برای خواندن زندگینامه مشاهیر ومفاخر تفرش به پایین صفحه مراجعه کنید 


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : دو شنبه 1 تير 1394 | 7:39 | نویسنده : علی رضا جعفری |

پروفسور محمود حسابي فيزيكدان برجسته و دانشمند كم‌ نظير معاصر ايران در تاريخ چهارم اسفند ماه سال 1281 هجري شمسي زاده شد. پدرش (سيد عباس معز السلطنه) و مادرش (گوهرشاد حسابي) هر دو اهل تفرش بودند.

او چهار سال اول دوران کودکي ‌اش را در تهران سپري كرد . سپس به‏ همراه والدين و برادرش عازم شامات شد. در هفت سالگي تحصيلات ابتدايي خود را در بيروت با تنگ‏ دستي و مرارت‏ هاي دوري از ميهن، در مدرسه کشيش‌ هاي فرانسوي آغاز کرد. در همان زمان، تعليمات مذهبي و ادبيات فارسي را نزد مادرش فرا مي‌ گرفت. او قرآن و ديوان حافظ را از حفظ مي‌ دانست. او همچنين بر کتب بوستان، گلستان سعدي، شاهنامه فردوسي، مثنوي مولوي و منشات قائم مقام فراهاني اشراف کامل داشت. حسابي با شعر و موسيقي سنتي ايران و موسيقي کلاسيک غرب به‏ خوبي آشنا بود و در نواختن ويولن و پيانو مهارت داشت. وي در چند رشته ورزشي نيز موفقيت‌ هايي کسب کرد، از جمله کسب مدرک نجات غريق در رشته شنا در دوران نوجواني در بيروت. شروع تحصيلات متوسطه او مصادف با آغاز جنگ جهاني اول و تعطيلي مدارس فرانسوي زبان بيروت بود. از اين‏ رو، به مدت دو سال در منزل به تحصيل پرداخت. پس از آن در کالج آمريکايي بيروت به تحصيلات خود ادامه داد. در سن هفده سالگي، ليسانس ادبيات و در سن نوزده سالگي ليسانس بيولوژي را اخذ كرد . پس از آن در رشته مهندسي راه و ساختمان از دانشکده فرانسوي مهندسي در بيروت فارغ‏التحصيل شد. در آن دوران با اشتغال در نقشه‏ کشي و راه سازي، به امرار معاش خانواده کمک مي‌ کرد. او همچنين در رشته‌ هاي پزشکي، رياضيات و ستاره ‏شناسي به تحصيلات دانشگاهي پرداخت. شركت راه‌ سازي فرانسوي كه وي در آنجا مشغول كار بود، به پاس قدرداني از زحماتش او را براي ادامه تحصيل به فرانسه اعزام كرد. هم ‌زمان با تحصيل در رشته معدن، در راه‏ آهن برقي فرانسه مشغول به‏ کار شد و پس از پايان تحصيل در اين رشته، کار خود را در معادن آهن شمال فرانسه و معادن زغال‏ سنگ ايالت سار آغاز کرد. حسابي در دانشگاه سوربن فرانسه، در رشته فيزيک به تحصيل و تحقيق پرداخت. در سال 1927 ميلادي در سن بيست و پنج سالگي دانشنامه دکتراي فيزيک خود را، با ارائه رساله‌ اي تحت عنوان حساسيت سلول ‌هاي فتوالکتريک با درجه عالي دریافت کرد

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 1 تير 1394 | 6:33 | نویسنده : علی رضا جعفری |

استاد مظاهر مصفا (۱۳۱۱، اراک- تاکنون) استاد دانشگاه، شاعر و مصحح برجسته معاصرایران است. وی سال‌های متمادی به عنوان استاد تمام رشتۀ ادبیات در دانشگاه تهران به خدمت مشغول بود که در سال ۱۳۸۴ به دستور ریاست دانشگاه کنار گذاشته شد.

مظاهر مصفا فرزند اسماعیل مصفا در سال ۱۳۱۱ در اراک در خانواده‌ای با فرهنگ از اهالی تفرش به دنیا آمد. در زمانی که تنها ۴۰ روز از تولدش می‌گذشت، خانواده‌اش به قم نقل مکان کردند. پدر وی در اداره «سجل-احوال» (سازمان ثبت احوال) کار می‌کرد. مصفا دوران تحصیلات اولیهٔ خود را در مدرسۀ حکیم نظامی قم سپری کردو سپس دوران متوسطه را در دارالفنون گذراند و به دانشسرای عالی رفت و به تحصیل در رشتۀ ادبیات مشغول شد. و تحصیلات خود را در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی تا اخذ درجۀ دکتری ازدانشگاه تهران ادامه داد و با تاییدیۀ بدیع‌الزمان فروزانفر به پایان‌نامۀ وی تحت عنوان «تحول قصیده در ایران»، موفق شد مدرک دکتری خود را اخذ نماید. هم‌زمان با ادامۀ تحصیل به استخدام آموزش و پرورش درآمد و مدتی هم رئیس فرهنگ قم بود و چندی هم ریاست مدرسۀ عالی قضایی قم را به‌عهده داشت.

برادر بزرگ‌تر وی ابوالفضل مصفا و خواهر وی خانم مصفا (مادر فؤاد حجازی آهنگساز معروف) از استادان زبان و ادبیات فارسی هستند.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 1 تير 1394 | 6:10 | نویسنده : علی رضا جعفری |

Image result for ‫شیخ طبرسی‬‎

زندگینامه امین الاسلام ابوعلی فضل بن حسن طَبرِِسی یا شیخ طبرسی ۵۳۲-۴۵۴خورشیدی۵۴۸-۴۶۸ قمری) با لقب «امین الاسلام» دانشمند و فقیه شیعه ایرانی است که کتاب‌هایی دربارهٔ علوم دینی عصر خود تألیف کرده‌است. به نقلی، فضل بن حسن طبرسی از خاندانی روحانی و علم‌دوست که اصالتا از تفرش بوده‌اند، زاده شده‌است و طبرِس در حقیقت همان تفرش است. [۱] وی به خراسان هجرت کرد و در مشهد ساکن شد و در اواخر عمرش راهی سبزوار شد و در همانجا درگذشت. پیکر او را در مشهد در نزدیکی حرم امام رضا دفن کردند و خیابان آنجا به نام او، طبرسی نامگذاری شده است.

طبرسی در علوم دینی زمان خود، مانند تفسیر، فقه، کلام، سیره و  مشهور بوده است و در همهٔ این موضوعات کتابهایی نوشته است. به گفته همعصر او، بیهقی (در کتاب تاریخ بیهق)؛ کار عمدهٔ طبرسی تلخیص و تحریر کتابهای دیگران بوده است. کتابمجمع البیان اثر طبرسی - بنا به تصریح خود او در مقدمهٔ کتاب - تحریری نو از تفسیر تبیانشیخ توسی (۴۴۷-۳۷۴ خ./۴۶۰-۳۸۵ ق.) است یا کتاب دیگر او،  که دربارهٔ  یا مسائل الخلاف است نیز تحریر از کتاب  شیخ توسی است.

یکی از خصوصیات طبرسی دور بودن او از تعصب است و برای مثال از ، دانشمند نامدار سنی، تجلیل کرده‌است. فضل بن حسن طبرِسی در ادبیات و زبان عربیاستاد بوده‌است عبارات عربی را به نیکویی و شیوایی و اختصار بیان می‌کرده‌است و به لطائف ادبی هم علاقهٔ ویژه‌ای داشته‌است. همین نکته‌سنجی و لطیفه‌جویی، او را به نوشتن کتاب  که لطائف ادبی کتاب کشاف علامه زمخشری را دربردارد، واداشته‌است. مهمترین کتاب وی همانمجمع البیان است و پس از آن کتاب تفسیر  به زبان عربی مهم است.


موضوعات مرتبط:
مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : دو شنبه 25 خرداد 1394 | 5:55 | نویسنده : علی رضا جعفری |

a2

دکتر مریم میرهادی جزو اولین دانش آموختگان دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران بود. وی فرزند سید علی اکبر (رفعت نظام) امیر تومان، در روز اول فروردین ۱۲۹۲ در شیراز به دنیا آمد. وی در کودکی پدر و مادر خود را از دست داد و بدین ترتیب سرپرستی او را عمویش سرهنگ سید ابوالقاسم میر هادی به عهده گرفت.

تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران به پایان رساند و در سال ۱۳۱۰ برای ادامه تحصیل در دانشگاه سوربن به پاریس رفت و در رشته زبان وادبیات فرانسه فارغ التحصیل شد.

پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۱۳ شمسی وارد دانشکده پزشکی شد و تحصیلات خود را در آن دانشکده به پایان رساند و در سال ۱۳۲۰ رساله دکتری خود را درباره سیفلیس دهان نوشت و با درجه عالی قبول شد.

او به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، عربی، ترکی تسلط داشت.

وی در بیست و هشتم اردیبهشت ۱۳۲۰ طبابت را در تهران و در ابتدای بازار تجریش آغاز نمود. از سال ۱۳۲۵ به خدمات فرهنگی –اجتماعی پرداخت و آثار نظم و نثر خویش را در روزنامه‌ها و مجله‌ها به چاپ رساند. پس از چندی امتیاز روزنامه «ندای زنان» را گرفت و آن را منتشر کرد. وی همچنین موسس انجمن ادبی «ناهید» بود.
در سال ۱۳۳۱ از سوی سندیکای دندان‌پزشکی ایران در یازدهمین کنگره جهانی دندان‌پزشکان در لندن شرکت کرد.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 18 خرداد 1394 | 5:46 | نویسنده : علی رضا جعفری |

دکتر عبدالحسین میرسپاسی، روانپزشک ایرانی و از پایه گذاران روانپزشکی ایران است. وی در سال ۱۲۸۶ هجری شمسی درتهران متولد شد و در سال ۱۳۵۵ هجری شمسی درگذشت.

وی تحصیلات متوسطه را در مشهد و در مدارس ثروت و دارالفنون تهران به سال ۱۳۰۶ شمسی به پایان رسانید و برای تحصیل طب به فرانسه رفت و در سال ۱۹۳۵ میلادی با موفقیت از دانشکده پزشکی لیون فارغ التحصیل شد و سپس به مدت ۲ سال دربیمارستان روانی شارانتون به عنوان دستیار رسمی پروفسور هانری باروک مشغول فعالیت گردید . در سال ۱۹۳۸ به ایران مراجعت کرد و مدتی بعد استاد و رئیس بخش روانپزشکی بیمارستان روزبه شد. وی در تاریخ نوزدهم تیر ماه ۱۳۵۵ چشم از جهان پوشید.

استاد پروفسور جلال بریمانی در مورد ایشان می‌گوید «استاد میرسپاسی روانپزشکی با شهرت جهانی بود، آثار و تالیفاتش نه تنها موجب افتخار مملکتش ایران و فرانسه که در آنجا تحصیل کرده بود، بلکه با کمک به گسترش بیشتر رشته روانپزشکی در سراسر جهان باعث سرافرازی آن نیز شده‌است.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 11 خرداد 1394 | 5:34 | نویسنده : علی رضا جعفری |

استاد محمد میرشکرایی یکی دیگر از مفاخر تفرشی محسوب می شود

 

   از استاد محمد میرشکرایی که یکی دیگر از مفاخر تفرشی محسوب می شود ؛ مقالات - پژوهش های بین المللی و کتب بسیاری به نشر درآمده که ازشاخص ترین آنها می توان به جمع آوری و تهیه مدارک جهت ثبت جهانی آیین جشن نوروز اشاره کرد.در پایان این مراسم پژوهشگر جوان حمیدرضا مسعودی با اهدای یک جلد از کتاب نگارش خود به استاد و سپاسگزاری از وی خبر آماده شدن کتاب دیگریبه نام "تاریخ جامع تفرش" را به حضار اعلام کرد و از استاد درخواست کرد برای این کتاب یک پیشگفتار جهت تکمیل بنگارند.گفتنی است مطالب این کتاب پس از سی دی چندرسانه یی بانک اطلاعات شهرستان تفرش که باز محصول همین پژوهشگر می باشد کامل ترین و مستندترین مرجع اطلاعاتاین شهرستان خواهد بود که به صورت تمام رنگی و تمام تصویر آماده به چاپ بوده اما همانند بسیاری از آثار فرهنگی و هنری و انتشاراتی که دیگر نگارنده ها و گردآورنده ها نیز با مشکل کمبود سرمایه آن دچار هستند در نوبت و آماده به چاپ قرار دارد.

میرشکرایی سرپرستی موزه پژوهشی مردم‌شناسی و تحقیقات روستایی مرکز مردم‌شناسی ایران، مدیریت پژوهش‌های مردم‌شناسی کشور و سپس ریاست پژوهشکده مردم‌شناسی، سردبیر فصلنامه نامه پژوهشگاه میراث فرهنگی، مدیرمسوول و سردبیر فصلنامه بین‌المللی و دو زبانه هفت‌گنبد، مسئولیت تهیه پرونده ثبت ملی و ثبت جهانی نوروز در برنامه‌های سازمان یونسکو و میراث فرهنگی کشور، عضویت در گروه تاریخ هنر پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر، عضویت در 14 شورا و کمیته‌های ملی چون شورای حکام میراث ناملموس (معنوی) یونسکو در آسیای غربی و مرکزی و... را در کارنامه فعالیت‌های خود دارد.

 شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 4 خرداد 1394 | 4:27 | نویسنده : علی رضا جعفری |

Image result for ‫زندگی نامه دکتر اسماعیل میر فخرایی‬‎اسماعیل میر فخرایی (زاده ۱۳۲۵)، مجری و تهیه کننده برنامه‌های علمی تلویزیون ایرانیاست.

او فارغ التحصیل رشته لیسانس زیست شناسی از دانشگاه تهران و رشته رادیو و تلویزیون از و فوق لیسانس ارتباطات در آموزش از همان دانشگاه است. وی کار خود را در سال ۱۳۴۵ به عنوان مجری و تهیه‌کننده برنامه‌های علمی مجموعه‌ای به نام دانش در رادیو و تلویزیون شروع کرد.

از جمله فعالیت او: ساخت بیش از ۵۰۰ برنامه در زمینه مسائل علمی، شرکت در مجموعه تلویزیونی با عنوان جمعیت، حال، آینده و ساخت مجموعهٔ علمی با طبیعت که به مسائل زیست محیطی می‌باشد. میرفخرایی در کنار فعالیت‌های خود به تدریس در دانشگاه‌های ایران و خارج از کشور نیز اشتغال دارد.

در ادامه مصاحبه  اختصاصی ماهنامه کتیبه تفرش با دکتر اسماعیل میرفخرایی . 

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 3 خرداد 1394 | 11:3 | نویسنده : علی رضا جعفری |

عبدالله دوامی(1270-1359 ه.ش)در « طا » یکی از روستاهای تفرش به دنیا آمد.پس از طی دوران کودکی و آموختن دروس مقدماتی و قرآن به تهران آمد و در مدرسه تربیت به تحصیل پرداخت.پس از آشنا شدن با علی خان نایب السلطنه که از خوانندگان بنام آنزمان بود و با تشویق وی به یادگیری دستگاهها و نغمات موسیقی اصیل ایران پرداخت.

عبدالله دوامی سپس با استادان بلند پایه ای چون میرزا حسینقلی ، حسین خان کمانچه کش و درویش خان و میزاعبدالله و ملک الذاکرین آشنا شد و دقایق و رموز آواز و ظرایف موسیقی اصیل ایرانی را از آنها آموخت.
به گزارش خبرگزاری ایسکانیوز، دوامی علاوه بر آشنایی عمیق با گوشه های آوازی ، در تصنیف خوانی و تنبک نوازی نیز استاد بود.او تصنیفهای قدیمی را به خوبی از حفظ داشت بطوریکه استادان موسیقی و علاقمندان آهنگهای ضربی هر گاه در اجرای یکی از این الحان به اشکالی برمیخوردند به او مراجعه می کردند و اظهار نظر او را شایسته و قطعی می دانستند.
شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: فرهنگی ، مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 13 ارديبهشت 1394 | 23:20 | نویسنده : علی رضا جعفری |

نکيسافرزند حاجي مؤذن [حاج ملا رجبعلي] و متولد 1300 هجري [قمري] است. درتفرش متولد شد و چون از طفوليت صدايي رَسا، مليح و مطبوع داشت،پدرش، استادش بود و رموزخوانندگي را به او ياد داد. از ديگراساتيدش مي توان ميرزا بابا را نام برد  هنوز به سن بلوغ نرسيده بود که خوانندگي او مورد توجه قرار گرفت و ازشبيه خوانهاي تکيه دولت شد. و بعدها از شبيه‌خوان‌ها و خوانندگان معروف گرديد.

 نکيسا در 5 آبانماه 1352 فوت کرده و در مصاحبه اي در 1349 يا 50 ضبط کرده اند و در آن هنگام نکيسا حدود 100 سال عمر داشته. با اينحال چنان سرزنده است که مصاحبه کننده به نکيسا ميگويد "کاش اين روحيه شما رو ما هم داشتيم!
 
مقبرة نکيسا دو سنگ دارد؛ يکي سنگ قديمي و ديگري سنگِ جديد - که حاتم عسگري، خواننده و شاگردِ نکيسا براي پاسداشت يادِ او بنا کرده. ملّا رجبعلي، پدر نکيسا مؤذّن و تعزيه خوان شهر بوده و صداي معرکه اي داشتهو مردم هم به او اعتقاد عجيبي داشته اند. تا آنجا که مثلاً نباتي را که به دهن مي گذاشت براي تبرّک ميبُردند. او تحت تعليم ”‌ميرزا بابا” روش خوانندگي، دستگاه‌ها و گوشه‌هاي موسيقي ايراني را فرا گرفت و در كنسرتي با تار علي اكبر شهنازي شركت كرد. نكيساخواننده تعزيه وخواننده رديف موسيقي ايراني بود. نكيسا صفحه هاييبا علي اكبر شهنازي (تار) و مرتضي ني داوود (تار) ضبط كرده است. حسينعلي نكيسا، علاوه بر مهارت در تعزيه‌خواني در آوازخواني به سبك نرم نيز مهارت داشته، تعدادي صفحه ازاو به يادگار مانده است. پدرش ح
اجي ملارجبعلي موذن نيز از خوانندگان وتعزيه‌خوان‌هاي مشهور عصر ناصري است.  

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 12 مرداد 1393 | 7:2 | نویسنده : علی رضا جعفری |

ابوالقاسم سحاب در ۱۹ فروردین‌ماه ۱۲۶۶ش در یک خانواده  تفرشی به‌دنیا آمد. استاد ابوالقاسم سحاب که شغل معلمی را برگزیده بود در ۱۲۹۹ش به تقاضای شیخ جلال نهاوندی به ریاست معارف ثلاث (ملایر و نهاوند و تویسرکان) برگزیده شد و در این مأموریت، خدمات ارزنده‌ای به فرهنگ آن منطقه کرد 

از وی بیش از ۷۲ عنوان کتاب که برخی از آن‌ها در چند مجلد تألیف شده، باقی مانده است. از جمله این آثار، زندگانی ائمه: حضرت سیدالشهداء اباعبدالله الحسین (ع)، امام جعفر صادق (ع)، امام جواد (ع)، عسکریین (ع) و دیگر امامان و معصومین (ع) را می‌توان نام برد 

از دیگر آثار وی، ترجمه کتاب‌های «تاریخ قرآن»، «فلسفه و اسرار حج»، «تاریخ نقاشی در ایران»، «تاریخ هنر اسلامی» (از زبان عربی)، ترجمه «جغرافیای کارپنتر» در ۶ جلد (از انگلیسی)، تألیف کتاب‌های ارزشمند «فرهنگ خاورشناسان»، «زندگانی شاه عباس کبیر»، «تاریخ مدرسه عالی سپهسالار» را می‌توان نام برد 

استاد ابوالقاسم سحاب، سرانجام در تاریخ بیست و یکم دی‌ماه سال ۱۳۳۵ هجری شمسی در سن شصت و نُه سالگی در تهران بدورد حیات گفت و پیکرش را در صحن حرم مطهر حضرت معصومه (س) در قم به خاک سپردند 

از جمله کارهای بزرگ استاد، تأسیس مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب در سال ۱۳۱۵ش بود که فعالیت گسترده‌ای در زمینه تهیه نقشه‌ها و انتشارات تاریخ و جغرافیا بر عهده دارد


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


تاريخ : پنج شنبه 9 مرداد 1393 | 9:44 | نویسنده : علی رضا جعفری |


فروغ فرخ زاد عراقی در ظهر 8دی 1313 در خیابان معزالسلطنه کوچه خادم آزاد درمحله امیریه تهران به دنیا آمد پدرش سرهنگ محمدخان فرخ زاد اهل بارزجان تفرش ومادرش بتول (توران) وزیری تبار اهل کاشان بود فروغ بامجموعه های اسیر.دیوار.وعصیان درقالب شعر نیمایی کار خود را آغار کرد. 

پوران فرخزاد خواهر بزرگتر فروغ چندی پیش اعلام کرد فروغ روز هشتم دی ماه متولد شده و از اهل تحقیق خواست تا این اشتباه را تصحیح کنند

فروغ فرزند چهارم توران وزیری‌تبار و محمد فرخزاد است. از دیگر اعضای خانواده او می‌توان برادرش، فریدون فرخزاد و خواهر بزرگترش، پوران فرخزاد را نام برد   

ازدواج با پرویز شاپور

فروغ فرخزاد و همسرش پرویز شاپور که بعد از وی جدا شد

فروغ در سالهای ۱۳۳۰ در ۱۶ سالگی با پرویز شاپور طنزپرداز ایرانی که پسرخاله مادر وی بود، ازدواج کرد. این ازدواج در سال ۱۳۳۴ به جدایی انجامید. حاصل این ازدواج، یک پسر به نامکامیار بود.

فروغ پیش از ازدواج با شاپور، با وی نامه‌نگاری‌های عاشقانه‌ای داشت. این نامه‌ها به همراه نامه‌های فروغ در زمان ازدواج این دو و همچنین نامه‌های وی به شاپور پس از جدایی از وی بعدها توسط کامیار شاپور و عمران صلاحی درکتابی به نام «اولین تپش‌های عاشقانهٔ قلبم» منتشر گردید.

شکلک های محدثه

 

 


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 27 تير 1393 | 23:47 | نویسنده : علی رضا جعفری |

شادروان پروفسور پروانه وثوق بنیانگذار هماتولوژی و آنکولوژی نوین در ایران،در اسفند ماه سال 1314 شمسی در تفرش به دنیا آمد و در سال 1342 موفق به اخذ مدرک دکترای عمومی در سال 1342 از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران شد. وثوق همچنین پس از دریافت مدارک تخصص و فوق تخصص‌ اطفال از دانشگاه‌های کمبریج، ماساچوست و ایلینوی، مدرک تکمیلی فوق تخصصی خون و سرطان کودکان خود را نیز از دانشگاه واشنگتن دریافت کرد. سال 1350 سرآغاز طبابت وی درایران بود.

وی که از مؤسسان رشته فوق تخصصی خون و سرطان کودکان است، بخش هماتولوژی و آنکولوژی اطفال را در بیمارستان کودکان حضرت علی‌اصغر(ع) راه‌اندازی کرد. وثوق همچنین با حضور داوطلبانه و هدایت علمی، سبب شد تا بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک در سال 1386 شروع به فعالیت کند.

از وثوق بیش از 100 عنوان مقاله و کتاب در زمینه بیماری‌های خون و سرطان کودکان به جای مانده است و فعالیت در انجمن‌ها و برنامه‌های تخصصی بین‌المللی چون انجمن بین المللی سرطان اطفال (SIOP)، اتحادیه بین‌المللی کنترل سرطان (UICC)، شبکه بین‌المللی تحقیق و درمان سرطان (INCTR)، اتحادیه سرطان کودکان خاورمیانه (MECCA)، برنامه سرطان اطفال در کشورهای در حال توسعه(PODC)، ریاست برد فوق تخصصی خون و سرطان کودکان و عضویت در فرهنگستان علوم پزشکی ایران را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 20 تير 1393 | 22:28 | نویسنده : علی رضا جعفری |

احمد پارسا از نخستین پیش‌کسوتان دانش گیاه‌شناسی نوین ایران، نخستین استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران و نخستین ایرانی بود که به‌صورت علمی بر فلور (رستنی‌های) ایران تحقیق کرد. 

وی در  ۲۰ تیر ۱۲۸۶ در  تراران تفرش دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان هدایت تهران و دوره اول دبیرستان را در مدرسه آلیانس به پایان رساند. پس از اتمام دوره دوم متوسطه در دارالمعلمین متوسطه به تحصیل علوم طبیعی در دارالمعلمین عالی تهران و پس از آن دانشگاه رن و پوآتیه فرانسه پرداخت. پس از دریافت دریافت دکترای گیاه‌شناسی از فرانسه به ایران بازگشت. پارسا در ۱۳۱۴ خورشیدی ابتدا در سمت دانشیار علوم طبیعی و پس از آن در مقام استاد گیاه‌شناسی دانشکده علوم دانشسرای عالی استخدام شد و در نخستین مرحله پژوهشی خود به جمع‌آوری نمونه‌های گیاهی تفرش پرداخت و پس از آن به همراه بعضی از شاگردانش نمونه‌های دیگر نقاط ایران را گردآوری کرد.

مهم‌ترین کار پارسا تاسیس «موزه علوم طبیعی ایران» و برجسته‌ترین اثرش تالیف کتاب فلور مستقل ایران با نام «فلور دو لیران» به زبان فرانسه‌است که در فاصله سالهای ۱۳۲۱ تا ۱۳۲۹ خورشیدی به همت وزارت فرهنگ آن زمان منتشر شد. او در بررسی‌های خود در خارج و داخل کشور توانست ترادف گیاه‌شناختی بسیاری از گونه‌های گیاهی را نشان دهد و از تکرار آن جلوگیری کند. تا پیش از او نمونه‌های گیاهی ایران را گیاه‌شناسان و پژوهشگران اروپایی در مدت حدود دو قرن و نیم از نواحی مختلف گرد آورده و بدون توجه به کارهای دیگران، مستقلا بررسی و نام‌گذاری کرده بودند و به همین دلیل نامهای علمی مترادف بسیاری در نوشته‌های گیاه‌شناختی اروپاییان وجود داشت که گمراه‌کننده بود و پارسا به این موضوع سامان بخشید.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,


ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 18 تير 1393 | 13:18 | نویسنده : علی رضا جعفری |

دکتر اردشیر قوام زاده، پزشک ایرانی و استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سال 1319 از پدر و مادر تفرشی در شهر تهران متولد شد تحصیلات متوسطه را در دبیرستان دارالفنون آغاز کرد و در سال ۱۳۳۹ موفق به اخذ مدرک دیپلم شد.

 وی تحصیلات عالی خود را در رشته پزشکی دانشکده پزشکی وین کرایس اتریش ادامه داد و در سال ۱۳۵۰ فارغ‌التحصیل شده و در سال ۱۳۵۶ موفق به اخذ درجه تخصصی در رشته داخلی و انکولوژی از کشور سوئیس شد. سپس تحصیلات فلوشیپ خود را در رشته هماتولوژی و پیوند در دانشگاه سوئیس در سال ۱۳۷۰ به پایان رساند.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، در حال حاضر رییس پژوهشکده خون سرطان و سلول‌های بنیادی خون‌ساز این دانشگاه بوده و در بیمارستان دکتر شریعتی تهران به کار مشغول است.

در این مرکز هر سال ۴۰۰ پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز از طریق پیوند مغز استخوان و بیشتر از آن از طریق پیوند سلول‌ها از خون افراد دهنده سلول که غالبا خویشاوندان نزدیک بیماران هستند، انجام می‌شود. این آمار مشابه مراکز پیوند مغز استخوان در کشورهای پیشرفته است.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: پزشکی ، مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 15 تير 1393 | 5:50 | نویسنده : علی رضا جعفری |

 آیت‌الله سید جواد حسینی خامنه‌ای یکی از بزرگترین عالمان و فقیهان زمان است که شاید تربیت فرزندانی برومند به‌ویژه رهبر معظم انقلاب سبب شده است تا کمتر به شخصیت خود ایشان پرداخته شود. سالروز وفات این مرد بزرگ، بهانه‌ای است تا به بررسی ابعاد مختلف شخصیت فردی و اجتماعی وی بپردازیم‌.

نسب سیدجواد خامنه‌ای به حضرت سلطان سید محمد که از سادات حسینی است و با چهار واسطه فرزند امام سجاد می‌شود، می‌رسد. سید محمد به‌دلیل ظلم و جور عباسیان به مناطق مرکزی ایران و تفرش، آشتیان و فراهان می‌‌آید و از سوی مردم آن مناطق مورد استقبال قرار می‌گیرد، ولی مأموران عباسی در تفرش وی را دستگیر و شهید می‌کنند. مزار وی در میقان اراک قرار دارد.

سید محمد فرزند سید محمدتقی، فرزند سید میرزا علی، فرزند سید میرزا اکبر، فرزند سید فخرالدین از شجره مبارک حضرت سلطان سید محمد است که از تفرش بهآذربایجان مسافرت می‌کنند و در شهر خامنه - 80 کیلومتری شمال‌غربی تبریز - ساکن می‌شوند. بعد از وی سید حسین ، فرزند سید محمد، در خامنه مشغول هدایت و ارشاد مردم می‌شود و البته به نجف اشرف سفر می‌کند و در آنجا به درس و بحث اشتغال می‌ورزد. ایشان جد حضرت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای بودند. سید جواد فرزند سید حسین و پدر مقام معظم رهبری  که با شهرت خامنه‌ای شناخته می‌شود.

منبع : http://www.tasnimnews.com/Search?query


موضوعات مرتبط: مذهبی ، مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 15 تير 1393 | 5:28 | نویسنده : علی رضا جعفری |

عباس سحاب در سوم دی ماه ۱۳۰۰ در روستای «فم» تفرش متولد شد. او تنها پسرابوالقاسم سحاب از دانشمندان عصر خود بود که شمار تألیفاتش به بیش از ۷۰ جلد می‌رسد. بنا به گفته اعضا خانوده، در هنگام تولد عباس، پدرش ابوالقاسم سحاب رییس معارف ولایت ثلاث (ملایر، نهاوند، تویسرکان) و مقیم نهاوند بود و در شرایط دشوار زمستان خود را از نهاوند به روستای فم رسانید تا فرزند پسری را که پس از نه دختر نصیب او شده بود و آرزو داشت از وی شخصیت بزرگی بسازد از نزدیک ببیند.

چهارساله بود که به تشویق و راهنمایی پدر به مکتب درس ملاحسین شاهمیری رفت و مدت سه سال نزد این استاد شاگردی کرد. در هفت سالگی برای ادامه تحصیل واردمدرسه کمالیه شد. سپس برای ادامه تحصیلات متوسطه به مدرسه‌های ابن سینا و علمیه رفت. در این مدارس بود که ذوق و استعداد سرشار وی به جغرافیا نمایان شد و تحت راهنمایی‌های پدر و آموزگاران بیشتر اوقات خود را در تهیه نقشه‌های جغرافیایی گذراند. نمونه ای از کار نقشه نگاری وی در دوره دبیرستان "نقشه کشور فرانسه" است که در 13 سالگی ترسیم کرده و اکنون در آرشیو موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب نگهداری میشود. در همین دوره دبیرستان، اولین نقشه تهران را بعد از شش ماه کار و تلاش به خط لاتین تهیه کرد.

عباس سحاب به دلیل علاقه وافر به دانش جغرافیا در سال ۱۳۱۵ به همراه پدر سنگ بنای نخستین مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی خصوصی ایران را گذاشت. وی برای تهیه نقشه‌های مناطق گوناگون ایران به بیش از سی هزار شهر و روستا سفر کرد. وی در سال ۱۳۳۴ با همکاری موسسه کلمبوس آلمان، نخستین کره جغرافیایی را به خط و زبان فارسی تولید کرد.

شکلک های محدثه


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 29 خرداد 1393 | 15:57 | نویسنده : علی رضا جعفری |

خبرگزاری فارس: تاریخ را در جغرافیا نمی‌توان «لاک» گرفت/ «نظامی» اسیر تحریف‌ها

کشور آذربایجان با برداشتن کتیبه‌های فارسی از مقبره نظامی و جایگزینی آن با اشعار «ترکی» تلاشی کودکانه برای تحریف شخصیت‌های تاریخی را در پیش گرفته‌ است در حالی‌ که نباید فراموش کرد تاریخ را هیچگاه نمی‌توان در جغرافیای کشورها «لاک» گرفت

به گزارش خبرنگار جامعه فارس، خلیل یوسف لی، مدیر مرکز نظامی گنجوی در آکادمی علوم جمهوری آذربایجان اعلام کرده است: کتیبه‌های اشعار فارسی نظامی گنجوی در مقبره این شاعر با کتیبه‌هایی به زبان ترکی جایگزین می‌شود. گاهی اوقات بازدید کنندگان با مشاهده اشعار فارسی مقبره و موزه نظامی گنجوی فکر می‌کنند که نظامی گنجوی شاعر فارسی‌گوی بوده است؟!

مقبره نظامی، شاعر پارسی‌گوی تمدن ایران زمین،  اگر چه در گنجه که پس از تفکیک کشورها جزء جمهوری آذربایجان شده است قرار دارد اما خالی از لطف نیست که یادآور شویم تنها 22 سال از استقلال این کشور می‌گذرد و این شاعر سده ششم هجری را نمی‌توان شاعری از آذربایجان خواند از سوی دیگر این شاعر بلندآوازه حتی یک بیت شعر غیر از زبان فارسی ندارد.

البته درباره اصالت این شاعر نامی مطلبی که به آن کمتر اشاره شده است، این است که او ایرانی و اصالتاً اهل شهر تفرش، روستای طاد (تا) است. چنانکه خود وی نیز به این مورد اشاره داشته است و یکی از دلایل تفرشی بودن نظامی این دو بیت از اقبالنامه ص (29) است:

گرچه در بحر گنجه گمم ولی از قهستان شهر قمم   /     به تفرش دهی هست تا نام او نظامی از آنجا شده نام جو

در سال 2007 دولت آذربایجان، نوروز علی محمداف، دانشمند فرهنگی را به اتهام اینکه در یک نشریه، نظامی را «غیرترک» خوانده بود، روانه زندان کرد و این دانشمند در سال 2009 در زندان جان سپرد.

شکلک های محدثه

منبع : http://khabarfarsi.com/


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 11 فروردين 1393 | 7:42 | نویسنده : علی رضا جعفری |

متاسفانه با خبر شدیم که استاد فقید علی واشقانی به رحمت ایزدی پیوستند.

استاد  واشقانی در سال 1340 در روستای واشقان از توابع فراهان تفرش دیده به جهان گشود . خوشنویسی را از کودکی آغاز کرده و از راهنمایی های حضوری نزد استاد فتحعلی واشقانی بهره می برد .

در سال 1365 با اخذ مدرک ممتاز در امتحانات دوره مدرسی شرکت کرد و پذیرفته شد. پس از مصاحبه از طرف برخی از بزرگترین اساتید هنر خوشنویسی نظیر استاد امیرخانی ، استاد اخوین ، استاد خروش و مرحوم استاد فرادی به عنوان مدرس رشته نستعلیق انتخاب گردید.

از جمله آثار با ارزش این استاد فقید میتوان اشاره ای به کتابت 3 جلد کتاب ارزشمند به نامهای : صد آهنگ ( مجموعه ی تصنیف های استاد جواد لشگری ) ، قطره ای از دریا (مجموعه شعری از عماد خراسانی ) و فیض جنون (مجموعه ای از اشعار محمد علی واشقانی ) متخلص به { توفان } را نام برد .

استاد بدلیل بیماری در تاریخ ۱/۱/۱۳۹۳ در سن 52 سالگی دیده از جهان بست و در قطعه ی هنرمندان آرامستان بی بی سکینه کرج پس از یک تشیع با شکوه بهخاک سپرده شد                                         

این ضایعه را به خانواده ایشان و تمامی خوشنویسان تسلیت عرض نموده ، امیدواریم روحش با حضرت فاطمه زهرا(س) محشور گردد.


موضوعات مرتبط: مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : ,,,,,


تاريخ : شنبه 9 فروردين 1393 | 7:31 | نویسنده : علی رضا جعفری |
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
.: Weblog Themes By VatanSkin :.