن زمان شما نیز در این امر تاکید زیاد داشتند.

وی ادامه داد: یک سال از آن زمان می گذرد پس چرا سازمان مدیریت احیا نشد؟ آن صحبت ها یا انتخاباتی بود یا نبود سازمان مدیریت کار درستی بود؟

عضو هیات رییسه مجلس خطاب به رییس جمهوری افزود: با احترامی که برای محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری قائل هستم وی حدود یک سال است که به صورت غیرقانونی عهده دار مسوولیت دو معاونت ریاست جمهوری است، لطفا تجدیدنظر فرمایید.

بذرپاش یادآور شد: خودروسازان نه تکدر دولت را جدی می گیرند نه تذکر مجلس را به نظر این اصرار ممکن است خودروسازان را از نعمت آقای نعمت زاده محروم کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین گفت: وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان تقریبا نیمه تعطیل است. مشکل جوانان سازمان و وزارتخانه نیست، شورای عالی جوانان را فعال کنید و در حوزه ورزش هم شاهد دخالت مستقیم دولت در امور فدراسیون ها هستیم.

منبع : http://dana.ir/Search/Quick?s

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: سیاسی ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 16:16 | نویسنده : علی رضا جعفری |

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از رئیس صدا و سیما درخواست کرد تا به تقویت شبکه های صدا و سیما و تکمیل سیستم دیجیتالی در سه شهرستان تفرش، آشتیان و فراهان بپردازد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت عباس صلاحی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 25 تیر) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به رئیس جمهور، افزود: پرداخت وام ازدواج از طریق صندوق توسعه ملی و تسریع در تشکیل اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان تفرش و آشتیان امری ضروری است.

نماینده مردم فراهان،‌تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد‌: از وزیر کشور درخواست دارم تا در ارائه لایحه تقسیمات کشوری و کمک به شهرداری ها جهت تامین وسایل نقلیه موتوری و تجهیزات مورد لزوم شهرداری های تفرش،‌آشتیان و فراهان اقدامات لازم را به کار گیرد.

وی در تذکری خطاب به وزیر علوم گفت: نسبت به پرداخت مطالبات دانشگاه تفرش به ویژه درباره پرداخت حقوق معوقه اعضای هیات علمی تصمیمات لازم اتخاذ شود .

این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور شد: از وزیر ورزش و جوانان می‌خواهم تا در ساخت سالن های ورزشی روستای آشتیان و فراهان توسط شرکت توسعه و تجهیز دستورات لازم را ارائه کند.

صلاحی خطاب به وزیر بهداشت تاکید کرد : ارتقای مرکز بهداشت و درمان روستای فراهان به مرکز شبانه روزی و تهیه آمبولانس جهت مراکز بهداشتی، درمانی و روستایی جزو ضرورت هاست.

منبع : http://www.icana.ir/Fa/Default.aspx

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 16:4 | نویسنده : علی رضا جعفری |

مدیر امور مالیاتی تفرش گفت: سال گذشته بیش از۶۰ میلیارد ریال مالیات در شهرستان تفرش جمع آوری شد.

حسن کبورانی با اشاره به زمان تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی اظهار کرد: مودیان مالیاتی تا پایان تیرماه مهلت دارند تا اظهار نامه مالیاتی خود را تسلیم کنند .

وی شیوه پرکردن اظهارنامه را الکترونیکی دانست و گفت: در صورت عدم تسلیم اظهار نامه تا 31تیرماه مودیان  معافیت سال 92 را از دست داده و مشمول پرداخت جریمه می شوند.

مدیر اداره امور مالیاتی تفرش جمع آوری 1220 اظهار نامه مالیاتی در تفرش توسط مشاغل و شرکت ها تا پایان تیرماه پیش بینی کرد و افزود: مودیان مالیاتی می توانند از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور اظهار نامه خود را تکمیل کنند.

وی تصریح کرد: تاکنون 805 مورد اظهارنامه مالیاتی در سطح شهرستان تکمیل و ثبت شده است

مدیر اداره امور مالیاتی تفرش با اشاره با افزایش درصد مالیات به نسبت سال گذشته  گفت: با توجه به توافق بین سازمان امور مالیات و اصناف کشور مشاغلی که مالیات تاسقف 10میلیون ریال دارند 4درصد، مشاغل بین 10 -30 میلیون ریال مالیات دارند 9درصد و مشاغل بالای 30میلیون ریال مالیات 14درصد افزایش مالیات را دارند که این مالیات قطعی بوده و نیازی به تشخیص و رسیدگی ندارد.

کبورانی با اشاره به تقسیط مالیات افزود: مودیان مالیاتی 40درصد مالیات را نقدی پرداخت و مابقی را تا دی ماه امسال به صورت تقسیطی پرداخت می‌کنند.

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query 

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: اقتصادی ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 13:38 | نویسنده : علی رضا جعفری |

مسئول واحد زراعت جهاد کشاورزی تفرش تولید امسال گندم در این شهرستانرا حدود 10 هزار تن برآورد کرد.

حسن حسنی  اظهار کرد: برداشت گندم از سطح هزار و 150 هکتار از اراضی گندم آبی وشش هزار هکتار اراضی دیم این شهرستان از 20 خردادماه آغاز شده است. وی افزود: برداشت گندم از اراضی این شهرستان توسط 30 دستگاه کمباین بومی و مهاجر انجام می‌گیرد و در کنار آن برداشت گندم به طریق دستی و با استفاده از دروگر نیز انجام می‌شود. حسنی با برآورد تولید 10 هزار تن گندم از اراضی این شهرستان، گفت: تاکنون 305 تن گندم به صورت تضمینی توسط سازمان تعاون روستایی از گندمکاران خریداری شده است.

منبع : http://www.yjc.ir/fa/search


موضوعات مرتبط: اقتصادی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : پنج شنبه 26 تير 1393 | 13:3 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 رئیس اداره ارشاد اسلامی تفرش گفت: ۳۰ خوشنویس از شهرستان تفرش و اراک در همایش کاتبان وحی در تفرش شرکت کردند و با خطوط نستعلیق،ثلث و شکسته نستعلیق آیات کتاب وحی را کتابت کردند.

 فضل الله باباخانی در همایش کاتبان وحی با اشاره به برگزاری این همایش همه ساله در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: همایش کاتبان وحی با حضور خوشنویسان شهرستان تفرش و مهمانانی از شهرهای مجاور همه ساله برگزار می شود.

وی افزود:همایش کاتبان وحی در راستای گسترش و ترویج فرهنگ دینی و تشویق هنرمندان به خلق آثار هنری با مضامین اسلامی و قرآنی برگزار می‌شود

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش با بیان اینکه در برگزاری همایش کاتبان وحی، دانشگاه آزاد ‌تفرش با اداره ارشاد  فرهنگ اسلامی همکاری دارد،گفت: در این همایش هنرمندان خوشنویس شهرستان فراز‌هایی از آیات نورانی کلام وحی را کتابت می‌کنند که در قالب نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

باباخانی با اشاره به این که کتابت کلام وحی از ابتدای نزول آیات توسط افرادی کتابت و حفظ می شده افزود: این سنت حسنه امروز به دستان توانای خوشنویسان انجام میشود.

وی تصریح کرد: امروز ظرفیت های توجه به قرآن افزایش پیدا کرده و علاوه بر اینکه بسیاری از مسلمانان در حفظ قرآن کوشش میکنند،تعداد بسیاری هم در راستای جذابیت بخشی به قرآن و انتقال آن به آیندگان و نسل جوان به کتابت قرآن کریم میپردازند.

باباخانی افزود: از آنجا که از این هنر برای تبلیغ قرآن استفاده شده می‌توان آن را نوعی هنر برگرفته از سیره ائمه اطهار(ع) دانست.

رئیس اداره ارشاد تفرش با اشاره به اهمیت هنر خوشنویسی در ترویج فرهنگ دینی گفت: هنر خوشنویسی نقش و جایگاه والایی در حفظ و ثبت مفاهیم و مواریث فرهنگ جامعه داشته است و بعد از ظهور اسلام خوشنویسی به عنوان یکی از هنرهای جامع اسلامی همه سرزمین‌های اسلامی را دربرگرفته است.

وی افزود: خوشنویسی هنری است که در متون دینی و روایی از آن برای تبلیغ قرآن و مفاهیم دینی بهره‌های فراوانی برده شده است.

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : چهار شنبه 25 تير 1393 | 8:20 | نویسنده : علی رضا جعفری |


مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) تفرش گفت: به همت یکی از خیران شهرستان تفرش ضیافت افطاری تعداد ۲۵۰ نفر از ایتام و خانواده های ایشان با حضور تعدادی از خیران برگزار و برای این ضیافت افطاری مبلغ ۲۰ میلیون ریال توسط این خیر هزینه شده است

قاسم مقدم در این ضیافت که به مناسبت سالروز ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان از خداوند متعال می خواهیم تا روز احسان و نیکوکاری را برای ما محبوب و مسیر گناه را ناخوشایند کند زیرا آنچه که از گناه جمع آوری می شود، روزی گرفتار آتش آن می شود.

وی افزود: سنت توجه به ایتام و نیازمندان و دستگیری از مستمندان از سنت های دیرین است و خیران و دیگر اقشار جامعه پیش قراولان حرکت در این مسیر نیک منشانه هستند، ترویج فرهنگ انفاق و حمایت از ایتام از دیگر برنامه های این نهاد است.

مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش تصریح کرد: ماه مبارک رمضان ماه ضیافت الهی است و با بهره گیری از معنویت این ماه وظیفه داریم به بندگان نیازمند خدا کمک کنیم و اطعام نیازمندان، سرکشی از خانواده های تحت حمایت و اهدای سبدهای غذائی از برنامه های این نهاد در ماه مبارک رمضان است.

مقدم با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در رهایی بخشی مستضعفان جامعه گفت: یکی از بزرگ ترین کارهای شایسته و معنوی، خدمت به بندگان خدا به ویژه افراد محروم و مستضعف است، خدمت به قشر محروم انسان را تا ملکوت بالا می برد، حضرت امام خمینی(ره) خدمت به مستضعفان را عبادتی بزرگ دانسته و می فرماید: در خدمتِ بندگان خدا و مستضعفان باشید و بیش تر از همه، طبقات ضعیف را ملاحظه کنید و این یک عبادت بزرگ است برای شما.

وی افزود: در واقع انسان باید با یکدلی و همدلی نخست خود را بسازد وسپس با ساختن جامعه خود بستر ظهور را فراهم کند، زندگی انسان زمانی لذّت بخش است که رنگ انسانی داشته باشد و روابط او با اجتماع بر پایه هم یاری و توجه به مستضعفان بنیان گذاری شود

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : چهار شنبه 25 تير 1393 | 8:13 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 

 رضا درودیان ، دوران ستم

 شاهی را به خوبی یاد نداشت ، ظلم و ستم جباران را ندیده بود ، اما از بزرگان خود شنیده بود که بر این ملت شریف چه ستمها که روا داشته اند ؛به همین دلیل ، عاشق انقلاب و رهبر کبیر آن بود .

شهید رضا درودیان در سال 1348متولد شد ، پدرش محمد حسین و از اهالی روستای نقوسان است . شهید رضا درودیان ، دوران ستم شاهی را به خوبی یاد نداشت ، ظلم و ستم جباران را ندیده بود ، اما از بزرگان خود شنیده بود که بر این ملت شریف چه ستمها که روا داشته اند ؛به همین دلیل ، عاشق انقلاب و رهبر کبیر آن بود .
همیشه می گفت : «باید به امام لبیک بگوییم و انقلابمان را حفظ کنیم . »عشق به اسلام و انقلاب و احساس وظیفه نسبت به هم وطنان ، و تعالیم اجتماعی و مذهبی که از خانواده و نزدیکان خود آموخته بود ، روح پاک و بی آلایشش را صیقل داد و بیش از پیش آماده ی جان فشانی کرد و سرانجام او را به جبهه کشاند .

مدتی با عاشوراییان کربلا ایران مانوس بود ، اما حضورش دیری نپایید و این گل گلزار ایثار و استقامت ، در دهم شهریورماه 1366 در جبهه ی شرهانی پر گشود واز خاک بر افلاک شد . رفت تا سرچشمه ی حقیقت را بیابدو روح خود را در زلال آن شستشو دهد و آماده ی ورود به رضوان الهی شود .

مردم مومن روستای نقوسان با احترامی وصف ناشدنی ، این شهید را تشییع و در همان روستا به خاک سپردند .


موضوعات مرتبط: شهدای تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


تاريخ : چهار شنبه 25 تير 1393 | 8:7 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 

روستای بازرجان در منطقه مرکزی چال تفرش و به فاصله ۱۵ کیلومتری از شهرستان تفرش بر روی دامنه کوه آسمان دره قرار گرفته است و در سال ۱۳۶۶ در وزارت کشور به نام دهستان به ثبت رسیده - براساس سایت این وزارتخانه آمار رسمی جمعيت روستا بر اساس سرشماری سال 1385 , تعداد خانوار : 48

    كل جمعيت : 136 نفر  جمعيت مردان : 49 نفر  جمعيت زنان : 87 نفر

قدمت روستای بازرجان به طور مشخص معلوم نیست ولی این روستا بیش از ۴۰۰ سال پیش ( از بقایای لوله های سفالی ) دارای آب لوله کشی بوده که از قنات غلامباغی تا مسجد جامع امتداد داشته و دارای مسجدی قدیمی با طاق ضربی و آجرهای نظامی و ستونهای استوار  میباشد که بعد از مسجد ششناو تفرش دارای اعتبار خاصی است

گفته میشود مسجد جامع عمری نزدیک به ۷۰۰ سال دارد

از دیگر بناهای قدیمی میتوان به قلعه و ایوان مراد سلطان - دوره زندیه - تالار صلاح السلطنه و برج آقا بیک و ... نام برد مردم این روستا در آبادانی و نیکوکاری همت والائی دارند به طوری که تا کنون اقدامات زیادی برای پیشرفت و توسعه روستا انجام داده اند که میتوان به برخی از آنها اشاره کرد‌ ‍:

ساخت مدرسه - درمانگاه - لوله کشی آب و منبع آب - پست برق و مرکز مخابرات - جاده ماشین رو - تکیه و حسینیه - مسجد النبی (ص) - کتابخانه - راه اندازی خط وسیله نقلیه به شهر های اطراف - حمام عمومی - ساختمان دهیاری و کف سازی و نما سازی کوچه ها - قهوه خانه سنتی و فروشگاه خوار و بار و ...

دامنه این کوه از ارتفاعات متفاوتی تشکیل شده و بازرجان را به چند بخش تقسیم کرده است.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: روستاهای تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 25 تير 1393 | 7:52 | نویسنده : علی رضا جعفری |

امام زاده مهدی بن محمد از نوادگان امام جعفر صادق (ع) است. ساخت این بنا كه به دوران ایلخانی باز می‌گردد، بنا به دلایلی به طور كامل به پایان نرسیده است. این بنا از نظر معماری قابل توجه است و جزء آثار ملی به ثبت رسیده است. در محوطه آن یك درخت چنار كهن‌سال قرار دارد. در ورودی بنا یك در چوبی قرار داشت و روی آن تماماً با آیه‌های مختلف كنده‌كاری شده بود. این بنا در شهر تفرش قرار دارد.


موضوعات مرتبط: امام زاده های تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : چهار شنبه 25 تير 1393 | 7:45 | نویسنده : علی رضا جعفری |

قدمت این تکیه حدود 170 سال می باشد که در ابتدا به شکل بر پایی چادر های بزرگی جهت بر گزاری مراسم ماه محرم بوده است که بعد ها در مکان فعلیتکیه بنای خشت وگلی ساخته می شود که این بنا تا سالهای اوایل انقلاب اسلامیپا بر جا بود که به علت فرسودگی و کوچک بودن بنا به تد ریج خراب و با همتاهالی محل بنای جدیدو بزرگتری جای ان احداث گردید نخل تکیه میانده توسط  جمعیت کثیری از عزادران حسینی در ظهر عاشورا به طرف امامزاده محمدحرکت می دهند


موضوعات مرتبط: آثار تاریخی تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : چهار شنبه 25 تير 1393 | 7:37 | نویسنده : علی رضا جعفری |

معلم شهید ، عبدالله مشهدی تفرشی فرزند اسماعیل در سال 1337با تولدش در خانه پدر و مادری تفرشی را روشن و بذر شادی و امید را در دل آنان کاشت .دوران کودکی خود را به سرعت سپری کرد و تا کلاس ششم ابتدایی نظام قدیم در دبستان رازی تفرش به تحصیل پرداخت و سپس وارد دبیرستان حکیم نظامی شد و پس از چهار سال تلاش موفق به اخذ دیپلم شد  .

عشق به تحصیل باعث شد تا شرایط ورود به دانشسرای راهنمایی را کسب کند و سرانجام در خرداد ماه 58 با اخذ مدرک فوق دیپلم علوم تجربی به خدمت رسمی آموزش و پرورش در آمد .مدتی در روستاهای بخش خلجستان به شغل شریف معلمی مشغول بود. رفتارش الگوی تربیت بود و به دانش آموزان ، تعاون و همکاری ، عشق و محبت و رشادت  و شهامت می آموخت .

جوان و پرنشاط بود که از طرف استکبار جهانی ، جنگی گسترده ، بر انقلابمان تحمیل شد و معلم شهید ، مشهدی نیز در زمره جوانان جان برکف این مرز  بوم به عرصه های خون و قیام و جهاد شتافت و همراه نیروی گردان 191لشکر شیراز به منطقه گیلانغرب و شیاکوه اعزام شد و فرماندهی یک قبضه تفنگ 106 را برعهده گرفت و در حمله آزاد سازی شیاه کوه در 10دی ماه 60پس از رزمی جانانه و چند روز مقاومت سرسختانه ، در 14دی ماه همان سال به شهادت رسید و پیکر مطهرش بعد از 7 ماه و پس از آزادی کامل شیا کوه ، با بالگرد به پشت جبهه منتقل و در گلزار شهدای بهشت معصومه (س) ، به خاک سپرده شد .

یکی از همرزمان شهید در جریان حمله به شیا کوه با وجود اینکه دوپایش را از دست داده بود فریاد و می گوید : «ای کسانی که مانده اید سلام مرا به امام برسانید و بگویید شیاکوه لرزید ، اما مدافعانش نلرزید.

آری ! مشهدی ها هستند که به کوه صلابت و به دریا خروشیدن و به خورشید تابیدن می آموزند.


موضوعات مرتبط: شهدای تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


تاريخ : سه شنبه 24 تير 1393 | 22:42 | نویسنده : علی رضا جعفری |

به گزارش خبرنگار فرهنگی ندای تفرش ، جلسه هم اندیشی خیرین و حامیان ایتام در کمیته امداد تفرش تشکیل شد .

این جلسه همزمان با میلاد کریم اهل و بیت (ع) و با شرکت مسئولین شهرستان و 70نفر از خیرین و مدیر فرهنگی کمیته امداد استان مرکزی تشکیل شد ،  نظرات و پیشنهادات خیرین در زمینه حمایت مطلوبتر از محرومین به صورت شفاهی و کتبی بررسی شد .

  جهت حمایت از ایتام و نیازمندان جشن گلریزانی برگزار که مبلغ 19میلیون تومان به صورت نقدی و غیر نقدی شامل سبد کالا ، اقلام جهیزیه جمع آوری شد که مبالغ نقدی آن صرف اطعام ، هزینه بیماری های نیازمندان خواهد شد .   گفتنی است ایجاد اشتغال و حمایت از اشتغال مددجویان ، استفاده از حمایتهای خیرین فرامنطقه ای جهت حمایت مددجویان از مهمترین پیشنهادات بررسی شده در این جلسه بود

منبع : http://www.nedayetafresh.ir/news/1723


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : سه شنبه 24 تير 1393 | 21:47 | نویسنده : علی رضا جعفری |
دبیر کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری تفرش اعلام کرد:40 میلیارد ریال منابع تسهیلات بنگاه های زودبازده امسال به این شهرستان اختصاص یافته است.

احمد محبعلی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: علاوه بر این تسهیلات ، پنج میلیارد ریال منابع پشتیبان ایجاد مشاغل خانگی از محل صندوق مهر امام رضا (ع) امسال به این شهرستان اختصاص یافته که در صورت استقبال متقاضیان قابل افزایش است.

وی ادامه داد: امسال 14 طرح درخواست تسهیلات زودبازده با مجموع سرمایه ثابت 55 میلیارد و 500 میلیون ریال و سرمایه در گردش 74 میلیارد و 500 میلیون ریال در دبیرخانه کارگروه تصویب و به بانکهای عامل معرفی شده است.

محبعلی با بیان اینکه این کارگروه مسوول پیگیری اشتغالزایی دو شهرستان فراهان و تفرش است، گفت: سهمیه اشتغالزایی این شهرستان امسال 240 فرصت شغلی تعیین شده که 86 فرصت شغلی آن در بخش صنعت، 99 شغل در حوزه کشاورزی و مابقی در خدمات است.

وی تصریح کرد: تکلیف اشتغالزایی در شهرستان فراهان نیز امسال 261 فرصت شغلی است که 143 شغل در حوزه صنعت، 95 شغل در بخش کشاورزی و 21 شغل در خدمات بایدایجاد می شود.

محبعلی گفت:پارسال 79 فرصت شغلی در شهرستانهای تفرش و فراهان ایجاد شده است.

وی بیان کرد: در بهار امسال 136 شغل تعهد شده در تفرش و 92شغل در فراهان محقق شده است.

شهرستان تفرش در 85 کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده و فراهان نیز با دو بخش مرکزی و خنجین در سال 1389 در تقسیمات کشوری به شهرستان ارتقا یافته است.

منبع : http://www.irna.ir/theme1/fa/firstpage.aspx?lang


موضوعات مرتبط: اقتصادی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : سه شنبه 24 تير 1393 | 21:31 | نویسنده : علی رضا جعفری |

امام جمعه تفرش گفت : اگر بخواهیم جلوی این پدیده شوم استعماری یعنی بی حجابی را بگیریم باید همه دستگاهها فعال شوند و زشتی کار را برای مردم بگویند .

حجت الاسلام محمد مومنی گفت : قرآن مجید می فرماید:« بهترین امت ،امتی است که اهل امر به معروف و نهی از منکر باشد »و امتی شایسته و نمونه خواهد بود که نظارت ملی بر آحاد ملت را داشته باشدو این هم از باب وظیفه ی شرعی و دینی هم از باب دلسوزی است که اگر انسان فردی را دید که به تباهی کشیده می شود ،امر به معروف و نهی از منکر کند.وی ادامه داد : امر به معروف و نهی از منکر برای اصلاح امور جامعه و خانواده لازم است و برای همین امر باید عملیاتی شود ، منکر باید شناخته و معروف تبیین شود که اگر این کار انجام شود خود به خود جلوی منکرات نیز گرفته شود .امام جمعه تفرش افزود : این مسئله مانند بستن کمربند ایمنی است که در ابتدا بستن آن را نادرست می دانستند ولی هنگامی که همه دستگاههافعال شدند ، صداو سیما ، خطبا،راهنمایی رانندگی هر کدام با انجام اقدامات خاص خود بستن کمربند ایمنی را در جامعه نهادینه کردند و الآن طوری شده که اگر پدر خانواده نبندد فرزندان کوچک خانواده هم تذکر می دهند و راجع به حجاب و عفاف هم باید اینگونه اقدام شود .حجت الاسلام مومنی  تصریح کرد : اگر بخواهیم جلوی این پدیده شوم استعماری یعنی بی حجابی را بگیریم باید همه دستگاهها فعال شوند و زشتی کار را برای مردم بگویند که چه تاثیرات مخرب در اجتماع و خانواده ها می تواند داشته باشد.وی علت بیشتر جنایات ، طلاق ها را ریشه در بی حجابی دانست و خاطر نشان کرد : اگر سری به دادگاههای خانواده بزنیم می بینیم اکثر اختلافات ، طلاق ها ، جنایات  ریشه در بی عفتی ها و عدم رعایت حریم ها دارد .

منبع : http://dana.ir/Search/Quick?s

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 24 تير 1393 | 12:14 | نویسنده : علی رضا جعفری |

استان مرکزی سوغات متنوع و متعددی دارد که علیرغم جذابیت و قدمت، عموما شناخته شده نیستند و یا آفتاب شهرت‌شان به دلایل مختلف به افول گراییده است.

در هر کجای استان مرکزی که پا بگذاری نه تنها به یک بلکه با چند سوغات بی‌نظیر از میهمانان پذیرایی می‌کنند و هنر و سلیقه این مرز و بوم را به رخ می‌کشانند.

از سوغات اراک می‌توان به فرش ساروق با شهرتی جهانی، صابون آشتیان، گدرو و بادام طاد و دلآرام، انار ساوه، عسل خمین با تولید سالانه حدود 400 تن، باسلق و مویز و انگور و شیره‌انگور هزاوه، رودوزی‌های سنتی و تفرش‌بافی، گیوه سنیجان، معرق، غزال‌تراشی، غذای ته‌تالی، شیرتنی‌هایی همچون فتیر و گوش‌فیلی، ترخینه و بسیاری از سوغات دیگر که در جای جای این استان تهیه می‌شود و کام و دیده را شیرین می‌کند اشاره کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: لازمه شناساندن سوغات استان عرضه در نمایشگاه‌های مختلف و بالا بردن تولید است براین اساس و با توجه به تعدد سوغات استان مرکزی، برنامه‌ای جهت سامان دادن این بخش مد نظر داریم.

حسینی تصریح کرد: در یکی از نمایشگاه‌های خارجی سوغات استان مرکزی را عرضه کردیم که به دلیل جذابیت، بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

وی ادامه داد: جهت شناساندن هر چه بیشتر سوغات استان برنامه‌های منسجمی را در قالب شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی در دستور کار داریم.

حسینی بیان کرد: در زمینه تولید سوغات در سطح وسیع باید کار زیادی صورت گیرد و محصولاتی با کیفیت و کمیت مطلوب همراه با تبلیغات وسیع تولید شود.

وی با اشاره به اینکه سوغات در همه‌ی نمایشگا‌ه‌ها می‌تواند عرضه شود، افزود: با هماهنگی‌های به عمل آمده تلاش می‌کنیم، سوغات استان را در هر نمایشگاه مربوط به هر سازمانی عرضه کنیم.

منبع : http://www.isna.ir/search?lang


موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : سه شنبه 24 تير 1393 | 12:7 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 در شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) مراسم جشنی در مساجد شهرستان و مصلای ولایت تفرش با حضور شهروندان برگزار شد .

در این جشن ها که بعد از اقامه نماز مغرب وعشا درمساجد اجرا ، امامان جماعت با بیان ویژگیهای شخصیتی امام حسن (ع) و مولودیه خوانی در شب ولادت آن حضرت (ع) نمازگزاران را به فیض رساندند.

 شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 23 تير 1393 | 21:35 | نویسنده : علی رضا جعفری |

سرپرست بهزیستی تفرش از ارائه خدمات توانبخشی و مشاوره رایگان در تفرش همزمان با هفته بهزیستی در این شهرستان خبرداد.

زهرا امینی با اشاره به برنامه های بزرگداشت هفته بهزیستی در تفرش اظهار کرد: همزمان با هفته بهزیستی بیش از ده ویژه برنامه در شهرستان تفرش اجرا می شود.

وی با اشاره به نام گذاری 25تیر ماه ، به عنوان روز بهزیستی افزود: نام گذاری 25تیر ماه به عنوان روز بهزیستی از میزان اهمیت چنین روزی در نظام جمهوری اسلامی خبر می دهد و آموزه های آسمانی دین مبین اسلام همواره موید این امر است که همه انسانها در هر شرایطی نسبت به وضعیت معیشتی دیگران مسئولند.

سرپرست اداره بهزیستی تفرش با اشاره به خدمت رسانی بهزیستی در جامعه گفت: بهزیستی کلمه ای نشات گرفته از بهتر زیستن و تلاش برای داشتن زندگی توام با آرامش و زیستن شایسته نام انسان  است.

وی تصریح کرد: انسان به عنوان یکی از مخلوقات خدا که به مثابه خلیفه خدا بر روی زمین و اشرف مخلوقات است باید دیگر اقشار آسیب پذیر جامعه که ویژگیهای به خصوص و ناتوانی جسمی ، حرکتی ذهنی دارند رسیدگی و توجه بیشتری نماید.

سرپرست اداره بهزیستی تفرش افزود:  تاسیس سازمان بهزیستی را در راستای اجرای عدالت اجتماعی و اهداف و آرمان های متعالی امام (ره) و انقلاب بوده است.

وی افزود: 400 مددجو تحت پوشش حمایت های اداره بهزیستی شهرستان تفرش از خدمات این سازمان بهره مند هستند.

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query

  شکلک های محدثه


برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 23 تير 1393 | 21:17 | نویسنده : علی رضا جعفری |

مدیرکمیته امداد تفرش گفت:همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) ۶۰۰ سبد کالا بین نیازمندان و اقشار کم درآمد شهرستان تفرش توزیع شد

قاسم مقدم با اشاره به توزیع این سبدها اظهار کرد: اطعام ایتام و نیازمندان از مهم‌ترین فعالیت‌های کمیته امداد تفرش است که هر سال با مشارکت خیران و افراد نیکوکار سبد کالا تهیه و بین نیازمندان توزیع می‌شود.

وی افزود: هم زمان با شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) و اجرای طرح اکرام ایتام و نیازمندان 600 سبد کالا با ارزش 240میلیون ریال توسط مرکز نیکوکاری امام حسین(ع) تهیه شده که روزه داران در این شب پر برکت بسته حمایتی خود را دریافت می‌کنند.

مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش با بیان اینکه تمام سعی و تلاشمان گسترش کمی و کیفی در راستای اطعام هدفمند مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی است گفت: مجموعه کمیته امداد تفرش همچون سنوات گذشته با بهره‌گیری از حداکثر ظرفیت و توان مساجد و هیئت‌های مذهبی، خیران و نیکوکاران، مراکز نیکوکاری امام حسین و امیرالمومنین(ع)، رابطان افتخاری و سایر تشکل‌های وابسته اقدام به پذیرایی از مددجویان و خانواده‌های نیازمند روزه‌دار می‌کند.

مقدم تصریح کرد: ارزش ریالی هر سبد کالا 600هزار ریال بوده و این سبد با اختصاص 5نوع کالا که شامل برنج، خرما، روغن، تن ماهی و ماکارونی است در اختیار نیازمندان قرار می‌گیرد.

 منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query

شکلک های محدثه


برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 23 تير 1393 | 20:36 | نویسنده : علی رضا جعفری |

امام جمعه تفرش گفت : روش زندگی ای که قرآن تبلیغ آن را می کند سبک زندگی متفکرانه است و انسان عاقل با نگاه به هستی ، درمورد آنها اندیشیده و باورهای دینی خود را تقویت می کند .

حجت الاسلام محمد مومنی  در خطبه های آیین عبادی و سیاسی جمعه این هفته تفرش گفت : همه هستی برای این است که انسان با تامل و تعقل در آنان ، شناختش از خداوند بیشتر شده و زندگی غافلانه ای نداشته باشد .

وی سبک زندگی متفکرانه را از سبکهای تبلیغی قرآن دانست و افزود :  روش زندگی ای که قرآن تبلیغ آن را می کند سبک زندگی متفکرانه است و انسان عاقل با نگاه به هستی ، درمورد آنها اندیشیده و باورهای دینی خود را تقویت می کند .
امام جمعه تفرش تحصیل علم ، بدون تفکر را فاقد ارزش دانست و تصریح کرد : تحصیل بدون تفکر و تعقل و تدبر ارزشی نداشته و علمی که در وجود و فکر و اندیشه انسان می نشیند و وارد قلب انسان می شود و با تمام وجود آن را لمس می کند علم مفید وانسان سازی است .
حجت الاسلام مومنی " در تشریح فکر مطلوب اذعان داشت : فکری که پایه های آن از آیات و روایات و مکتب حیات بخش اهل و بیت (ع) باشد ، روح انسان را قوی می کند .
وی تقویت روح انسان را مهمتر از تقویت جسم دانست و اظهار داشت : جسم مرکبی برای روح است ،آدمی مدام در حال تقویت جسم بوده وباید علاوه بر تقویت جسم ، روح را نیز تقویت و تغذیه های سالم و پاک و به دور ازآلودگیها به روح برساند 
نماینده ولی فقیه در شهرستان تفرش ادامه داد : تفکر سبب تقویت روح می شود ، آنچه که انسان می بیند ، می شنود باید در آنها تفکر کرده تا خوبیها در ذهن نهادینه شود .
حجت الاسلام مومنی" روزه داری ، تامل در قرآن را از راههای دیگر تقویت روح دانست و خاطر نشان کرد : غذای میهمانی ماه رمضان قرآن است که باید بهره برداری فراوان از آن شود و با تفکر وتامل در آن روحمان را تقویت کنیم .
وی با اشاره به شخصیت امام حسن (ع) گفت : حلم و گذشت ، سخاوت ، صبر ، بخشش بالا از مهمترین ویژگی این حضرت است و به همین دلیل «کریم اهل و بیت (ع) »نامیده شد .
خطیب نماز جمعه تفرش راه جلب رضایت خداوند را منوط به کمک به نیازمندان دانست و اضافه کرد : تا زمانی که انسان به دیگران کمک می کند خداوند هم به انسان کمک خواهد کرد .
حجت الاسلام مومنی" با اشاره به راهکارهای مبارزه با بدحجابی ،اظهار داشت : قبل از نهی ازمنکر بهتر است بدی منکرات را برای مردم تبیین کرده  و مضرات آن را بازگو کنیم تا خود مردم آمر به معروف و ناهی از منکر شوند

منبع : http://dana.ir/Search/Quick?s


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،

تاريخ : دو شنبه 23 تير 1393 | 20:27 | نویسنده : علی رضا جعفری |

شهید مصطفی زرچینی فرزند حسین در سال 1340در روستای  زرچین چشم به جهان گشود و در دامان خانواده پرورش یافت . دوره ی  ابتدایی را در همان روستا طی کرد و برای گذراندن دوران راهنمایی به تفرش آمد و مقطع متوسطه را نیز در تهران به تحصیل پرداخت .

از پایگاه ابوذر تهران دوبار به جبهه عزیمت نمود که این سفر تاثیر زیادی در دوستان و همسایگان گذاشت به نحوی که آنها با دیدن چهره ی با صفای مصطفی و حرکات و سکنات وی عازم جبهه ها شدند تا از قافله ی افتخار بی نصیب نمانند .

سرانجام در عملیات فتح فاو ، در سال 64 به درجه رفیع شهادت نایل شد و در بهشت زهرا ی تهران مدفون گشت.

آری او  صداقت و پاکدامنی روستایی خود را به شهر هدیه داد و سرافرازانه کوچه ای را به نام خویش مزین ساخت .


موضوعات مرتبط: شهدای تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : دو شنبه 23 تير 1393 | 20:20 | نویسنده : علی رضا جعفری |

نمایشگاه سراسری عکس با موضوع عفاف و حجاب و همزمان با روز ملی عفاف و حجاب در شهرستان تفرش افتتاح شد و آغاز به کار کرد

 فضل الله باباخانی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد تفرش در حاشیه برگزاری آئین افتتاح نمایشگاه عکس و پوستر عفاف و حجاب در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ضرورت رعایت عفاف و حجاب در جامعه اظهار کرد: حجاب از مهمترین عوامل بازدارنده فرد در ارتکاب به گناه است و ضرورت حجاب باید در جامعه نهادینه شود.

وی افزود:  پوشش در فرهنگ اسلامی همان آرامش روانی فرد و جامعه ، استحکام پیوند خانوادگی، استواری اجتماع از آسیب های اجتماعی و با ارزش بودن و محترم شمردن زن است.

باباخانی تصریح کرد: مردان و زنان جامعه اسلامی باید به اهمیت و پیامدهای رعایت حجاب و عفاف درجامعه آگاهی یافته و به این فریضه واجب الهی عمل نماید.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش با اشاره به پیامدهای بدحجابی در جامعه گفت:بدحجابی بعنوان یک هشدار اجتماعی برای نوجوانان و جوانان تلقی می شود و با فرهنگ سازی می توان جوانان را به استفاده از حجاب اسلامی ترغیب کرد.

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 23 تير 1393 | 20:7 | نویسنده : علی رضا جعفری |

شادروان پروفسور پروانه وثوق بنیانگذار هماتولوژی و آنکولوژی نوین در ایران،در اسفند ماه سال 1314 شمسی در تفرش به دنیا آمد و در سال 1342 موفق به اخذ مدرک دکترای عمومی در سال 1342 از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران شد. وثوق همچنین پس از دریافت مدارک تخصص و فوق تخصص‌ اطفال از دانشگاه‌های کمبریج، ماساچوست و ایلینوی، مدرک تکمیلی فوق تخصصی خون و سرطان کودکان خود را نیز از دانشگاه واشنگتن دریافت کرد. سال 1350 سرآغاز طبابت وی درایران بود.

وی که از مؤسسان رشته فوق تخصصی خون و سرطان کودکان است، بخش هماتولوژی و آنکولوژی اطفال را در بیمارستان کودکان حضرت علی‌اصغر(ع) راه‌اندازی کرد. وثوق همچنین با حضور داوطلبانه و هدایت علمی، سبب شد تا بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک در سال 1386 شروع به فعالیت کند.

از وثوق بیش از 100 عنوان مقاله و کتاب در زمینه بیماری‌های خون و سرطان کودکان به جای مانده است و فعالیت در انجمن‌ها و برنامه‌های تخصصی بین‌المللی چون انجمن بین المللی سرطان اطفال (SIOP)، اتحادیه بین‌المللی کنترل سرطان (UICC)، شبکه بین‌المللی تحقیق و درمان سرطان (INCTR)، اتحادیه سرطان کودکان خاورمیانه (MECCA)، برنامه سرطان اطفال در کشورهای در حال توسعه(PODC)، ریاست برد فوق تخصصی خون و سرطان کودکان و عضویت در فرهنگستان علوم پزشکی ایران را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 20 تير 1393 | 22:28 | نویسنده : علی رضا جعفری |

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی تفرش از ایجاد 240 فرصت شغلی تا پایان سال‌جاری در این شهرستان خبر داد.

احمد محبعلی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: سهمیه ایجاد اشتغال این شهرستان در سال‌جاری 240 فرصت شغلی است که از این میزان 77 فرصت شغلی در بخش‌صنعت، 96 فرصت شغلی در بخش کشاورزی و مابقی در بخش خدمات ایجاد خواهد شد.

وی تصریح کرد: در شهرستان فراهان نیز 262 فرصت شغلی ایجاد خواهد شد که از این تعداد 143 شغل در حوزه صنعت، 95 شغل در بخش کشاورزی و 22 فرصت شغلی در حوزه خدمات ایجاد می‌شود.

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی تفرش گفت: سال گذشته 79 فرصت شغلی در این دو شهرستان ایجاد شد.

به گفته وی هم اکنون 360 متقاضی کار در این اداره ثبت‌نام کرده و 170 نفر نیز بیمه بیکاری دریافت می‌کنند.

 محبعلی از برگزاری دو دوره کارگاه آموزشی آشنایی با آسیب‌‌های اجتماعی مواد مخدر و همایش کار و اشتغال و سرمایه‌گذاری ویژه کارجویان و کارآفرینان تفرش و فراهان در روز گذشته خبر داد.

منبع : http://khabarfarsi.com


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : یک شنبه 22 تير 1393 | 20:30 | نویسنده : علی رضا جعفری |

امام جمعه تفرش گفت : روش زندگی ای که قرآن تبلیغ آن را می کند سبک زندگی متفکرانه است و انسان عاقل با نگاه به هستی ، درمورد آنها اندیشیده و باورهای دینی خود را تقویت می کند .

حجت الاسلام محمد مومنی  در خطبه های آیین عبادی و سیاسی جمعه این هفته تفرش گفت : همه هستی برای این است که انسان با تامل و تعقل در آنان ، شناختش از خداوند بیشتر شده و زندگی غافلانه ای نداشته باشد .

 وی سبک زندگی متفکرانه را از سبکهای تبلیغی قرآن دانست و افزود :  روش زندگی ای که قرآن تبلیغ آن را می کند سبک زندگی متفکرانه است و انسان عاقل با نگاه به هستی ، درمورد آنها اندیشیده و باورهای دینی خود را تقویت می کند .

امام جمعه تفرش تحصیل علم ، بدون تفکر را فاقد ارزش دانست و تصریح کرد : تحصیل بدون تفکر و تعقل و تدبر ارزشی نداشته و علمی که در وجود و فکر و اندیشه انسان می نشیند و وارد قلب انسان می شود و با تمام وجود آن را لمس می کند علم مفید وانسان سازی است .
حجت الاسلام مومنی  در تشریح فکر مطلوب اذعان داشت : فکری که پایه های آن از آیات و روایات و مکتب حیات بخش اهل و بیت (ع) باشد ، روح انسان را قوی می کند .
وی تقویت روح انسان را مهمتر از تقویت جسم دانست و اظهار داشت : جسم مرکبی برای روح است ،آدمی مدام در حال تقویت جسم بوده وباید علاوه بر تقویت جسم ، روح را نیز تقویت و تغذیه های سالم و پاک و به دور ازآلودگیها به روح برساند 
نماینده ولی فقیه در شهرستان تفرش ادامه داد : تفکر سبب تقویت روح می شود ، آنچه که انسان می بیند ، می شنود باید در آنها تفکر کرده تا خوبیها در ذهن نهادینه شود .
حجت الاسلام مومنی" روزه داری ، تامل در قرآن را از راههای دیگر تقویت روح دانست و خاطر نشان کرد : غذای میهمانی ماه رمضان قرآن است که باید بهره برداری فراوان از آن شود و با تفکر وتامل در آن روحمان را تقویت کنیم .
وی با اشاره به شخصیت امام حسن (ع) گفت : حلم و گذشت ، سخاوت ، صبر ، بخشش بالا از مهمترین ویژگی این حضرت است و به همین دلیل «کریم اهل و بیت (ع) »نامیده شد .
خطیب نماز جمعه تفرش راه جلب رضایت خداوند را منوط به کمک به نیازمندان دانست و اضافه کرد : تا زمانی که انسان به دیگران کمک می کند خداوند هم به انسان کمک خواهد کرد .
حجت الاسلام مومنی با اشاره به راهکارهای مبارزه با بدحجابی ،اظهار داشت : قبل از نهی ازمنکر بهتر است بدی منکرات را برای مردم تبیین کرده  و مضرات آن را بازگو کنیم تا خود مردم آمر به معروف و ناهی از منکر شوند
 .

منبع : http://dana.ir/Search/Quick?s


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : یک شنبه 22 تير 1393 | 20:16 | نویسنده : علی رضا جعفری |

عبدالناصر ذوالفقاری گفت : به منظور تکمیل ساختمان شهرداری و جذب پیمانکار ، در آینده ای نه چندان دور ،مناقصه ای توسط شهرداری اجرا وسعی بر استفاده از کارگران و پیمانکاران داخل شهرستان داشته وهمچنین از امکانات لوجیستکی شهرداری استفاده خواهیم کرد.

وی با اشاره عدم تخصیص اعتبارات در رابطه با ساختمان شهرداری، تصریح کرد : تاکنون هیچ بودجه ای به این منظور داده نشده است و از منابع داخلی و زمینهای بلا استفاده و فروش اموال منقول و غیر منقول که در حال حاضر نیاز شهرداری نیست  استفاده خواهیم کرد .

نائب رییس شورای شهر تفرش تخریب ساختمان شهرداری را بدون برنامه ریزی دانست و اظهار داشت : به دلیل نبودن شورای شهر در دوره قبلی و با نظر شخص شهردار وقت ،تخریب ساختمان قبلی شهرداری بدون برنامه ریزی و تامین بودجه انجام شده وشورای شهر بعدها متوجه شد هیچ بودجه ای از طرف استان به این منظور در نظر گرفته نشده است .

ذوالفقاری ادامه داد : ولی با پیگیری شورا و شهردار قولهایی توسط استاندار وقت داده شده که هنوز محقق نشده است .

وی خاطر نشان کرد : در سال گذشته حدود 300میلیون تومان از درآمدهای داخلی شهرداری جهت ساخت این ساختمان استفاده شده است و حدود 2میلیارد تومان اعتبار نیز جهت تکمیل این بنا مورد نیاز است .

گفتنی است این ساختمان در زمینی به مساحت 2300متر مربع ودر 5طبقه شامل آتش نشانی ،فروشگاه و نمایشگاه ، شهرداری ،شورای شهر ، سالن اجتماعات و در کنار آن بخشی به عنوان سالن آمفی تاتر در نظر گرفته شده است .عملیات احداث آن از اواخر سال91 آغاز و به گفته شهردار تا14تیر 94تکمیل و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت .

 منبع :  http://www.nedayetafresh.ir/news/1709 


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : یک شنبه 22 تير 1393 | 20:8 | نویسنده : علی رضا جعفری |
تاريخ : یک شنبه 22 تير 1393 | 19:32 | نویسنده : علی رضا جعفری |

امام جمعه تفرش گفت: رعایت عفاف و حجاب را در راستای کاهش مشکلات اجتماعی موثر بوده و این امر باید به یک دغدغه مردمی تبدیل شود.

حجت الاسلام سید محمد مومنی در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان با اشاره به 21 تیر ماه روز عفاف و حجاب اظهار کرد: اشاعه فرهنگ ایرانی اسلامی و تشویق جوانان و نوجوانان به استفاده از حجاب اسلامی در جامعه با توجه به فیوضات این ماه پربرکت تاثیر گذارتر از دیگر ایام سال است.

وی افزود: استعمار و اسکبار در دهه های گذشته با ارائه الگوی غربی سعی در از بین بردن حجاب در ایران بود که با واقعه مسجد گوهرشاد مردم به دیکتاتور زمان رضا خان اثبات کردند که خحاب در کشور ایران باید برگرفته از دین مبین اسلام و پیروی از اهل بیت علیهما السلام باشد.

امام جمعه تفرش با تاکید بر فرهنگ سازی دوری از منکرات در جامعه تصریح کرد: برای مبارزه با منکرات باید ابتدا فرهنگ سازی کرد و از مردم بعنوان بهترین هدایت کنندگان در جامعه برای همنوعان خود یاری طلبید.

وی با اشاره بر راه های مقابله با منکرات در جامعه افزود: زشتی های منکر باید برای مردم بازگو شود تا قبح عمل منکر نمایان شده و مردم با آشنائی با منکر در دام بدی ها گرفتار نشوند.

حجت الاسلام مومنی با تاکید بر کمک به همنوع و نیازمند تصریح کرد:کمک به دیگران و گرفتن دست نیازمندان سبب رضایت خداوند میشود و رضایت مردم و پدر و مادر از فرزند سبب رضایت خداوند از بنده میشود.

وی روز 31 تیر ماه را آخرین زمان تحویل اظهارنامه مالیاتی مشاغل عنوان کرد و گفت: پرداخت مالیات سبب افزایش رزق شده و این عمل آبادانی و توسعه شهرستان محل سکونت فرد را بهمراه دارد.

امام جمعه تفرش افزود: صفات خوب سبب زیبا شدن خلق فرد میشود و گذشت و بردباری یکی از زیباترین صفات است که در ماه مبارک رمضان باید به آن توجه بیشتری داشت.

وی کمک به دیگران را نشانه بزرگی روح انسان دانست و گفت: کار نیک و خلق حسنه که رضایت بنده ای را در به همراه داشته باشد و گرفتن دست نیازمندی سبب توجه خداوند به فرد میشود و خداوند با در نظر گرفتن امر خیر او را در تمامی زندگی یاری می کند.

حجت الاسلام مومنی تصریح کرد: ماه رمضان یکی از بهترین فرصت ها برای دوری از منکرات و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در  جامعه اسلامی است.

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : شنبه 21 تير 1393 | 4:20 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 

پانزده روز ریاضت را در این ماه طاعت، یک نفس دویده ‏ایم تا در بشارت ولادت او،

مژده عشق بشنویم و مژدگانی مهر بگیریم.

او که از اشراق مهربانی‏ها طلوع کرده و در بستر بخشندگی، دامن گسترده است

ولادت امام حسن مجتبی بر شما مبارک


موضوعات مرتبط: مذهبی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : شنبه 21 تير 1393 | 4:23 | نویسنده : علی رضا جعفری |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.