احمد پارسا از نخستین پیش‌کسوتان دانش گیاه‌شناسی نوین ایران، نخستین استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران و نخستین ایرانی بود که به‌صورت علمی بر فلور (رستنی‌های) ایران تحقیق کرد. 

وی در  ۲۰ تیر ۱۲۸۶ در  تراران تفرش دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان هدایت تهران و دوره اول دبیرستان را در مدرسه آلیانس به پایان رساند. پس از اتمام دوره دوم متوسطه در دارالمعلمین متوسطه به تحصیل علوم طبیعی در دارالمعلمین عالی تهران و پس از آن دانشگاه رن و پوآتیه فرانسه پرداخت. پس از دریافت دریافت دکترای گیاه‌شناسی از فرانسه به ایران بازگشت. پارسا در ۱۳۱۴ خورشیدی ابتدا در سمت دانشیار علوم طبیعی و پس از آن در مقام استاد گیاه‌شناسی دانشکده علوم دانشسرای عالی استخدام شد و در نخستین مرحله پژوهشی خود به جمع‌آوری نمونه‌های گیاهی تفرش پرداخت و پس از آن به همراه بعضی از شاگردانش نمونه‌های دیگر نقاط ایران را گردآوری کرد.

مهم‌ترین کار پارسا تاسیس «موزه علوم طبیعی ایران» و برجسته‌ترین اثرش تالیف کتاب فلور مستقل ایران با نام «فلور دو لیران» به زبان فرانسه‌است که در فاصله سالهای ۱۳۲۱ تا ۱۳۲۹ خورشیدی به همت وزارت فرهنگ آن زمان منتشر شد. او در بررسی‌های خود در خارج و داخل کشور توانست ترادف گیاه‌شناختی بسیاری از گونه‌های گیاهی را نشان دهد و از تکرار آن جلوگیری کند. تا پیش از او نمونه‌های گیاهی ایران را گیاه‌شناسان و پژوهشگران اروپایی در مدت حدود دو قرن و نیم از نواحی مختلف گرد آورده و بدون توجه به کارهای دیگران، مستقلا بررسی و نام‌گذاری کرده بودند و به همین دلیل نامهای علمی مترادف بسیاری در نوشته‌های گیاه‌شناختی اروپاییان وجود داشت که گمراه‌کننده بود و پارسا به این موضوع سامان بخشید.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 18 تير 1393 | 13:18 | نویسنده : علی رضا جعفری |

دکتر اردشیر قوام زاده، پزشک ایرانی و استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سال 1319 از پدر و مادر تفرشی در شهر تهران متولد شد تحصیلات متوسطه را در دبیرستان دارالفنون آغاز کرد و در سال ۱۳۳۹ موفق به اخذ مدرک دیپلم شد.

 وی تحصیلات عالی خود را در رشته پزشکی دانشکده پزشکی وین کرایس اتریش ادامه داد و در سال ۱۳۵۰ فارغ‌التحصیل شده و در سال ۱۳۵۶ موفق به اخذ درجه تخصصی در رشته داخلی و انکولوژی از کشور سوئیس شد. سپس تحصیلات فلوشیپ خود را در رشته هماتولوژی و پیوند در دانشگاه سوئیس در سال ۱۳۷۰ به پایان رساند.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، در حال حاضر رییس پژوهشکده خون سرطان و سلول‌های بنیادی خون‌ساز این دانشگاه بوده و در بیمارستان دکتر شریعتی تهران به کار مشغول است.

در این مرکز هر سال ۴۰۰ پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز از طریق پیوند مغز استخوان و بیشتر از آن از طریق پیوند سلول‌ها از خون افراد دهنده سلول که غالبا خویشاوندان نزدیک بیماران هستند، انجام می‌شود. این آمار مشابه مراکز پیوند مغز استخوان در کشورهای پیشرفته است.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: پزشکی ، مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 15 تير 1393 | 5:50 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 آیت‌الله سید جواد حسینی خامنه‌ای یکی از بزرگترین عالمان و فقیهان زمان است که شاید تربیت فرزندانی برومند به‌ویژه رهبر معظم انقلاب سبب شده است تا کمتر به شخصیت خود ایشان پرداخته شود. سالروز وفات این مرد بزرگ، بهانه‌ای است تا به بررسی ابعاد مختلف شخصیت فردی و اجتماعی وی بپردازیم‌.

نسب سیدجواد خامنه‌ای به حضرت سلطان سید محمد که از سادات حسینی است و با چهار واسطه فرزند امام سجاد می‌شود، می‌رسد. سید محمد به‌دلیل ظلم و جور عباسیان به مناطق مرکزی ایران و تفرش، آشتیان و فراهان می‌‌آید و از سوی مردم آن مناطق مورد استقبال قرار می‌گیرد، ولی مأموران عباسی در تفرش وی را دستگیر و شهید می‌کنند. مزار وی در میقان اراک قرار دارد.

سید محمد فرزند سید محمدتقی، فرزند سید میرزا علی، فرزند سید میرزا اکبر، فرزند سید فخرالدین از شجره مبارک حضرت سلطان سید محمد است که از تفرش بهآذربایجان مسافرت می‌کنند و در شهر خامنه - 80 کیلومتری شمال‌غربی تبریز - ساکن می‌شوند. بعد از وی سید حسین ، فرزند سید محمد، در خامنه مشغول هدایت و ارشاد مردم می‌شود و البته به نجف اشرف سفر می‌کند و در آنجا به درس و بحث اشتغال می‌ورزد. ایشان جد حضرت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای بودند. سید جواد فرزند سید حسین و پدر مقام معظم رهبری  که با شهرت خامنه‌ای شناخته می‌شود.

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search?query


موضوعات مرتبط: مذهبی ، مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 15 تير 1393 | 5:28 | نویسنده : علی رضا جعفری |

عباس سحاب در سوم دی ماه ۱۳۰۰ در روستای «فم» تفرش متولد شد. او تنها پسرابوالقاسم سحاب از دانشمندان عصر خود بود که شمار تألیفاتش به بیش از ۷۰ جلد می‌رسد. بنا به گفته اعضا خانوده، در هنگام تولد عباس، پدرش ابوالقاسم سحاب رییس معارف ولایت ثلاث (ملایر، نهاوند، تویسرکان) و مقیم نهاوند بود و در شرایط دشوار زمستان خود را از نهاوند به روستای فم رسانید تا فرزند پسری را که پس از نه دختر نصیب او شده بود و آرزو داشت از وی شخصیت بزرگی بسازد از نزدیک ببیند.

چهارساله بود که به تشویق و راهنمایی پدر به مکتب درس ملاحسین شاهمیری رفت و مدت سه سال نزد این استاد شاگردی کرد. در هفت سالگی برای ادامه تحصیل واردمدرسه کمالیه شد. سپس برای ادامه تحصیلات متوسطه به مدرسه‌های ابن سینا و علمیه رفت. در این مدارس بود که ذوق و استعداد سرشار وی به جغرافیا نمایان شد و تحت راهنمایی‌های پدر و آموزگاران بیشتر اوقات خود را در تهیه نقشه‌های جغرافیایی گذراند. نمونه ای از کار نقشه نگاری وی در دوره دبیرستان "نقشه کشور فرانسه" است که در 13 سالگی ترسیم کرده و اکنون در آرشیو موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب نگهداری میشود. در همین دوره دبیرستان، اولین نقشه تهران را بعد از شش ماه کار و تلاش به خط لاتین تهیه کرد.

عباس سحاب به دلیل علاقه وافر به دانش جغرافیا در سال ۱۳۱۵ به همراه پدر سنگ بنای نخستین مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی خصوصی ایران را گذاشت. وی برای تهیه نقشه‌های مناطق گوناگون ایران به بیش از سی هزار شهر و روستا سفر کرد. وی در سال ۱۳۳۴ با همکاری موسسه کلمبوس آلمان، نخستین کره جغرافیایی را به خط و زبان فارسی تولید کرد.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 29 خرداد 1393 | 15:57 | نویسنده : علی رضا جعفری |

خبرگزاری فارس: تاریخ را در جغرافیا نمی‌توان «لاک» گرفت/ «نظامی» اسیر تحریف‌ها

کشور آذربایجان با برداشتن کتیبه‌های فارسی از مقبره نظامی و جایگزینی آن با اشعار «ترکی» تلاشی کودکانه برای تحریف شخصیت‌های تاریخی را در پیش گرفته‌ است در حالی‌ که نباید فراموش کرد تاریخ را هیچگاه نمی‌توان در جغرافیای کشورها «لاک» گرفت

به گزارش خبرنگار جامعه فارس، خلیل یوسف لی، مدیر مرکز نظامی گنجوی در آکادمی علوم جمهوری آذربایجان اعلام کرده است: کتیبه‌های اشعار فارسی نظامی گنجوی در مقبره این شاعر با کتیبه‌هایی به زبان ترکی جایگزین می‌شود. گاهی اوقات بازدید کنندگان با مشاهده اشعار فارسی مقبره و موزه نظامی گنجوی فکر می‌کنند که نظامی گنجوی شاعر فارسی‌گوی بوده است؟!

مقبره نظامی، شاعر پارسی‌گوی تمدن ایران زمین،  اگر چه در گنجه که پس از تفکیک کشورها جزء جمهوری آذربایجان شده است قرار دارد اما خالی از لطف نیست که یادآور شویم تنها 22 سال از استقلال این کشور می‌گذرد و این شاعر سده ششم هجری را نمی‌توان شاعری از آذربایجان خواند از سوی دیگر این شاعر بلندآوازه حتی یک بیت شعر غیر از زبان فارسی ندارد.

البته درباره اصالت این شاعر نامی مطلبی که به آن کمتر اشاره شده است، این است که او ایرانی و اصالتاً اهل شهر تفرش، روستای طاد (تا) است. چنانکه خود وی نیز به این مورد اشاره داشته است و یکی از دلایل تفرشی بودن نظامی این دو بیت از اقبالنامه ص (29) است:

گرچه در بحر گنجه گمم ولی از قهستان شهر قمم   /     به تفرش دهی هست تا نام او نظامی از آنجا شده نام جو

در سال 2007 دولت آذربایجان، نوروز علی محمداف، دانشمند فرهنگی را به اتهام اینکه در یک نشریه، نظامی را «غیرترک» خوانده بود، روانه زندان کرد و این دانشمند در سال 2009 در زندان جان سپرد.

شکلک های محدثه

منبع : http://khabarfarsi.com/


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 11 فروردين 1393 | 7:42 | نویسنده : علی رضا جعفری |

متاسفانه با خبر شدیم که استاد فقید علی واشقانی به رحمت ایزدی پیوستند.

استاد  واشقانی در سال 1340 در روستای واشقان از توابع فراهان تفرش دیده به جهان گشود . خوشنویسی را از کودکی آغاز کرده و از راهنمایی های حضوری نزد استاد فتحعلی واشقانی بهره می برد .

در سال 1365 با اخذ مدرک ممتاز در امتحانات دوره مدرسی شرکت کرد و پذیرفته شد. پس از مصاحبه از طرف برخی از بزرگترین اساتید هنر خوشنویسی نظیر استاد امیرخانی ، استاد اخوین ، استاد خروش و مرحوم استاد فرادی به عنوان مدرس رشته نستعلیق انتخاب گردید.

از جمله آثار با ارزش این استاد فقید میتوان اشاره ای به کتابت 3 جلد کتاب ارزشمند به نامهای : صد آهنگ ( مجموعه ی تصنیف های استاد جواد لشگری ) ، قطره ای از دریا (مجموعه شعری از عماد خراسانی ) و فیض جنون (مجموعه ای از اشعار محمد علی واشقانی ) متخلص به { توفان } را نام برد .

استاد بدلیل بیماری در تاریخ ۱/۱/۱۳۹۳ در سن 52 سالگی دیده از جهان بست و در قطعه ی هنرمندان آرامستان بی بی سکینه کرج پس از یک تشیع با شکوه بهخاک سپرده شد                                         

این ضایعه را به خانواده ایشان و تمامی خوشنویسان تسلیت عرض نموده ، امیدواریم روحش با حضرت فاطمه زهرا(س) محشور گردد.


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


تاريخ : شنبه 9 فروردين 1393 | 7:31 | نویسنده : علی رضا جعفری |
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
.: Weblog Themes By VatanSkin :.