گنجینه اسناد هویتی مشاهیر و مفاخر شهرستان تفرش با حضور خسروی مدیر کل ثبت احوال استان مرکزی،مومنی امام جمعه ،مویدی معاون فرماندار ،غلامرضا سحاب و تعدادی از مسئولین شهرستان در محل اداره ثبت احوال تفرش افتاح گردید.
مدیر کل ثبت احوال استان مرکزی در مراسم رونمایی و افتتاح گنجینه اسناد هویتی مشاهیر و مفاخر شهرستان تفرش گفت:40 سند هویتی مشاهیر و مفاخر تفرش در این گنجینه موجود می باشد. یزدان خسروی در ادامه افزود :مسئولین شهرستان چنانچه اطلاعاتی از مشاهیر و مفاخر تفرش در اختیار دارند اسناد موجود را جهت استفاده در گنجینه اسناد هویتی شهرستان در اختیار ثبت احوال قرار دهند.
گفتنی است در این مراسم از سند هویتی عباس سحاب رونمایی گردید.
منبع : http://tafresh.ostan-mr.ir/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : افتتاح گنجینه اسناد هویتی مشاهیر و مفاخر,مدیر کل ثبت احوال استان مرکزی,امام جمعه تفرش,فرماندارب,تفرش,علیرضاجعفری,
بزرگداشت عبدالله دوامی «گنجینه ردیف آوازی ایران» در سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی پروفسور حسابی تفرش برگزار شد.
"میرشکرایی" از اساتید مردم شناسی در ایران گفت: ویژگی عمده هنر در تفرش عمومیت آن است و همه مردم تفرش به نحوی اهل هنر هستند.
وی اظهار کرد: آواز از هنرهای دیگر مردم تفرش است که عمومیت دارد و حتی کشاورزان در هنگام شخم زدن و زنان قالی باف در کنار دارهای قالی آواز خوانی می کنند.
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : بزرگداشت عبدالله دوامی,هنر آواز موسیقی, عبدالله دوامی,آمفی تئاتر,تفرش,علیرضاجعفری,
همزمان با اولین روز هفته تفرش، نمایشگاه هنرهای تجسمی در نگارخانه مجتمع فرهنگی پروفسور حسابی گشایش یافت.
در این نمایشگاه بیش از 40 اثر نقاشی سیاه قلم، رنگ روغن، مداد رنگی و... و بیش از 20 تابلو عکس از فرهنگ تفرش به نمایش درآمده است.
این نمایشگاه صبح ها از ساعت 8 الی 14 و عصرها ساعت 17 تا 19 آماده بازدید عموم است.
منبع : http://www.nedayetafresh.ir/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : نمایشگاه هنرهای تجسمی, هنرهای تجسمی, افتتاح,هفته تفرش,تفرش,علیرضاجعفری,
در اولین روز هفته تفرش، نمایشگاه صنایع دستی تفرش در موزه فرهنگ و نصیر افتتاح شد.در این موزه آثار قلمزنی، مس چکشی، هنرهای دستی، ابزار آلات دستی، حکاکی و خطاطی به نمایش درآمده است.
این نمایشگاه از 17 تا 24 اردیبهشت صبح ها از ساعت 9 الی 13 و عصرها ساعت 17 الی 20/30 آماده بازدید عموم است.
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : صنایع دستی,نمایشگاه,هفته تفرش,تفرش,علیرضاجعفری,
همزمان با اولین روز هفته تفرش، آیین غبار روبی امامزاده محمد(ع) جد مقام معظم رهبری با حضور جمعی از مسئولین انجام شد.
همچنین نمایشگاه «جلوه های وقف» در حیاط این امامزاده بر پا شده بود.20 اردیبهشت به نام «روز تفرش» نامگذاری شده است که امسال از 17 تا 24 اردیبهشت برنامه هایی به همین مناسبت اجرا می شود.
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : هفته تفرش, غباروربی,امامزاده محم, جد مقام معظم رهبری,تفرش,علیرضاجعفری,
عبدالله دوامی(1270-1359 ه.ش)در « طا » یکی از روستاهای تفرش به دنیا آمد.پس از طی دوران کودکی و آموختن دروس مقدماتی و قرآن به تهران آمد و در مدرسه تربیت به تحصیل پرداخت.پس از آشنا شدن با علی خان نایب السلطنه که از خوانندگان بنام آنزمان بود و با تشویق وی به یادگیری دستگاهها و نغمات موسیقی اصیل ایران پرداخت.
عبدالله دوامی سپس با استادان بلند پایه ای چون میرزا حسینقلی ، حسین خان کمانچه کش و درویش خان و میزاعبدالله و ملک الذاکرین آشنا شد و دقایق و رموز آواز و ظرایف موسیقی اصیل ایرانی را از آنها آموخت.
به گزارش خبرگزاری ایسکانیوز، دوامی علاوه بر آشنایی عمیق با گوشه های آوازی ، در تصنیف خوانی و تنبک نوازی نیز استاد بود.او تصنیفهای قدیمی را به خوبی از حفظ داشت بطوریکه استادان موسیقی و علاقمندان آهنگهای ضربی هر گاه در اجرای یکی از این الحان به اشکالی برمیخوردند به او مراجعه می کردند و اظهار نظر او را شایسته و قطعی می دانستند.
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : بزرگداشت عبدالله دوامی,استاد موسیقی,موسیقی اصیل و سنتی ایران,تصنیفهای قدیمی ,تفرش,علیرضاجعفری,
به گزارش تفرش عصر مدرن به نقل از سایت دانشگاه تفرش، همایش سبک زندگی و ازدواج اسلامی–ایرانی در دانشگاه تفرش برگزار شد.
همزمان با فرارسیدن روز فرهنگی دانشگاه تفرش، همایش سبک زندگی اسلامی – ایرانی ویژه کارکنان و همایش ازدواج اسلامی – ایرانی ویژه دانشجویان در سالن اجتماعات حاج ابراهیم نصیر دانشگاه تفرش برگزار شد.
"حجت الاسلام حسین دهنوی" کارشناس مسائل خانواده و استاد دانشگاه گفت: یکی از ارکان و ابعاد زندگی اسلامی، عمل به ارزشهای اخلاقی در زندگی است.
وی اظهار کرد: اگر زنان و مردان ما در زندگی زناشویی خود عامل به ارزشهای اخلاقی باشند زندگی آنان با خیر و خوشی ادامه می یابد.
این کارشناس مسائل خانواده، با بیان اینکه حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) در زندگی زناشویی خودعامل به ارزشهای اخلاقی بودند افزود: صداقت، وفاداری، فداکاری و احترام از مهمترین ویژگی های و ارزشهای اخلاقی است که حضرت زهرا(س) و امام علی (ع) در زندگی زناشویی خود رعایت نمودند که این ویژگی ها باید در امر زندگی زناشویی از سوی زنان و مردان رعایت شود.
بیان تفاوت های فرهنگی در امر ازدواج میان فرهنگ ایرانی و اسلامی کشور با فرهنگ حاکم بر کشورهای غربی، رعایت ضوابط برای برقراری ارتباط شرعی به قصد ازدواج از سوی جوانان و برگزاری پرسش و پاسخ پیرامون موضوع همایش از مهمترین محورهای ارائه شده در این همایش بود.
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : دانشگاه تفرش,سبک زندگی, ازدواج, حجت الاسلام دهنوی,تفرش,علیرضاجعفری,
فردا درفرهنگسرای ارسباران برایحسینعلینکیساتفرشی خوانندهدوره قاجاریهو حامد مهاجر آهنگساز و پیانیست، مراسمهای بزرگداشتی به طور مجزا برگزار میشود.
مراسم برگداشت حسین علی خان نکیساتفرشی خواننده دوره قاجاریه طی مراسمی در 7 اسفند 1393 از ساعت 16 در فرهنگ سرای ارسباران برگزار میشود.
در این برنامه مرتضی غزنوی خواننده معاصر با همراهی فرزاد جلیل زادگان (کمانچه)، آرمان غزنوی (تار)، سیاوش عبدی (تمبک) و داود احمدوند (سه تار) برخی آثار نکیسا را بازخوانی و سبک آواز خوانی وی مورد بررسی وتحلیل قرارمی گیرد.
حسینعلی خان نکیسا فرزند حاجی مؤذن درسال 1300 هجری در ترخورانِ تفرش متولد شد و چون از طفولیت صدایی رَسا داشت، پدرش که اولین معلم او بود، رموز خوانندگی را به او تعلیم داد. وی دردوره نوجوانی از شبیه خوانهای تکیه دولت شد. نکیسا تغزیه خوانی، خوانندگی، دستگاهها، آوازها وگوشهها را در محضر میرزابابا؛ پیرمردسالخوردهای که از روی تصنیفهای قدیمی با همان وزن و آهنگ نوحه میساخت تعلیم دید و در سالهای بعد به درجه استادی رسید.
علاقه مندان برای حضور دراین برنامه میتوانند به فرهنگ سرای ارسباران واقع درخیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا مراجعه و یا با شمارههای 20-22872818 تماس بگیرند.
منبع : http://www.tasnimnews.com
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : مشاهیرتفرش,بزرگ داشت,حسین علی خان نکیساتفرشی,حامد مهاجر,فرهنگسرای ارسباران,تفرش,علیرضاجعفری,
آیین رونمایی از کتاب «مردی که هیچ بود» به عنوان آخرین یادگار به جا مانده از زنده یاد مرتضی احمدی با حضور جمعی از صاحبنظران برگزاشد.
ضی احمدی را در زمانی که او در قید حیات بود، به یاد آورد و سپس درباره کتاب «مردی که هیچ بود»، ضمن تقدیر از مدیر انتشارات ققنوس به جهت انتشار آن و نیز حمایت از مرتضی احمدی و تشویق او برای نگارش آثارش، گفت: همین تشویقها باعث شد که تاکنون شش کتاب از او منتشر شود؛ «کهنههای همیشه نو» که ترانههای تخت حوضی است، «من و زندگی» که برگزیده خاطرات مرتضی احمدی است، «پرسه» که در احوالات تهران و تهرانیهاست، «فرهنگ بروبچههای ترون» که برگزیده کلمات ویژه و ضربالمثلهای تهرانیهاست و «پیش پرده و پیش پردهخوانی» و سرانجام «مردی که هیچ بود».
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : آیین رونمایی از کتابمردی که هیچ بود, آخرین یادگار به جا مانده از زنده یاد مرتضی احمدی,هنرمند تفرشی,تفرش,علیرضاجعفری,
آب انبار بلور بعنوان یکی از آثار تاریخی تفرش در سال ۱۳۸۷ و به شماره ۲۳۶۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و یکی از نمادهای قدمت سرزمین کهن تفرش در استان مرکزی است.
شهرستان تفرش با بیش از 50 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور یکی از شهرهای استان مرکزی با بیشترین آثار قدیمی و باستانی است.
بافت قدیمی این شهرستان و وجود درختان زیبا در کنار منازل مسکونی این شهر به باغ شهر خوش آب و هوای استان مرکزی تبدیل کرده و یکی از قطب های گردشگری در استان مرکزی است.آب انبار بلور بعنوان یکی از آثار تاریخی تفرش در سال 1387 و به شماره 2366 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
ضرورت توجه به آثار تاریخی تفرشسرپرست نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان تفرش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره قدمت این اثرتاریخی گفت: این اثر تاریخی مربوط به دوره قاجار است و توسط میرزاحسین وزیر ملقب به بلور در محله زاغرم تفرش ساخته شده است و امروزه این آب انبار به نام بلور معروف است.علی حیدری افزود: آبانبار بلور با مساحتی در حدود 450 مترمربع دارای ورودی، راه پله، مخزن و دو بادگیر است.وی تصریح کرد: مخزن بنا به صورت ستوندار ساخته شده و پوشش طاق و گنبدی آن بر روی 18 ستون قرار گرفته است و مصالح اصلی بنا سنگ و آجر با ملات گچ و آهک است.
آب انبار بلور تفرش، بازارچه و موزه صنایع دستیسرپرست نمایندگی میراث فرهنگی تفرش گفت: این آب انبار از مخزن 2 بادگیر در شرق و غرب , پاشویه و محوطه بیرونی تشکیل شده و بخش ورودی و محل برداشتن آب آن با طاق نمایی که با آجرهای قرمز و آبی لعابدار و تزئینات رسم بندی تزیین شده پوشش یافته است.حیدری افزود: در قسمت مخزن آب انبار 12 ستون آجری و 18 رابط متصل به دیوار با 20گنبد خانه کوچک بر فراز ستونها قراردارد که قطر این ستونها به یک متر میرسد. وی خاطرنشان کرد: این بنا که تا 4 دهه پیش از آن بعنوان یک بنای عمومی و همگانی استفاده میشد امروزه به یکی از جاذبههای تاریخی شهرستان تفرش تبدیل و به ثبت رسیده است.حیدری افزود: در میان بناهای تاریخی و باستانی، آب انبارهای قدیمی بخشی از زیباییها را تشکیل میدهند که تماشای آنها فرصتی برای تدبیر و شکوه معماری بومی و ایرانی و توشه برداشتن از هنر و آگاهی است.
عکس ادامه مطلب
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، آثار تاریخی تفرش ، ،
برچسب ها : آثار تاریخی تفرش,اداره میراث فرهنگی تفرش,آب انبار بلور,تفرش,علیرضاجعفری,
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش از اجرای تئاتر صحنهای با موضوع انقلاب در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک مجتبی شاهحسینی بعد از ظهر امروز در نشست اعضای کمیته فرهنگی و هنری ستاد دهه فجر شهرستان اظهار داشت: هنر بهترین ابزار برای معرفی دستاوردهای انقلاب به نسل جوان است.
وی تصریح کرد: هنرمندان با استفاده از زبان هنر نقش مؤثری در معرفی دستاوردهای انقلاب دارند که تلاش داریم در دهه فجر از این ابزار نهایت بهره را ببریم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش گفت: هنرمندان متعهد و با استعداد با بهرهگیری از ابزار هنر نقش مهمی در انتقال و ترویج مضامین انقلابی بر دوش دارند.شاهحسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامههای این کمیته در دهه مبارک فجر اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه خوشنویسی از آثار خوشنویسان شهرستان، اجرای تئاتر صحنهای با موضوع انقلاب از 14 بهمن ماه به مدت سه روز، برگزاری نشست شعر انقلاب، برگزاری جشن پیروزی انقلاب اسلامی، برپایی نمایشگاه نقاشی، نشست انجمنهای هنری و... بخشی از این برنامهها به شمار میرود.
وی با بیان اینکه دهه فجر یادآور تاریخ انقلاب اسلامی که به فرمایش امام خمینی(ره) از ایامالله است، تاکید کرد: در دهه مبارک فجر امسال باید برنامههای متنوع و شادی را با خلاقیت و ابتکار برگزار کرد.
منبع : http://khabarfarsi.com/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش,اجرای تئاتر صحنه ای با موضوع انقلاب در تفرش,تفرش,علیرضاجعفری,
سرهنگ علی فراهانی در مصاحبه با خبرنگار فرهنگی ندای تفرش از اعزام گروههای جهادی به 2روستای محروم تفرش خبر داد و اظهار داشت :یک گروه از بسیجیان شهر تفرش به مدت7 روز در 2 روستای محروم این شهرستان خدمت رسانی می کنند.
وی تصریح کرد : ساخت خانه محروم ،ساخت سرویس بهداشتی ، سیم کشی ساختمان ، تعمیر و ایزوگام سقف منزل محرومان ، ویزیت رایگان ،اجرای اقدامات مشاوره ای و فرهنگی ، اجرای کلاسهای آموزشی به منظور حفظ محیط زیست از مهمترین برنامه های این گروه جهادی است .
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تفرش با اشاره به اهمیت اردوهای جهادی گفت: اردوهای جهادی براساس تدابیر مقام معظم رهبری و به منظور شکوفایی استعدادهای ذخیره شده در جوانان با هدف اشاعه فرهنگ خدمات رسانی در بین جوانان برگزار می شود.
سرهنگ فراهانی تصریح کرد : بسیج سازندگی امروز در محرومیت زدایی پیشگام و پیشتاز است و با خدمت رسانی به مردم و محرومیت زدایی از مناطق محروم گامی در جلب رضایت مردم برداشته است .
منبع : http://www.nedayetafresh.ir
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : سپاه ناحیه تفرش,اردوهای جهادی,خدمات رسانی به دو روستای محروم تفرش,تفرش,علیرضاجعفری,
شهر زیرزمینی زلف آباد فراهان از توابع استان مرکزی که گنجینه ای اسرارآمیزاز دوره ایلخانیان و سرمایه ارزشمند تاریخی است در آماج عوامل محیطی و فرسایش بادی در معرض تهدید و آسیب است.
شهر زیر زمینی زلف آباد واقع در پنج کیلومتری شمال شرقی شهر فرمهین، نمونه ای کامل و کم نظیر از محوطه های تاریخی با داشته های فرهنگی غنی و روایتهای ناگفته از سرزمین تاریخی و دیرپای شهرستان فراهان و استان مرکزی است که تاکنون با دو دوره کاوش باستان شناسی از دل خاک بیرون کشیده شده اما به دلیل کمبود اعتبارات نیمه کاره رها شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی در گفت و گو با ایرنا آسیب پذیری این بنای تاریخی را تایید کرد و توضیح داد: محوطه تاریخی شهر زیرزمینی زلف آباد یکی از داشته های مهم فرهنگی و باستانی شهرستان فراهان است که حاوی اطلاعات ذی قیمتی از اصالت فرهنگی، رفتارها و منش انسانی و رویدادها و حوادث دوران ایلخانی است.
سیدمحمد حسینی گفت: بر اساس آنچه در ˈ ناسخ التواریخˈ و روضه الصفا ˈ آمده، شهر زیرزمینی زلف آباد، در قرن ششم تا نهم هجری قمری، شهری آباد و بزرگ بوده که در شاهراه تجارت قم، تهران و اصفهان واقع شده بوده ولی در خصوص مدفون شدن آن در زیر خاک روایات متفاوتی وجود دارد.
وی بیان کرد: برخی از مستندات تاریخی علت تخریب زلف آباد را به دوره قاجار نسبت داده و دلیل آن را شورش مردم علیه حاکمان وقت مطرح کرده اند و در منابع دیگر تاریخی نیز علت مدفون شدن این شهر در دل خاک، وقوع زلزله ای شدید بیان شده است.
منبع : http://www.irna.ir/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : زلف آباد,بنای شهرزیرزمینی زلف آباد فراهان استان مرکزی درآماج فرسایش قرار دارد,تفرش,علیرضاجعفری,
استان مرکزی سوغات متنوع و متعددی دارد که علیرغم جذابیت و قدمت، عموما شناخته شده نیستند و یا آفتاب شهرتشان به دلایل مختلف به افول گراییده است.
در هر کجای استان مرکزی که پا بگذاری نه تنها به یک بلکه با چند سوغات بینظیر از میهمانان پذیرایی میکنند و هنر و سلیقه این مرز و بوم را به رخ میکشانند.
از سوغات اراک میتوان به فرش ساروق با شهرتی جهانی، صابون آشتیان، گدرو و بادام طاد و دلآرام، انار ساوه، عسل خمین با تولید سالانه حدود 400 تن، باسلق و مویز و انگور و شیرهانگور هزاوه، رودوزیهای سنتی و تفرشبافی، گیوه سنیجان، معرق، غزالتراشی، غذای تهتالی، شیرتنیهایی همچون فتیر و گوشفیلی، ترخینه و بسیاری از سوغات دیگر که در جای جای این استان تهیه میشود و کام و دیده را شیرین میکند اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: لازمه شناساندن سوغات استان عرضه در نمایشگاههای مختلف و بالا بردن تولید است براین اساس و با توجه به تعدد سوغات استان مرکزی، برنامهای جهت سامان دادن این بخش مد نظر داریم.
حسینی تصریح کرد: در یکی از نمایشگاههای خارجی سوغات استان مرکزی را عرضه کردیم که به دلیل جذابیت، بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
وی ادامه داد: جهت شناساندن هر چه بیشتر سوغات استان برنامههای منسجمی را در قالب شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی در دستور کار داریم.
حسینی بیان کرد: در زمینه تولید سوغات در سطح وسیع باید کار زیادی صورت گیرد و محصولاتی با کیفیت و کمیت مطلوب همراه با تبلیغات وسیع تولید شود.
وی با اشاره به اینکه سوغات در همهی نمایشگاهها میتواند عرضه شود، افزود: با هماهنگیهای به عمل آمده تلاش میکنیم، سوغات استان را در هر نمایشگاه مربوط به هر سازمانی عرضه کنیم.
منبع : http://www.isna.ir/search?lang
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : سوغات استان مرکزی متنوع اما, ناشناخته,تفرش,علیرضاجعفری,
مدیر کانون پرورش فکری تفرش گفت: همزمان با تعطیلی مدارس و اجرای طرح اوقات فراغت، کانون پرورش فکری شماره ۱ تفرش کلاس های تابستانه خود را برگزار می کند.
فاطمه نوروزی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به برنامه های این کانون اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان شماره یک تفرش با بیش از 20 عنوان فعالیت در بخش های فرهنگی، هنری و ادبی در سطح کودکان ونوجوانان در طول سال فعالیت می کند.
وی افزود: در ایام تابستان نیز با برگزاری کلاس های آزاد و با بکار گیری از مربیان و مدرسان با تجربه و کار آزموده در صدد غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان این استان تلاش میکند تا در رشته های متعدد، کودکان ونوجوانان را در جهت شناسایی و پرورش استعداد هایشان یاری کند.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان مرکز شماره یک تفرش تصریح کرد: امسال نیز همزمان در فصل تابستان، 2 مرکز فرهنگی و هنری کانون در سطح شهرستان با برگزاری بیش از 25 رشته فرهنگی، هنری، ادبی، دینی و علمی در مقطع سنی 4 تا 17 سال ثبت نام می کند.
وی با اشاره به ثبت نام از علاقمندان گفت: علاقمندان به شرکت در این کلاس ها می توانند به مراکز فرهنگی و هنری کانون های پرورش فکری شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند.
نوروزی افزود: کلاس های کانون پرورش فکری در رشته های قرآن، نقاشی، خوشنویسی، سفالگری گروه کودک، سفالگری(چرخ) گروه بزرگسال، مجسمه سازی، نقش برجسته، عکاسی، کاردستی، عروسک سازی، ادبی، نوشتن خلاق، طراحی، پویا نمایی، ابتکار و خلاقیت، نمایش، از علاقمندان ثبت نام می کند.
وی با بیان اینکه توجه به زیرساختهای توسعه نیروی انسانی از اولویتهای این شهرستان است تصریح کرد: توسعه و پیشرفت بدون وجود نیروهای متخصص و کارآمد امکان پذیر نیست از این نظر توجه به دانشآموزان به عنوان آینده سازان باید در اولویت قرار گیرد.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان مرکز شماره یک تفرش با بیان اینکه بهرهوری مناسب از اوقات فراغت یک اصل اساسی در بعد برنامههای دانشآموزی است گفت: بیشترین آسیبها در زمانی که انسان به ویژه قشر نوجوان و جوان که هیچ برنامهآموزشی و کاری ندارد به این قشر وارد میشود از این نظر توجه به برنامههای فراغت دانشآموزان باید بصورت اساسی مورد توجه قرار گیرد
منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : کانون پرورش فکری تفرش,آغاز طرح اوقات فراغت در کانونهای پرورشی فکری تفرش,تفرش,علیرضاجعفری,
مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان مرکزی در حاشیه سفرش به تفرش در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ندای تفرش درباره اداره میراث فرهنگی در این شهرستان گفت : افتتاح این اداره در تفرش دارای پروسه اداری است و منتظر جواب رییس سازمان میراث فرهنگی هستیم که رونوشت این نامه به نماینده تفرش نیز ارسال شده است
محمد حسینی ادامه داد : در سفر قبلی ام از2 ساختمان دیدن کردیم که یکی از آنها تایید نشد وساختمان شورای شهر تایید شد که منتظر تخلیه و خبر از شورای شهر تفرش هستیم .
وی تاکید کرد : در صورت معرفی مکان ، تابلو این اداره در تفرش نصب شده و نیرو هم خواهیم داد تا فعالیت خود را آغاز کنند
بهروز اردلان گفت : مشکلی از لحاظ تهیه ساختمان برای اداره میراث فرهنگی در تفرش نداریم حتی می توانیم ساختمانی را تخلیه یا اجاره کنیم ولی این در حالی است که تابلو اداره میراث فرهنگی را در تفرش نصب و اجازه فعالیت داده شود .
فرماندار تفرش تصریح کرد : مشکل نیرو ، بحث مهمی است که در صورت حل این مشکل ، ما هم ساختمان خواهیم داد و همکاری های لازم را خواهیم داشت.
گفتنی است برخی از شنیده ها حاکی از آن است که مسئولین تفرش خواهان استقرار سرپرست فعلی نمایندگی میراث فرهنگی د رتفرش ،برای این اداره
هستند که به گفته یکی از مسئولین آگاه ، اداره میراث فرهنگی استان مرکزی ،در صورت عدم تایید جابجایی سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی در
تفرش که هم اکنون در اداره ثبت و احوال شاغل است ،خواهان آن است که از نیروهای اداره میراث فرهنگی استان مرکزی استفاده کنند
منبع : http://www.nedayetafresh.ir/news/1644
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره میراث فرهنگی وگردشگری,مشکلی برای تهیه ساختمان میراث فرهنگی نداریم,تفرش,علیرضاجعفری,
کریمی سابقه داوری در تعدادی از مهمترین جشنوارههای سینمایی از جمله کن، برلین و کارلووی واری را دارد.
برگزارکنندگان جشنواره فیلم ادینبورگ که یکی از قدیمیترین رویدادهای سینمایی دنیاست، سهشنبه اسامی داوران پنج بخش مسابقه این دوره جشنواره را اعلام کردند.
نیکی کریمی بازیگر، نویسنده، کارگردان و عکاس ایرانی، رئیس داوران بخش جایزه بینالملل است. این بخش با هدف شناسایی و تقدیر از استعدادهای فیلمسازی خارج از بریتانیا که به گفته برگزارکنندگان جشنواره، آثارشان خلاق و نوآورانه است و نیاز به توجه بیشتر دارد، راهاندازی شده است. برنده جایزه بهترین فیلم بلند داستانی بخش مسابقه بینالملل جایزهای نقدی به ارزش 10 هزار پوند دریافت میکند.
مایکل فیتسجرالد تهیهکننده و مارک رابینوویتس خبرنگار دیگر داوران بخش جایزه بینالملل این دوره جشنواره فیلم ادینبورگ هستند که 18 تا 29 ژوئن (28 خرداد تا 8 تیر) برگزار میشود.
برگزارکنندگان جشنواره ادینبورگ همچنین اسامی داوران جایزه مایکل پاول، بخش مسابقه فیلم مستند، بخش مسابقه فیلم کوتاه و بخش منتقدان دانشجو را اعلام کردهاند. جایزه مایکل پاول که برای تقدیر از فیلمهای بلند داستانی سینمای بریتانیا در نظر گرفته شده، سال 1993 راهاندازی شد و نام آن نوعی ادای احترام به مایکل پاول فیلمساز مطرح بریتانیایی است.
انتظار میرود 156 فیلم از 47 کشور در جشنواره ادینبورگ 2014 به نمایش درآیند که در میان آنها 11 فیلم اولین بار در دنیا در این جشنواره روی پرده میروند. جشنواره فیلم ادینبورگ سال 1947 راهاندازی شد و به لحاظ برپایی مستمر، قدیمیترین جشنواره سینمایی دنیاست.
کریمی سابقه داوری در تعدادی از مهمترین جشنوارههای سینمایی از جمله کن، برلین و کارلووی واری را دارد.
منبع: سایت رسمی جشنواره فیلم ادینبورگ
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : بازیگران تفرشی,نیکی کریمی,جشنواره فیلم ادینبورگ,تفرش,علیرضاجعفری,
شهرستان تفرش یکی از شهرهایی است که دارای قدمت تاریخی و مشاهیر متعددی در تاریخ خود می باشد .
افرادی که در یک عرصه یا چندین عرصه درخشیده اند و نام نیکو از خود برجای گذاشته اند .
از آنجایی که هر کشور ، منطقه به تاریخ خود می بالد و زندگی امروز نخبگان ، نیز تاریخ ساز برای جوانان فردای جامعه می شود ، لذا ایجاد مکانی شاید با نام موزه مشاهیر در شهر مان خالی از لطف نیست که بتوان در آنجا تاریخ مشاهیر و به خصوص اقدامات آنان را ثبت کند و فقط به ثبت مشاهیر قدیمی اکتفا نکرده و در فکر به روز رسانی تاریخ خود و ثبت مشاهیر جدید تفرش باشد ، زیرا که این شهر علم و فرهنگ و ادب ،نخبه پرور و مشاهیر پرور است.
منبع : http://www.nedayetafresh.ir/news/1579
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : موزه مشاهیر,شهری تاریخی, بدون موزه مشاهیر,تفرش,علیرضاجعفری,
رئیس، اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: یک مجموعه دار تهرانی کتابخانه شخصی خود با برخورداری از 200 کتاب خطی و دستنویس قدیمی نفیس و کم نظیر را به این گنجینه در کتابخانه مرکزی آستان قدس هدیه کرد.
سید محمد رضا فاضل هاشمیˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ˈاحسان الله قوام زادهˈ پژوهشگر و استاد دانشگاه تفرش در تهران است که این کتابخانه به عنوان پایگاه علمی خود را تقدیم آستان قدس رضوی کرد.
وی بیان کرد: کتابهای خطی این کتابخانه اهدایی در همه موضوعات بویژه ادبیات گردآوری شده و کتابت آنها مربوط به دوره صفویه تا قاجار می باشد.
او اظهار کرد: برخی از این کتابها به نام شاهان صفوی تالیف شده و بر برخی از آنها دانشمندان و نویسندگان بزرگ ایرانی و اسلامی حاشیه نوشته اند.
وی افزود: رساله کواکب (تالیف دوره صفوی)، فرهنگ ابرار (تالیف شده در زمان پدر شاه عباس صفوی)، فرهنگ وفایی (تالیف دوره شاه طهماسب صفوی)، فرهنگ میرزا ابراهیم (تالیف سده دهم قمری با یادداشتی از مرحوم علی اکبر دهخدا)، فرهنگ سراج اللغات (به خط فرزندان داعی الاسلام، نویسنده کتاب فرهنگ نظام)، فرهنگ کنز کبیر یا جامع حسینی (تالیف شده در سال 1132 قمری به نام شاه سلطان حسین صفوی) از جمله دستنویس های ارزشمند این مجموعه است.
او اظهار کرد: از ویژگیهای شاخص این مجموعه دستنویس های کهن، فرهنگ ها و لغت نامه هایی است که در شبه قاره هند به زبان فارسی تالیف شده اند.
وی گفت: این گنجینه کم مانند فرهنگ و ادب ایرانی و اسلامی، پس از ثبت و فهرست نویسی در ردیف دستنویس های گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی در اختیار پژوهشگران و نسخه شناسان قرار می گیرد.
منبع : http://www.irna.ir/theme1/fa/firstpage.aspx?lang
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها,یک مجموعه دار تهرانی 200 کتاب خطی نفیس را به کتابخانه آستان قدس هدیه کرد,تفرش,علیرضاجعفری,
قربان بوری سرحانی درباره یادمان شهدای گمنام تفرش گفت : خلا فعالیتهای فرهنگی در این مکان باعث حضور افراد های بی قید و بند جهت منافع شخصی می شود .
وی ادامه داد : فضای اطراف این یادمان ، علاوه بر برخورداری از فضای سبز باید فضای جبهه و جنگ ، مانند موزه های متناسب در این مکان باشد.
معاونت آموزشهای تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه های علمیه تفرش و آشتیان درباره راههای جذب افراد به این مکان گفت : ایجاد فعالیتهای فرهنگی که مقدمه حضور در مکان یادمان باشد مانند میزهای مشاور ، اجرای دعای ندبه و...مراسم شهادتها ، ولادتها در این مکان از بهترین راههای جذب به مکان مقدس است .
" بوری سرحانی " با اشاره به راه های انتقال آرمانهای شهدا به نسل امروز اظهار داشت :بهترین راه انتقال آرمانهای شهدا به نسل امروز اسوه سازی برای جوانان است یعنی در هر محلی یا درشهرستان شهدای برجسته شناسایی و رفتارهای آنان به عنوان الگو به شیوه های مختلف به جوانان منتقل شود.
منبع : http://www.nedayetafresh.ir/news/1554
موضوعات مرتبط: اجتماعی ، فرهنگی ، ،
برچسب ها : یادمان شهدای گمنام تفرش,خلا فعالیتهای فرهنگی,معاونت آموزشهای تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه های علمیه تفرش و آشتیان,تفرش,علیرضاجعفری,
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی از ارتقای نمایندگی میراث فرهنگی در شهرستان تفرش به اداره خبر داد.
عباس صلاحی در مراسم افتتاح مجتمع اقامتی یاس سفید تفرش، با اشاره به تغییر نمایندگی به اداره میراث فرهنگی در این شهرستان اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده به زودی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تفرش به صورت رسمی راهاندازی و فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
وی افزود: پیش از این دفتر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این شهرستان فعالیت داشت که امید میرود با راهاندازی این اداره شاهد معرفی هر چه بیشتر جاذبههای گردشگری و تفریحی در این شهرستان باشیم.
صلاحی تصریح کرد: صنعت گردشگری قابلیت کلیدی شهرستان تفرش است و شهرستان تفرش با برخورداری از چشماندازهای طبیعی ویژه، طبیعت بکر، محیط زیبا، ویژگیهای خاص اقلیمی، داشتن مفاخر و دانشمندان، آثار تاریخی فراوان و جاذبههای گردشگری متنوع از ظرفیتهای بسیار بالایی در حوزه جذب گردشگر برخودار است که باید از این ظرفیتها نهایت بهره را برد.
وی با اشاره به تنوع زیست محیطی و موقعیت ویژه شهرستان گفت: این شهرستان با برخورداری از آب و هوای مطلوب و جاذبههای تاریخی استعداد تبدیل شدن به یکی از قطبهای گردشگری کشور را دارا است.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی افزود: گردشگری هم ارزش افزوده و هم اشتغالزایی بالایی دارد که باید این امر در اولویتهای نخست استان قرار گیرد.
صلاحی با اشاره به اهمیت نقش گردشکری بر توسعه پایدار گفت: در عصر حاضر، گردشگری و اقتصاد گردشگری در حال تبدیل شدن به یکی از سریع ترین صنایع رو به رشد جهان، ابزاری برای ایجاد درآمد ملی، از اصلی ترین ارکان اقتصادی جهان و نیز از مفاهیم، اشکال و ارکان توسعه پایدار قلمداد می شود.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی افزود: از طرفی گردشگری اشکال مختلفی دارد که با هدف توسعه پایدار جوامع در نواحی شهری و روستایی و به عنوان ابزاری برای توسعه اقتصادی و اجتماعی و یکی از مهم ترین مشاغل مدرن ارتقا یافته است.
وی تصریح کرد: گردشگری، موتور محرکه اصلی در زمینه بهبود و رشد اقتصادی جوامع محسوب می شود و گردشگری با ایجاد فرصتی راهبردی سبب تنوع اقتصاد محلی شده و با ایجاد فرصت های شغلی مولد مبتنی بر قابلیت های موجود، سبب افزایش سطح رفاه ، استاندارهای زندگی، درآمد و امنیت در این جوامع می شود.
صلاحی افزود: بنابراین می توان گفت که یکی از بهترین راه های توسعه جوامع شهری و روستایی در حوزه مسائل و مشکلات اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی و رسیدن به عدالت اجتماعی و جغرافیایی، توجه هر چه بیشتر مسئولان و مردم به توسعه و گسترش گردشگری است، زیرا در نهایت به توسعه ی پایدار می انجامد.
منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : نماینده مردم تفرش آشتیان فرآهان,مجلس,ارتقای نمایندگی میراث فرهنگی در شهرستان تفرش به اداره,تفرش,علیرضاجعفری,
مدیرکل ثبت آثار تاریخی از تعیین حریم قنات قصبه گناباد به عنوان عمیق ترین و کهنسال ترین قنات جهان خبر داد و گفت: آیین باران خواهی کبوران تفرش ثبت ملی شد تا اطلاعات پرونده آیین باران خواهی که امسال در فهرست میراث یونسکو قرار می گیرد، تکمیل شود.
فرهاد گفت: چشمه های آهکی توران پشت در نزدیکی یزد با شماره 180 در فهرست میراث ملی و طبیعی، آیین باران خواهی کبوران تفرش با شماره 1160 در فهرست میراث ناملموس ملی و خانه ابریشم چی کاشان با شماره 31085 در روزهای اخیر در فهرست آثار تاریخی و ملی ثبت شدند.
وی ادامه داد: پرونده حریم و عرصه قصبه قنات گناباد نیز برای ثبت و ابلاغ آن به مسئولان استانی آماده است و هفته آینده برای بررسی بیشتر بازدیدی از آن انجام می شود.
منبع : http://www.mehrnews.com/search
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره میراث فرهنگی وگردشگری,ثبت آثار تاریخی,ثبت ملی آیین باران خواهی کبوران تفرش,تفرش,علیرضاجعفری,
سرپرست میراث فرهنگی تفرش گفت: آئین سنتی باران خواهی روستای تاریخی کبوران شهرستان تفرش در فهرست آثار ملی ثبت شد.
علی حیدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به ثبت این آیین اظهار کرد: آئین باران خواهی روستای تاریخی کبوران تفرش با پیگیری اهالی روستا و دوستداران میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
وی افزود: آئین باران خواهی یا کوسه درآمدن تنها در استان مرکزی و به نام شهرستان تفرش از استان مرکزی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و بزودی در فهرست جهانی یونسکو به ثبت می رسد.
حیدری گفت: این آیین با شماره 1060 در اردیبهشت ماه امسال در فهرست میراث معنوی آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی تصریح کرد: مردم این روستا با هدف درخواست رزق حلال که منشا بسیاری از برکات آب است با برگزاری این آئین از خداوند طلب باران می کردند.
سرپرست میراث فرهنگی تفرش افزود: آیین باران خواهی و یا کوسه درآمدن جشنی است که از دیرباز در جوامع روستایی و چوپانان استان مرکزی رواج داشته و دهم بهمن هر سال یعنی پایان چله بزرگ زمستان در روستای کبوران تفرش برگزار می شود.
حیدری گفت: لباس های ویژه و موسیقی محلی شاد از مهمترین ویژگی های این آئین است و کوسه و همراهانش پیام آور شادی و نوید بهار هستند.
منبع : www.tasnimnews.com/Search/Index?query
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره میراث فرهنگی وگردشگری,آئین سنتی باران خواهی,روستای تاریخی کبوران,تفرش,علیرضاجعفری,
صبح چهار شنبه مورخ با حضور93/2/31 فرماندار ،اولیاء،مربیان جشن الفباء دانش آموزان مدرسه دکتر حسابی تفرش برگزار گردید
در این مراسم فرماندار تفرش ضمن تقدیر و تشکر از مسئولین دبستان دکتر حسابی تفرش که در امر آموزش و پرورش دانش آموزان تلاش نموده اند تصریح نمود :بی شک در کنار سلامت جسم ،سلامت روح و روان نقش بسزایی در تربیت دانش آموزان ایفاء و نمود خواهد کرد و این میسر نخواهد شد مگر با توجه و تعامل بین اولیاء و مربیان دانش آموزان .اردلان راد در بخش دیگری از سخنان خود آموزش و تربیت دانش آموزان را کاری بس دشوار و طاقت فرسا توصیف و اظهار داشت :بایستی با بوجود آوردن جو نشاط و امید در امر آموزش دانش آموزان کوشید و این کار خود عبادتی بزرگ محسوب خواهد شد.
گفتنی است برنامه های اجرای سرود،دکلمه خوانی ،اهدا جوایز و... از دیگر برنامه های این مراسم بود.
http://tafresh.ostan-mr.ir/akhbar/khabar/1540منبع : 9
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره آموزش پرورش,جشن الفباء دانش آموزان تفرشی, مدرسه دکتر حسابی,تفرش,علیرضاجعفری,
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: بازدید از 14 موزه استان مرکزی امروز (یکشنبه) همزمان با روز جهانی موزه و میراث فرهنگی رایگان است.
سید ˈمحسن رحمتیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: موزه صنایع دستی حسن پور اراک که دربافت تاریخی این شهر ومجموعه بازار واقع شده، در پنج تالار زیبا آثار هنرمندان استان مرکزی را به نمایش گذاشته است.
وی ادامه داد: در تالار خط وخطاطی این موزه آثار خوشنویسی وتذهیب هنرمندان معاصر به نمایش گذاشته شده است و در تالار سفال، شیشه وسرامیک آثار مختلفی از انواع ظروف در معرض نمایش گذاشته شده است.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار کرد: در تالار فرش و گلیم این موزه، فرشهای منطقه ساروق که یکی از مناطق معروف فرش بافی در استان مرکزی است و همچنین گلیم نقش برجسته خمین و دیگر فرشها و درتالار فلز و آثار حجمی نیز آثارقلمزنی هنرمندان اراکی ، ملیله کاری زنجان ورشو و برنج بروجرد و دیگر آثار ساخته شده با فلز دیده می شود.
وی بیان کرد: درتالار چوب نیز آثار حجمی چوب (مجسمه) و انواع سازهای چوبی ساخته شده با چوب وآثار منبت ومعرق در معرض دید عموم قرار گرفته است همچنین لباس های سنتی محله های مختلف استان مرکزی و دیگر نقاط میهن اسلامی نیز در این تالار به نمایش گذاشته شده است.
منبع : http://www.irna.ir/fa/NewsPage.aspx?action
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره میراث فرهنگی وگردشگری,روز جهانی موزه و میراث فرهنگی,بازدید رایگان از موزه های استان مرکزی,تفرش,علیرضاجعفری,
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری گفت: برای نخستین بار جشنواره ملی طبیعتگردی و گیاهان داروئی در نطنز برگزار شد که در آن تفرش و محلات بعنوان شهر سلامت معرفی شدند.
سید محسن رحمتی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به برگزاری جشنواره ملی طبیعت گردی اظهار کرد: برای نخستین بار جشنواره و همایش ملی طبیعت گردی، طب سنتی و گیاهان داروئی نطنز با حمایت جمعی از موسسات گردشگری و معاونت طب سنتی وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران در شهر نطنز از 23 تا 26 اردیبهشت 93 در سالن همایش های دانشگاه آزاد نطنز با حضور مسئولان کشوری و مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور برگزار شد.
وی افزود: با هماهنگی های انجام شده، از 20 استان کشور، از جمله استان مرکزی برای معرفی مناطق گردشگری، طب سنتی و گیاهان داروئی در این جشنواره حضور دارند که در قالب نمایشگاهی در کاروانسرای میر ابوالمعالی نطنز حاضر شدند.
رحمتی تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی در این همایش،در قالب نمایشگاه طبیعت گردی، شهر تفرش را که شهر علم و ادب و شهر خوش آب و هوا با دره های مصفاست و شهر محلات را که شهرباغات و گل وگیاه و شهر مشاهیراست با چشمه های آبگرم بعنوان شهر سلامت و بهترین منطقه طبیعت گردی و گردشگری استان معرفی کرده و از گردشگران برای بازدید از این شهرها به استان مرکزی دعوت بعمل می آورد.
وی با اشاره به برنامه ریزی میراث فرهنگی استان در معرفی جاذبه ها و ظرفیت های استان مرکزی افزود: دراین نمایشگاه اقلام تبلیغاتی استان شامل بروشور های معرفی جاذبه های طبیعی، تاریخی ومذهبی، بروشور معرفی صنایع دستی وهنرمندان شاخص، لوح های فشرده شامل معرفی غار نخجیر صنایع دستی برای آشنایی بیشتر شرکت کنندگان و عموم مردم توزیع می شود.
منبع : http://www.tasnimnews.com/Search/Index?query
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره میراث فرهنگی وگردشگری,معرفی تفرش ومحلات بهعنوان شهر سلامت,سید محسن رحمتی,تفرش,علیرضاجعفری,
امسال «جین کمپیون» کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده سرشناس نیوزلندی رئیس هیئت داوران شصتوهفتمین دوره جشنواره کن است. وی تنها فیلمساز زنی است که در تمام ادوار برگزاری جشنواره کن موفق به کسب نخل طلا شده است.
شصت و هفتمین جشنواره فیلم کن امروز (چهارشنبه) در حالی آغاز شد که اولین تصاویر از حضور لیلا حاتمی همراه با سایر اعضای هیئت داوران در رسانهها منتشر شد.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه در روز افتتاحیه جشنواره کن 2014 تصاویری از حضور اعضای هیئت داوران بر روی فرش قرمز را در حالی منتشر کرد که لیلا حاتمی نیز در این تصاویر دیده میشود.
امسال «جین کمپیون» کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده سرشناس نیوزلندی رئیس هیئت داوران شصتوهفتمین دوره جشنواره کن است. وی تنها فیلمساز زنی است که در تمام ادوار برگزاری جشنواره کن موفق به کسب نخل طلا شده است.
«سوفیا کاپولا» فیلمنامهنویس، کارگردان، تهیهکننده و بازیگر آمریکایی، «گائل گارسیا برنال»، بازیگر و کارگردان مکزیکی، «نیکلاس وندینگ رفین»، کارگردان دانمارکی، «ژانک که جیا»، کارگردان و فیلمنامهنویس چینی، «ویلیام دافوئه»، بازیگر آمریکایی، «ژون دو یئون» بازیگر اهل کره جنوبی به همراه «کارول بوکه»، بازیگر فرانسوی دیگر اعضای هیئت داوران بخش رقابتی جشنواره کن هستند.
منبع : www.asriran.com
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : جشنواره کن,لیلا حاتمی, روز افتتاحیه جشنواره کن2014,تفرش,علیرضاحعفری,
فضلالله باباخانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این نمایش کمدی به کارگردانی میثم سرآبادانی با موضوع اجتماعی در این شهرستان به نمایش در آمده است.
وی تصریح کرد: این تئاتر از شب گذشته آغاز شد و به مدت پنج روز ادامه دارد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش در بخش دیگری از سخنان خود از انعقاد تفاهمنامه همکاری با دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه برنامههای اوقات فراغت امسال در 16 کانون فرهنگی و هنری تفرش به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
باباخانی ادامه داد: آغاز کلاسها از اول خرداد ماه بوده و تا آخر شهریور ماه ادامه دارد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش همچنین از برپایی نمایشگاه خوشنویسی به مناسبت هفته معلم خبر داد و بیان کرد: این نمایشگاه از فردا در شهرستان تفرش برپا میشود و در آن 38 تابلوی خوشنویسی دو نفر از هنرمندان این شهرستان به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
باباخانی اظهار داشت سلسله جشنهای ولادت با سعادت امام علی(ع) با شکوه هر چه تمامتر و با پخش شیرینی و شربت در سطح مساجد تفرش برگزار شد.
منبع : http://khabarfarsi.com
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره ارشاد اسلامی,سالن آمفی تئاتر,نمایش کمدی کله پوکها,تفرش,علیرضاجعفری,
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان گفت: کتاب «استاد عشق» با نویسندگی «ایرج حسابی» برگرفته از خاطرات و زندگینامه پروفسور حسابی و با حضور نویسنده، روز یکشنبه نقد میشود.
ارشاد استعدادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان از نقد کتاب «استاد عشق» برگرفته از خاطرات و زندگینامه پروفسور حسابی در روز یکشنبه 21 اردیبهشت در همدان خبر داد.
وی گفت: کتاب «استاد عشق» با نویسندگی «ایرج حسابی» برگرفته از خاطرات و زندگینامه پروفسور حسابی و با حضور نویسنده، یکشنبه نقد میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان با بیان اینکه منتقد کتاب «استاد عشق» معاون فرهنگی حوزه هنری همدان است، افزود: این کتاب در کتابخانه اعتمادیه از ساعت 17 تا 20 با حضور دوستداران کتاب به نقد و بررسی گذاشته میشود.
وی تصریح کرد: محمود حسابی در سال 1281 در تفرش زاده شد و از دوران کودکی تعلیمات مذهبی و ادبیات فارسی را نزد مادرش فراگرفت.
استعدادی اظهار داشت: آثار به جای مانده از محمود حسابی شامل 21 کتاب و مقاله در زمینههای فیزیک، زبان فارسی و پژوهشهای فرهنگی است.
به گفته وی، کتابهایی که به نقد گذاشته میشود عموماً در بین مردم توزیع شده است.
منبع : http://khabarfarsi.com
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : ایرج حسابی,ارشاد استعدادی امروز,نقدکتاب استاد عشق,تفرش,علی رضا جعفری,
نماینده مردم آشتیان، تفرش و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا کانون توسعه مبتنی بر توانمندیهای مردمی است.
عباس صلاحی ظهر سه شنبه در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستای آشتیان افزود: با مشارکت عمومی و حرکت منسجم شوراها پیشرفت شهرستان پررنگ تر می شود.
وی اضافه کرد: شوراها یکی از آثار برجسته و ماندگار در نزدیک کردن دیدگاه های اخلاقی در شهرها و روستاها است و مبنایی برای همفکری بیشتر و کمک در اتحاد و انسجام مردم است.
نماینده مردم آشتیان، تفرش و فرهان اظهار داشت: از دیگر عوامل پیشرفت بیشتر منطقه همفکری کردن است که با این ظرفیت می توان مشکلات مردم را رفع و رضایت آنها را جلب کرد.
وی ادامه داد: رسالت شوراها در همراهی و هماهنگی مردم با تصمیم سازیهای کلان جامعه بسیار سنگین است و در سالی که با نام اقتصاد و فرهنگ و مدیریت جهادی نام گرفته شوراها باید به عنوان قلب تپنده و راهبر برنامه ها عمل کنند.
صلاحی اضافه کرد: شوراها مراجع همفکری ، باروری دیدگاههای اخلاقی و شناسایی و بکارگیری استعدادهای مردمی در پیشبرد امور شهرها و روستاها هستند و باید برای حضور بیشتر طیفهای مردمی در برنامه ها ظرفیت سازی کنند.
وی ضمن تأکید بر ارتباط نزدیک شوراها و دهیاران با مردم گفت: شوراهای اسلامی و دهیاران با نزدیک شدن به مردم و ترغیب آنان به مشارکت در کارها در جهت پیشرفت روستای خود گام موثری بردارند.
85 نفر در 27 شعبه شهری و روستایی شوراهای اسلامی شهرستان آشتیان فعالیت می کنند.
منبع : http://www.mehrnews.com/search
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : نماینده مردم تفرش آشتیان فرآهان,مجلس,شوراهای اسلامی شهر و روستا,تفرش,علیرضاجعفری,
نمایشگاهی از آثار خوشنویسی علی واشقانی فراهانی با عنوان «چکامه کوچ» به مناسبت چهلمین روز درگذشت این هنرمند در انجمن خوشنویسان ایران برپا میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، در این نمایشگاه حدود 45 اثر از زندهیاد علی واشقانی فراهانی به نمایش درخواهد آمد که تعدادی از آن ها سرمشق هایی هستند که وی برای شاگردانش کتابت کرده است.مضامین این آثار آیات، اشعار شاعران کهن و معاصر و مضامین اخلاقی و عرفانی است.فرزند این هنرمند فقید با بیان اینکه آثاری که به نمایش گذاشته خواهد شد با کمک دوستان و شاگردان ایشان جمع آوری شده و جنبه نمایشگاهی ندارند، اشاره می کند که وی در دوران حیاتش علاقه ای به برگزاری نمایشگاه انفرادی نداشته است و هدف از برگزاری این نمایشگاه را صرفا زنده نگاه داشتن یادر پدر می داند.علی واشقانی فراهانی که دارای درجه استادی از انجمن خوشنویسان ایران بود آثاری چون «قطرهای از دریا» (مجموعه اشعار عماد خراسانی) و «فیض جنون» (مجموعه اشعار محمد علی واشقانی فراهانی) و «صد آهنگ» (مجموعه تصنیف های جواد لشگری) را به رشته تحریر در آورده است.او خوشنویسی را از کودکی شروع کرد و به دلیل عدم حضور استاد به صورت مکاتبه ای از شهرستان تفرش با انجمن خوشنویسان ایران تماس داشت و از محضر زنده یاد سید حسن میرخانی و گاهی از راهنمایی های حضوری فتحعلی واشقانی فراهانی بهره می برد. او در سال 65 پس از اخذ مدرک ممتاز در امتحانات دوره مدرسی شرکت کرد و از طرف اساتید بزرگی چون امیرخانی،اخوین، مرحوم فرادی و خروش به عنوان مدرس رشته نستعلیق انتخاب شد و در سال 89 از طرف شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران به درجه استادی نایل آمد.واشقانی فراهانی در روز اول فروردین 1393 بعد از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.مراسم گشایش نمایشگاه «چکامه کوچ» ساعت 16 دوازدهم اردیبهشت ماه در واحد شمال انجمن خوشنویسان ایران به نشانی تجریش، خیابان دزاشیب، خیابان کریمی، خیابان سلیمی، شماره147، باغ اعلاء برگزار می شود و تا 19 اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
منبع : /http://khabarfarsi.com
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : نمایشگاه,نمایش آثار خوشنویسی,علی واشقانی فراهانی,تفرش,علیرضاجعفری,
نخستین هفته فرهنگی دانشگاه تفرش روز دوشنبه در شرایطی با حضور مسوولان اجرایی و فرهیختگان دانشگاهی پایان یافت که رسالت های سنگین فرهنگی پابرجاست و این مرکز راهی طولانی را در فرهنگ سازی پیش رو دارد.
بر اساس تقویم سیاست های راهبرد فرهنگی دانشگاه ها از اول تا هفتم اردیبهشت ماه امسال به عنوان نخستین هفته فرهنگی دانشگاه تفرش تعیین شده بود که با اجرای 30 برنامه محوری، حساس سازی و اهمیت موضوعات فرهنگی در این دانشگاه انجام شد.
در سالی که با نام ˈفرهنگ و اقتصاد، عزم ملی و مدیریت جهادیˈ نام گرفته فرصت سازی برای طرح مسائل و چالش ها، ایجاد همگرایی بیشتر فرهنگی، طرح اندیشه ها و تضارب آرا، ترغیب به پژوهش و خلاقیت با محوریت نهادهای آموزشی و تربیتی به ویژه دانشگاه ها از نیازهای مهم کشور است.
هفته فرهنگی دانشگاه ها تریبون مهمی در معرفی داشته های فرهنگی، شناسایی ایده های نو و مشارکت جویی است و تصمیم سازان کلان و گروه های مرجع از این فرصت ها باید به نحو شایسته در بازخوانی شرایط فعلی جامعه، آسیب شناسی و تقویت بازوهای فکری و اجرایی نهایت بهره را ببرند.
شکی نیست که فرهنگ زیربنای سایر بخش های جامعه است، شالوده ای که کلید هدفگذاری و مسیریابی مسایل جامعه را ترسیم می کند و ارتقا، حفظ و احیا فرهنگ با اتصال زنجیره های واسط و اصلاح رفتارهای نادرست امکان پذیر است.
شعار نخستین هفته فرهنگی دانشگاه تفرش ˈتعالی فرهنگیˈ اعلام شده چیزی که دغدغه رهبر معظم انقلاب است و نیازمند نقشه راه و مهندسی فعال فرهنگی با حضور گروه های مرجع و هدایت ظرفیت های زیر بخشی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش در این مراسم اختتامیه برنامه های هفته فرهنگی این دانشگاه گفت: فرهنگ اتمسفر تمامی فعالیت های یک جامعه است و پویایی و پختگی آن پیشبرد برنامه ها را تضمین می کند.
دکتر ˈمحمد حبیبیˈ افزود: تبدیل شعار به عمل، فرهنگ خودساختگی و تعهد می خواهد و در سالی که تاکید رهبر معظم انقلاب تحول آفرینی اقتصادی و فرهنگی است اندیشه های کلیشه ای و ناکارآمد باید در ساختارهای غلط رایج به مدد گروه های مرجع دانشگاهی پوست اندازی کند.
وی ادامه داد: دانشجویان و اعضای هیات علمی سرمایه های فکری جامعه اند که چراغ اصلاح و تحول به مدد هوشیاری و تیزبینی آنها روشن شده و در لایه های هرم جمعیتی به موج تبدیل می شود.
دکتر حبیبی اظهار کرد: کرسی های آزاد اندیشی و هفته فرهنگی دانشگاه ها از ابزارهای کارآمدی است که باید به همت دانشگاهیان به عرصه های پرسشگری، نقادی، سازندگی فرهنگی ، فکری و ایجاد گفتمان کارآمد فرهنگ ساز تبدیل شود، نیازی که جامعه امروز تشنه آن است.
برگزاری مسابقات ورزشی، رصد ستارگان، کرسی آزاد اندیشی، گشایش نمایشگاه های صنایع دستی تفرش و دستاوردهای علمی و دانشجویی، تجلیل از فعالان فرهنگی، برگزاری محفل انس با قرآن، جشن میلاد دو نور، برگزاری عصر شعر بهاریه، بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی تفرش، مسابقات عکاسی و فرهنگی از جمله برنامه های هفته فرهنگی دانشگاه تفرش بود.
منبع : http://www.dana.ir/Search/Quick?s
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : دانشگاه تفرش,هفته فرهنگی,رسالت های سنگین فرهنگی پابرجاست,تفرش,علیرضاجعفری,
پرونده آیین باران خواهی برای ثبت جهانی در فهرست میراث ناملموس چهارم اردیبهشت به یونسکو ارسال شد.
فرهاد نظری" مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی گفت: آیین باران خواهی اواخر بهمن سال گذشته در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.
وی افزود: پرونده آیین "باران خواهی" روستای "کبوران تفرش" از میان 11 پروندهای که ایران پیش از اجلاس میراث ناملموس یونسکو پیشنهاد داده بود برای ثبت جهانی ارسال 2014 به یونسکو چهارم اردیبهشت ارسال کرد.
نظری تصریح کرد: پرونده آیین "باران خواهی" در اجلاس میراث ناملموس یونسکو که در آذر سال 2014 در قطر برگزار میشود برای ثبت جهانی بررسی خواهد شد.
منبع : http://www.yjc.ir/fa/search
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : سازمان میراث فرهنگی,پرونده آیین باران خواهی,ارسال به یونسکو,تفرش,علیرضاجعفری,
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش گفت: برای نخستین بار با مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اول تا هفتم اردیبهشت ماه به عنوان هفته فرهنگی این دانشگاه تعیین شده که برنامه های متنوعی در این ایام تدارک شده است.
محمد حبیبیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هفته فرهنگی این دانشگاه با هدف ایجاد همگرایی بیشتر فرهنگی ،معرفی فعالیتها و اندیشه ها تضارب آرا و ترغیب دانشگاهیان به پژوهش تدارک شده و 30 برنامه فرهنگی محوری در این ایام برگزار می شود.
وی برگزاری مسابقات ورزشی، رصد ستارگان، کرسی آزاد اندیشی، گشایش نمایشگاه های صنایع دستی تفرش و دستاوردهای علمی و دانشجویی، تجلیل از فعالان فرهنگی، برگزاری محفل انس با قرآن، جشن میلاد دو نور، برگزاری عصر شعر بهاریه، بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی تفرش، مسابقات عکاسی و فرهنگی را از مهمترین برنامه های این هفته در دانشگاه تفرش عنوان کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش گفت: همراهی دانشجویان و اهالی علم و تحقیق با شعار ˈفرهنگ و اقتصاد با مدیریت جهادی و عزم ملیˈ و بستر سازی برای عینیت بخشیدن به اقتصاد مقاومتی با تکیه بر داشته های داخلی از اهداف این هفته فرهنگی است.
حبیبی اضافه کرد: دانشگاهها به عنوان کانون مولد علم و پاسخگویی به نیازهای عرصه تولید، اجتماعی و فرهنگی هستند و تحرک سازی و جهت دهی به برنامه های توسعه محور با حضور هدفمند دانشگاهها در کنار تصمیم سازان اجرایی محقق می شود.
منبع : http://www.irna.ir/fa/News/81128368/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : دانشگاه تفرش,برنامه های هفته فرهنگی دانشگاه تفرش,محمدحبیبی,تفرش,علیرضاجعفری,
همزمان با سالروز میلاد با سعادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن نمایشگاه عکس حجاب در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش برگزار گردید
بنا به گفته حمیدرضا مجیدی مسئول خانه عکاسان حوزه هنری استان مرکزی این نمایشگاه شامل 30 اثر عکاسی از تولیدات خانه عکاسان حوزه هنری استان مرکزی است که به همت حوزه هنری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش در روز یکشنبه 31 فروردین ماه همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) افتتاح و به مدت یک هفته در معرض دید قرار خواهد گرفت.
منبع : http://www.dana.ir/Search/Quick?s
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : نمایشگاه,برپایی نمایشگاه عکس حجاب در تفرش,حمیدرضا مجیدی,تفرش,علیرضاجعفری,
امام جمعه تفرش به خبرنگار ما گفت : سال جدید را با بیانات مقام معظم رهبری آغاز کردیم که نقشه راهی را در مقابل مسئولین و ملت قهرمان ایران قرار دادند و فرمودند امسال را با شعار« فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی »شروع می کنیم .که این شعار دارای4محور اقتصادی ، فرهنگی ،عزم ملی ، مدیریت جهادی می باشد. در سال گذشته حماسه سیاسی محقق شد ولی حماسه اقتصادی محقق نشد . هم مسئله اقتصاد و هم مسئله فرهنگ مهم است و فرهنگ از اقتصاد مهم تر است .
حجت الاسلام محمد مومنی " ادامه داد : برای تحقق این دو نیاز به عزم ملی و مدیریت جهادی داریم که بدون تحقق آنها به حماسه اقتصادی ، حماسه فرهنگی دسترسی پیدا نمی کنیم .
نماینده ولی فقیه در شهرستان تفرش خاطر نشان کرد : کار فرهنگی بر خلاف کار تبلیغاتی که اکثر ارگانها گزارش کار خوبی را ارائه می کنند ولی این گزارش کار و بیان سرفصل ها است که این کارها فرهنگی نیست.کار فرهنگی آن است که تاثیر آن را در جامعه مشاهده کنیم .
وی اضافه کرد : قبل از شروع سال جاری ، مقام معظم رهبری بیان داشتند که نسبت به مسائل فرهنگی نگران هستند و این نشاندهنده آن است که به آن نقطه والا که مدنظر ایشان است دست نیافته ایم . کارهای خوبی انجام می شود ولی این کارها فرهنگی نیست وفقط جنبه تبلیغاتی دارد.واگر توانستیم کاری را انجام بدهیم که تاثیر آن را در جامعه مشاهده کنیم و رضایتمندی مقام معظم رهبری را تامین کنیم بدانیم کار فرهنگی انجام شده است .
حجت الاسلام مومنی " تصریح کرد : اگر کار فرهنگی در جامعه درست انجام شود بد حجابی ، بی نمازی ، منکرات نباید وجود داشته باشد . وقتی منکری توسط افراد انجام گرفته و کسی حق اعتراض ندارد و آمرین معروف به شهادت می رسند نشاندهنده آن است که کار فرهنگی انجام نشده است .هنگامی که فرهنگ ناشی از القائات بیگانگان ، ماهواره ها ، سایت های مخرب باشد و برخی از جوانان به منکرات اجتماعی دامن می زنند .
منبع : http://www.nedayetafresh.ir/news/1270
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : امام جمعه تفرش,مقام معظم رهبری,مدیریت جهادی,عزم ملی,تفرش,علیرضاجعفری,
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش از برپایی نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمند تفرشی از وصیتنامه شهدا همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی خبر داد.
فضلالله باباخانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی برنامههای متعددی توسط این اداره با همکاری هنرمندان رشتههای مختلف هنری به اجرا گذاشته خواهد شد.
وی تصریح کرد: یکی از برنامههای پیشبینی شده در این ایام برپایی نمایشگاه آثار خوشنویسی علیاکبر رضایی هنرمند خوشنویس تفرشی است که طی آن 20 اثر خوشنویسی از وصیتنامه شهدا به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش همچنین از برپایی نمایشگاه عکس سبک زندگی خبر داد و گفت: این نمایشگاه نیز همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی برپا میشود و طی آن 28 اثر از آثار عکاسی سینا دلشادی عکاس ارزشمند استان به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
باباخانی در ادامه از تجدید عهد و پیمان هنرمندان این شهرستان با آرمانهای بلند و مقدس شهدا خبر داد و خاطرنشان ساخت: پنجشنبه هفته جاری هنرمندان تفرشی با حضور در گلزار شهدا بار دیگر ضمن گلباران و عطر افشانی قبور پاک و مطهر شهدا با آرمانهای مقدس آنان تجدید عهد و پیمان خواهند کرد.
منبع : http://khabarfarsi.com/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : نمایشگاه,نمایشگاه آثار خوشنویسی,وصیتنامه شهدا,تفرش,علیرضاجعفری,
مرتضی همیشه نگران این بود که گوشه ای بماند و از جهاد فاصله بگیرد. سال قبل از شهادتش خیلی خسته شده بود و مدام نگران بود. یکی از روزهای قبل از شهادتش به من گفت: خیلی نگرانم چون حس می کنم مانند یک کرم شده ام و در لجن مانده و دامر چاق تر می شوم...
محمد علی صمدی، (نویسنده این کتاب) به جای اینکه مثل بسیاری از کتاب های درباره شهید آوینی به سراغ خاطرات گل و بلبلی و شیرین برود، روی تلخی های زندگی او دست گذاشته و انتخاب نام «تکرار یک تنهایی» هم به خوبی این تلخی را منتقل می کند.
صمدی در ابتدای کتابش به این موضوع به روشنی اشاره می کند و می نویسد: تنها بریده هایی را منظور نظر داشته ام که یادآور تنگنا ها و غربت ایشان باشد و آنچه از سالیان جنگ و جوانی آن شریف آورده شده است، با منظور ادراک بهتر و ژرف تر از احوالات او در آن روزگاران است...
ویژگی دیگر «تکرار یک تنهایی» عکس های کمتر دیده شده و گاهی منحصر به فردی است که در تمام کتاب و به صورت یک صفحه در میان و با چاپ چهار رنگ (رنگی) گنجانده شده است. صمدی که سالهاست در حوزه فرهنگ دفاع مقدس مشغول است و منابع دست اولی را در اختیار دارد، عکس هایی زیبا و دیدنی را از آرشیو خود بیرون کشیده و در اختیار ناشر قرار داده تا لابلای مطالب این کتاب قرار دهد.
منبع :http://khabarfarsi.com
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : روضه خانی مکتوب,آقا مرتضی آوینی,گروه جهاد و مقاومت مشرق,تفرش,علیرضاجعفری ,
رئیس مجمع ذخایر اسلامی از چاپ نامههای تجاری میرزا غلامرضا بنکدار تفرشی در آیندهای نزدیک خبر داد.
حجتالاسلام صادق اشکوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به نامههای تجاری میرزا غلامرضا بنکدار تفرشی اظهار کرد: این کتاب توسط اسدالله عبدلی آشتیانی گردآوری و تالیف شده است و ضمن معرفی میراث مخطوط شماره 206 در آیندهای نزدیک منتشر میشود.
وی خاطرنشان کرد: این اسناد مربوط به شهر تفرش بوده که در دوره قاجار بسیار رونق بیشتری داشته است.
رئیس مجمع ذخایر اسلامی با بیان اینکه 74 برگ سند میرزا غلامرضا بنکدار تاجر تفرشی وجود دارد، گفت: قدیمیترین سند آن مربوط به سال 1335 هجری قمری در دوره قاجار بوده است.
وی ادامه داد: وی یکی از تاجران معروف تفرش بوده و بیشتر اسناد آن، اسناد محلی شامل براتهای مالی و حواله، رسید پول و نامه است.
اشکوری با بیان اینکه چاپ نامههای تجاری نشاندهنده اهمیت آنها در تاریخ فرهنگ ایران است، ادامه داد: پیش از این مجموعه نامههای تاجران یزد مربوط به کتابخانه میرزا محمد کاظمینی را چاپ کردیم و سپس مجموعه اسناد متفرقهای چاپ شده است.
منبع :http://khabarfarsi.com
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : مجمع ذخایر اسلامی,حجتالاسلام صادق اشکوری,میزاغلام رضابنکدارتفرشی,تفرش,علیرضاجعفری,
چهارشنبه مورخ 1392/12/14 در سالن اخلاصی بيمارستان مراسم بزرگداشت از بازنشستگان برگزار خواهد شد.به مناسبت بازنشستگي تعدادي از كارمندان رسمي بيمارستان والفجر تا پايان سال 1392، مراسم تقدير و تشكري از ايشان روز چهارشنبه مورخ 1392/12/14 رأس ساعت 10 صبح در سالن اخلاص بيمارستان برگزار خواهد شد.
بدينوسيله از همكاران و پرسنل محترم بيمارستان والفجر دعوت بعمل مي آيد تا در اين مراسم شركت نمايند.
منبع: http://portal.arakmu.ac.ir/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : بیمارستان ولفجر,مراسم بزرگداشت از بازنشستگان,تعدادي از كارمندان رسمي,تفرش,علیرضاجعفری ,
جلسه هماهنگی اردوی راهیان نور با حضور رئوسای ادارات در فرمانداری تفرش تشکیل شد .
جلسه هماهنگی اردوی راهیان نور با حضور رئوسای ادارات در فرمانداری تفرش تشکیل شد .معاون فرماندار تفرش گفت : امروز جمهوری اسلامی ایران بر خلاف تمامی مشکلات و تهدیدات دشمنان به لطف خدا و اهل بیت (ع) و بهره مندی از تدابیر ارزشمند مقام معظم رهبری، کشوری پویا مقتدر و با نشاط است و اردوهای راهیان نور یکی از کارهای فرهنگی بر جسته نظام است. "سعید مویدی " اضافه کرد : اردوی راهیان نور با هدف احیا یاد و خاطره شهدا و رزمندگان دلیر دوران دفاع مقدس صورت گرفته که پشتوانه و ذخیره ای برای نظام اسلامی مان است . وی ادامه داد : برنامه ریزی مناسب دراین اردو باعث تأثیرگذاری بیشتر بر زائران مناطق جنگی دفاع مقدس خواهد شد و خاطره ای به یاد ماندنی برجای خواهدگذاشت. "سرهنگ علی فراهانی " گفت : اردوی راهیان نور در مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان با قوت بیشتری در سال جاری اجرا شده و نسل جدید که در جبهه ها حضور نداشتند از نزدیک از این مناطق بازدید می کنند . فرمانده ناحیه تفرش اردوهای راهیان نور همچون دانشگاهی برای خودسازی معنوی و بهترین جایگاه برای کسب معرفت درونی جوانان برشمرد . "فراهانی "ادامه داد : 2کاروان از تفرش به مدت 4 روز از مناطق عملیاتی فکه ،هویزه،طلائیه،اهواز ،اروند کنار ،شلمچه ،شوش ،یادمان فتح المبین بازدید و با آرمان های شهدا و امام شهدا تجدید میثاق خواهند کرد . وی اهدا بسته های فرهنگی ، اجرای مسابقات فرهنگی در طول اردو ،نقل خاطرات جنگ را از برنامه های دیگر این اردو عنوان کرد . فرمانده ناحیه تفرش هماهنگی و همکاری دستگاهها را در جهت تامین هزینه ها و اجرای مطلوبتر این اردو خواستار شد .
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : فرمانداری تفرش,جلسه هماهنگی اردوی راهیان نور, اعزام2کاروان از تفرش به اردوی راهیان نور,تفرش,علیرضاجعفری ,
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی ، گردشگری استان مرکزی گفت:این مسئله به طور کامل در اختیار مانیست ،بلکه باید در حوزه معاونت توسعه مدیریت سازمان مرکزی مطرح شود و پس از بررسی موارد و در صورت موافقت ،اجرا شود .
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی ، گردشگری استان مرکزی در مصاحبه با خبرنگار دیار آفتاب در تفرش گفت : بنابر درخواست خود شهرستان تفرش در سال گذشته ، فرمهای شاخص بندی تکمیل شده و نمایندگی میراث فرهنگی در این شهر قابلیت تبدیل به اداره را دارد.
سید محسن رحمتی "اضافه کرد : استعلامات از سازمان مرکزی میراث فرهنگی انجام شده واعلام داشته اند که با حذف 2پست از اداره کل میراث فرهنگی ،این اداره در تفرش تشکیل شود .
وی تصریح کرد : پس از تغییر مدیریت در سازمان میراث فرهنگی این مسئله به صورت جدی تر و کارشناسی تر مطرح شده است وشاخص های بیشتری مورد بررسی قرار گرفته است .
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی ادامه داد : این مسئله به طور کامل در اختیار مانیست ،بلکه باید در حوزه معاونت توسعه مدیریت سازمان مرکزی مطرح شود و پس از بررسی موارد و در صورت موافقت ،اجرا شود .
"رحمتی "گفت : پیگیریها و جلسات زیادی هم از طرف ما و هم نماینده تفرش انجام شده است ولی هنوز مجوز این اداره در تفرش داه نشده است .
گفتنی است شهرستان تفرش دارای آثار تاریخی ثبتی زیادی بوده و رتبه سوم استان مرکزی را در سالهای گذشته کسب کرده است و حدود 1سال است که درخواست ایجاد اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری در تفرش به اداره کل میراث فرهنگی داده شده و پیگیریهای متعددی انجام شده است .
منبع: http://khabarfarsi.com/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : گردشگری,اداره کل میراث فرهنگی,تکمیل فرمهای شاخص بندی,تفرش,علیرضاجعفری ,
مسئول کانون قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی تفرش از برگزاری مسابقه کتابخوانی احکام در خانه در این واحد دانشگاهی خبر داد.علی کریمی، مسئول کانون قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی تفرش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: مسابقه کتابخوانی احکام در خانه با همکاری اداره تبلیغات اسلامی شهرستان در این دانشگاه برگزار میشود.وی با بیان اینکه این مسابقه ویژه کارکنان دانشگاه برگزار میشود، اظهار کرد: در مجموع تعداد 50 جلد کتاب احکام در خانه بین کارکنان دانشگاه توزیع میشود.کریمی با اشاره به اینکه این طرح بهصورت غیرحضوری برگزار میشود، تصریح کرد: شرکتکنندگان در این مسابقه تا 15 اسفند امسال فرصت دارند که پاسخنامههای خود را به دفتر کانون قرآن و عترت دانشگاه تحویل دهند.این مقام مسئول در پایان، خاطرنشان کرد: آشنایی هر چه بیشتر خانوادهها با احکام و نظرات مراجع و ارتقای سطح بینش آنها نسبت به احکام اسلامی از اهداف برگزاری این مسابقه است.
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : کانون قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی,مسابقه کتاب خوانی,علی کریمی,تفرش,علیرضاجعفری ,
امام جمعه شهرستان تفرش گفت: امام خمینی(ره) با متوجه کردن دلهای ملت به مبدا هستی و دوری از محبوب کردن خود و اشاعه فرهنگ توحیدی انقلاب ایران را به پیروزی رساند و ملت را از زیر سلطه طاغوت رها ساخت.
حجتالاسلام سید محمد مومنی ظهر امروز در دیدار با دانشگاهیان دانشگاههای دولتی پیام نور و آزاد تفرش اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران یکی از مهمترین آثار توحید عملی توسط امام خمینی(ره) بود.وی افزود: امام خمینی(ره) در سایه رحمت پروردگار و با اطاعت از دین مبین اسلام ملت ایران را به وحدت کلمه هدایت کرد و با یکپارچگی این انقلاب را به پیروزی رساند.امام جمعه شهرستان تفرش با بیان اینکه امام خمینی(ره) با هدایت مردم و یکصدا کردن ملت در لبیک به ندای حق اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران معجزهای بزرگ در قرن حاضر بود که پس از گذشت سه دهه از این حرکت بزرگ و کسب پیشرفتهای علمی به نیکی از آن یاد میکنند و جشن افتخار و پیروزی را در این ایام خجسته برپا میسازند.مومنی تصریح کرد: حضور دانشگاهیان و دانشجویان نقش به سزایی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته و حضور پر رنگ این قشر همیشه در اذهان مردم جاودانه خواهد ماند.وی بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران ریشه در اعتقادات و مذهب مردم ایران دارد و این انقلاب یک انقلاب سیاسی نبود بلکه انقلابی فرهنگی و اجتماعی بود.
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : امام جمعه تفرش,دیدار با دانشگاهیان,اشاعه فرهنگ توحیدی انقلاب ایران,تفرش,علیرضاجعفری,
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : سپاه ناحیه تفرش,همایش زن وانقلاب,حسین محمودیان,تفرش,علیرضاجعفری,
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : اداره میراث فرهنگی وگردشگری,برج تاریخی وثوق,متعلق به دوره قاجاریه,تفرش,علیرضاجعفری,
معاون فرماندار تفرش از برگزاری هشتاد برنامه فرهنگی و هنری در ایام الله دهه فجر در این شهرستان خبر داد.
سعید مویدیˈ عصر شنبه در نشست هماهنگی ستاد بزرگداشت دهه فجر شهرستان تفرش گفت: باید از تمام ظرفیت ها در اجرای برنامه های مختلف و متنوع فرهنگی و هنری در ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی بهره مند شد.وی افزود : دامنه این فعالیت ها باید بسط و گسترش یابد و بستری فراهم شود تا خاطرات شیرینی از ایام الله دهه فجر در ذهن اقشار مختلف مردم به ویژه کودکان و نوجوانان ثبت شود.معاون فرماندار تفرش با تاکید بر اینکه مسئولان دستگاه های اجرایی باید نگاه تکلیفی به برنامه های دهه فجر داشته باشند اظهار داشت: باید با بهر ه گیری از تمام ظرفیت ها و توان شهرستان برنامه های دهه مبارک فجر را بطور مطلوب برگزار کنیم. در پایان این نشست مسئولان کمیته ها ی دهه فجر طرح ها وبرنامه های تدوین شده خود را در خصوص این ایام درعناوین مختلف مطرح کردندد.
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : فرمانداری تفرش,معاون فرماندار تفرش,دهه فجر,تفرش,علیرضاجعفری,
رئیس دانشگاه پیام نور تفرش گفت: دانشگاه پیام نور واحد تفرش در برگزاری آزمونهای الکترونیکی در بین واحدهای استان مرکزی پیشتاز است.
محمودیان ظهر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: برگزاری آزمونهای الکترونیکی با 40 دستگاه رایانه برای امتحانات پایان نیمسال اول سال تحصیلی 93-92، دانشگاه پیام نور تفرش را در عرصه فنآوری و صرفهجویی در بین واحدهای استان مرکزی پیشتاز کرد. وی ادامه داد: تجهیز و راهاندازی 40 دستگاه رایانه برای برگزاری آزمونهای الکترونیکی، دانشگاه پیام نور تفرش را در برگزاری آزمونهای بدون کاغذ در بین واحدهای استان مرکزی ممتاز کرد. رئیس دانشگاه پیام نور تفرش خاطرنشان کرد: با توجه به بستر مناسب دانشگاه برای راهاندازی این سیستمها و با تلاش بیوقفه مسئولان امتحانات دانشگاه، چندین دستگاه کامپیوتر برای برگزاری این آزمونها آماده سازی و تهیه شد.
محمودیان، برگزاری امتحانات بدون کاغذ را از اهداف بسیار مطلوب و رو به توسعه دانشگاه پیام نور دانست و تصریح کرد: آزمونهای الکترونیکی ضمن تسهیل در روش اجرا و صرفه جوییهایی از قبیل کاغذ و حفاظت آزمون، دقت در تصحیح نمرات و اطلاعرسانی نمرات دانشجویان پس از پایان آزمون را فراهم میکند. به گزارش فارس؛ دانشگاه پیام نور تفرش کار خود را در سال 1384 در شهر تفرش آغاز کرد. این دانشگاه در حال حاضر با 20 رشته درسی در پایههای فنی مهندسی و علوم انسانی با یک هزار و 500 دانشجو فعالیت دارد.
منبع : lhttp://tafreshpar.blogfa.com/
موضوعات مرتبط: فرهنگی ، ،
برچسب ها : دانشگاه پیام نور,برگزاری آزمونهای الکترونیکی,محمودیان,تفرش,علیرضاجعفری,